נמאס לי להתחבא

בעל גאה

New member
נמאס לי להתחבא

אני מאובחן מגיל 25 (לפני כ-20) ועדיין מתבייש. (בקושי במשפחה יודעים, אפילו ההורים של אשתי לא יודעים)
למה מי שמזריק אינסולין והולך עם מזרק - לא מתבייש והסביבה לא מתייחסת אליו כאל חולה
ואלינו , למרות שכבר 4 שנים אין לי התקפים, אני מתבייש?
יותר מכך, ההתקפים שהיו לי (חוץ מהראשון) הם התקפים ללא פירכוס.
משגע אותי.
הלו, משהו מבין אותי?

חייםלוי

Member
מנהל
ברוך הבא

בהחלט מבינים אותך. הרבה מאוד שנים לא סיפרתי לאף אחד שלא היה חייב לדעת על האפילפסיה שלי. רק המשפחה, הצבא ואחרי כן אשתי ידעו על כך. המשפחה של אשתי יודעת כמובן. היו תגובות מוזרות בהתחלה מצדם אבל זה עבר בשלום. עד היום אני כועס על הדוד שלה, מנהל מחלקה בבית חולים בארץ שניסה למנוע את הנישואים בטענה שאני עלול להפוך לבלתי מתפקד. מזל שהיא לא שמעה לו אלא הלכה להתייעץ עם הנוירולוג שטיפל בי.
אני לא בדעה שחייבים לספר לכל אחד. אשתך חייבת לדעת אבל אם אתה לא מרגיש נוח לספר להורים שלה ואתה כבר מאוזן כמה שנים אז זה באמת לא חובה לשתף אותם. אם ההסתרה עצמה מפריעה לך ואני יודע שזה באמת עלול להפריע, תספר להם יחד עם אשתך. בסה"כ הם מכירים אותך כמה שנים וזה לא אמור לגרום להם לשנות את היחס אליך.
האמת היא שהפסקתי להתחבא ואני מספר באופן גלוי על האפילפסיה מאז שהתחלתי לכתוב כאן בפורום. זה שחרר אותי.

delibaby

New member
בטח שמבינים..

אני כן מבינה אותך אבל...

לא עשית שום דבר רע, לא פגעת באף אחד - הבושה היא משהו שרודף אותנו יותר מהכל, לדעתי, בגלל איך שזה נראה כשמקבלים התקף... אצל חולי סכרת להבדיל, ברב הפעמים, זה לא בולט.

בהתחלה הרגשתי כאילו יש בי "דפקט" וכשקורה לי התקף מחוץ לבית זה עדיין מביך מאוד ומוריד אותי לקרשים.
אבל כמו שכתבתי קודם.. לא עשיתי שום דבר רע ואולי חוץ מלגרום טראומה לעוברים ושבים תמימים לעיתים רחוקות,
אני חפה מפשע.
יש לך אפילפסיה כמו למיליוני אנשים אחרים ולפי איך שאתה מתאר את מצבך אתה גם מאוזן די הרבה זמן.
רק תזכור שהאפילפסיה לא מגדירה אותך בתור אדם.

תחזיק מעמד.

דובי1401

New member
בהחלט מבינה!!

אז קודם כל ברוך הבא ..
כולנו כאן עוברים את אותו הדבר ומבינים לליבך.
אצלי גם הצד של הבעל לא יודעים על זה, ואני בעצמי עדיין לא מסוגלת להגדיר את עצמי כחולת אפילפסיה כי זה הגיע כתוצאה מחרדות ..... (עזוב אל תנסה להבין אני כולי מורכבת בנושא חח)
במשפחה הקרובה יודעים כולם, משפחה מורחבת יודעים גם אבל לא נראה לי שהם מבינים בדיוק ....
&nbsp
בכל אופן, תהיה שמח שאתה מאוזן, הכל בסדר.... תמשיך לעשות מה שאתה עושה כי אתה כנראה עושה את זה טוב
&nbsp
המון בריאות!!!! :)

למעלה