נמאס לי לגמרי

נמאס לי לגמרי

הי לכל הפורום

אני ממש מרגישה שאני נלחמת כרגע על חיי ועל עתיד משפחתי. אפתח בקצת רגע, מקווה שיש לכם סבלנות לקרוא....

אני בת עוד רגע ארבעים, נשואה פלוס 2. עובדת בעבודה קבועה ונחשבת לטובה מאוד בתחום שלי. עומדת לסיים תואר שני. בעלי מדהים, ומנסה להסביר לי שהוא אוהב אותי בכל משקל או מצב, רק קשה לו עם חוסר שביעות הרצון שלי מעצמי ומגופי. הילדים שלי נפלאים, נותנים לי שמחה שאי אפשר להשוות לכלום. יש לנו דירה נחמדת בשכונה צעירה ונחמדה... אבל עניין המשקל לאחרונה מכביד נפשית וגופנית יותר מתמיד.
אני שמנה מגיל עשר בערך. בימי חיי הצלחתי לרדת בכל מיני מסגרות, וניסיתי הכל: דיאטה קלאב, שומרי משקל, דיאטניות, ואפילו בשנת 2000, בעקבות משבר שהייתי נתונה בו וקצת לחץ של הורי עברתי ניתוח. למרות שאחרי הניתוח ירדתי - אגב לא הרבה כמו אחרים - ולאחר מכן הכרתי את בעלי והתחתנתי וילדים, אני מגדירה את הניתוח כ"טעות גדולה", ואני עכשיו שוקלת ממש מעט פחות ממה ששקלתי כשנותחתי.
לאחרונה, בעקבות העובדה שעליתי הרבה במשקל (גם עקב חוסר איזון מטבולי-הורמונלי, שסופסוף נמצא בבירור ואני עומדת להתחיל בנטילת כדור שטיפה יאזן זאת) - אני מרגישה שזה עומד במרכז חיי ומאפיל על כל הטוב שיש בחיי.
כל ערב אני הולכת לישון עם החלטה להתחיל בבוקר מחדש, עם קצת יותר שפיות באכילה ויותר פעילות גופנית וכל בוקר זוכרת את ההחלטה וזה לא מחזיק עד תשע בבוקר. בתשע בבוקר אני מניחה שגמעתי כמות קלוריות יומית של אדם ממוצע. מרגישה כמו נרקומן שנורא רוצה אבל נופל לסם. מתייחסת לגופי כמו אל פח זבל שמידי פעם פותחת את המכסה שלו - את הפה - וזורקת לתוכו אוכל. מכיוון שעדיין לא התייאשתי ואני מסרבת להשלים עם חיי ככה, אני ממשיכה לנסות הכל. אולגה רז, הליכות עם חברה. אפילו קניתי בגד ים כי החלטתי שזה לא פייר שילדיי יפסידו בכרה בקיץ כי אמא שלהם מתביישת ואפילו התחלתי לשחות. אבל גם אם אני מצליחה לשמור יום שלם בערב אני זוללת כאילו הייתי בצום והורסת הכל.
הבוקר בשיחה שגרתית עם אמא שלי בטלפון, היא שרקה לי שבמצב שלי רק ניתוח נוסף יעזור. והיא לא היחידה שמנסה לדחוף אותי לפתרון הדרמטי הזה. ואני יודעת שזה לא הפתרון, כי זה לא באמת מטפל בעיה. ואני נמצאת בהליך טיפולי של שיחות עם מטפלת מדהימה. אבל בנתיים אני לא מצליחה לרדת, לתת לעצמי תקווה ולהוות דוגמא לילדיי של אמא שנלחמת ומצליחה

אני פוחדת מסכרת ומחלות לב שיש במשפחתי, קשה לי בקיץ לרדוף אחרי ילדיי בגן שעשועים ולא רוצה שיגיע הרגע שהם יתחילו להתבייש בי.

תודה למי ששרד עד כה, אשמח לתובנות מכל סוג

רק טוב!

מרים 882

New member
הייתי בדיוק במצבך

בעל אוהב,ילדים נפלאים,עבודה נהדרת
והרגשתי זוועה עם עצמי
שום דיבורים לא עזרו,הרגשתי שהמראה שלי מגמד את כל
השפע בחיי.
ונותחתי
ואני מאושרת!

כל עוד תמשיכי להילחם בעצמך

את תסבלי. את צריכה להפסיק להילחם בעצמך כל כך הרבה. המשקל זה דגל שעליו המלחמה שלך בעצמך יכולה לשבת בנוח. אבל המשקל זו לא הבעיה הגדולה שלך בחיים. את לא צריכה ללכת לטיפול בשיחות כדי לרדת. ברגע שתביני את זה, את על הדרך הנכונה.

אם יש משהו אחד שהבנתי לגבי ניתוחים..

זו העובדה שהם לא פתרון קסם. ניתוח הוא בסה"כ כלי (ממש כמו ספורט או תפריט של דיאטנית) שיכול לעזור לאנשים שמוכנים לדיאטה אבל הצורך בהרבה אכילה מכשיל אותם, ובמקרה הזה הניתוח פשוט עוזר להם לאכול פחות. האנשים שמצליחים עם ניתוח (ושימי לב לכך שלא כתבתי שהניתוח מצליח עבורם) הם אלו שנעזרים בו ובמקביל גם שומרים על תזונה נכונה ועושים ספורט, ולא מצפים שהניתוח יעשה עבורם את כל העבודה.

אני חושבת שלפני שאת שוקלת האם את צריכה לפנות לניתוח או לא, יש כמה שאלות שחשוב שתעני עליהן (לעמך או אלינו אם את רוצה להתייעץ):
למה כ"כ חשוב לך לרזות? מה בעצם את חושבת שהמשקל הנוכחי שלך מונע ממך לעשות?
האם יכול להיות שהלחץ שלך להרזות כ"כ חזק שהוא זה דוחף אותך לאכילה רגשית, ואולי בלי הלחץ על המספרים היית אוכלת בצורה שיותר מתאימה לך ופחות מלחיצה אותך?
האם שקלת לפנות לטיפול על הצד הנפשי של האכילה שלך? ואני לא מדברת על טיפול פסיכולוגי (למרות שגם זו אופציה). יש כיום דיאטניות שפועלות בשיטה שנקראת "אכילה אינטואיטיבית" שדוגלת בכך שכל אדם צריך לאכול בצורה מאוזנת ושפויה שמתאימה לו ובלי לחצים, וכך הוא יאפשר לגוף להגיע לנקודת המשקל האידאלית שלו בלי סטרס ובלי טראומה.
ואם את בכל זאת פונה לניתוח, חשוב מאוד לבדוק מה כל האפשרויות, ולבדוק לעומק מה היתרונות וההחסרונות שלהם (מבחינת סיכונים של הניתוח וסיבוכים, מה המשמעות של הניתוח לחיים אחריו, איך צריך לשמור על מסגרת תזונתית אחריו כדי לרזות, וכו') כדי להחליט על מה ללכת.

Blue Rose

New member
כמוך- רק בלי המלחמות...

אני בת 35 , נשואה+2, עם בעל שאוהב אותי בכל משקל, והכיר כשהייתי רזה יותר...אם כי לא הרבה יותר.

לא ניסיתי הרבה דיאטות, לא נותחתי, המשקל מעולם לא הפריע לי להנות מחיי, מבעלי, מילדי, מהעבודה...אני שוקלת 140 ק"ג נכון לעכשיו...אתמול בערב הייתי במסיבת ים עם חברים, ישבתי עם הילדים על החוף בבגד הים שלי ולרגע לא הרגשתי בושה... מלבד כשגל שובב ניסה להפשיט אותי....ואולי עוד טיפה כשהקטנטן ניסה להאחז במחשוף שגם ככה סובל מחשיפת יתר...

לך זה מפריע. קודם כל תביני שלא מדובר במלחמה. את לא נלחמת במשקל, המשקל הוא לא האוייב, האוכל הוא לא האוייב...אכילה זה לא משהו אסור...

הניתוח לא עבד קודם. למה שיעבוד עכשיו? ועוד כשאת מתארת אותו כטעות גדולה...

אז איך בכל זאת להקל על חייך? אני לא יכולה לתת לך עצות דיאטה. אני כן יכולה להגיד לך שאין כל צורך להרגיש רעב. תכיני לעצמך דברים בריאים ולא משמינים שאת אוהבת ותאכלי מהם בשפע כל פעם שאת רעבה. בשני ההריונות היתה לי סכרת הריונית. אז הארוחה הגדולה שלי היתה פטריות אפונה וגזר במחבת עם רוטב סויה מתוק....ואת זה ליווה מנת הפחממות והחלבון המותרת.
מצאתי מתוקים שאני מסתדרת איתם שלא עברו על חוקי הסכרת... וצלחתי חודשים של דיאטה קפדנית מאוד. אוסיף שמיד (אבל מיד!) אחרי הלידה שלחתי את בעלי להביא לי את הדבר הכי עמוס פחממות שהוא יכול למצוא...בכל זאת לא אכלתי והייתי ערה מ- 2 בלילה....אה וילדתי באמצע.

כרגע המשקל מעיק עליך, והדיאטה במקום לעזור עושה את ההיפך. אז אולי תנסי לא ממש לעשות דיאטה. נסי במקום רק למצוא תחליפים....
אנחנו כדי לחסוך בכסף גם עושים תכנית אוכל שבועית וקניות בהתאם. מה שלא בתכנית- לא קונים. זה לא בשביל דיאטה..פשוט דרך נכונה להתנהל כלכלית....
אני גם כשארצה לרדת, אפסיק לאכול את ארוחת הילדים לפני הארוחה שלנו....ככה יוצא שאני אוכלת את השאריות של הילדים...ואז את ארוחת הערב שלנו...

הדוגמה לילדיך לדעתי זה לאהוב את עצמך. זה הרבה יותר חשוב ללמד אותם לאהוב את עצמם לא משנה מה. תהיי דוגמה לזה.
את מרגישה פחות טובה ובכך מראה לילדיך את מה שאת מרגישה כלפי עצמך מלמדת אותם להרגיש כך כלפיך. אם תראי להם שאין במה להתבייש הם לא יתביישו.
תראי להם שיש להם אמא נהדרת ויפה וטובה ואכפתית..ושמנה.

אני מבינה שהרצון שלך הוא לרדת במשקל בשביל הבריאות...אני לא האדם ליעץ לך שם.....רק אגיד שלדעתי את צריכה למצוא מה שמתאים לך ולא ללכת בדרך של אחרים....כל אחד מאיתנו שונה ומה שמתאים לאחד לא מתאים לאחר...אבל זה לא הופך אותך לכישלון, ללוחמת בטחנות רוח, לנרקומנית אוכל, ותרנית...מה שלא...רוב הסיכוי הוא שכל הדיאטות שעשית עשו רע לגוף שלך, את צריכה להפסיק להילחם עם הגוף..לאהוב אותו...לעשות איתו הסכם שלום ומשם להגיע לתובנות של מה טוב לשני הצדדים ולא שצד אחד תוקף את השני...

מקווה שתרמתי...

רוזי! שצריכה לעבוד ולא לכתוב הודעות ארוכות....

שליזור

New member
ההשלמה היא החשובה

העובדה שאת מבינה שמשהו לא בסדר ושצריך לטפל.

אני קצת יותר גדולה ממך (חמש שנים), עד לפני כשלושה חודשים שקלתי מעל 100 ק"ג, לא תמיד הייתי שמנה, הפסקת העישון והלידות הפכו אותי לכזאת, כבחורה צעירה הייתי חתיכה - אבל אהבתי את עצמי אז ועכשיו ככה שזה לא מה שהשפיע עלי.

לפני שלושה חודשים יצאתי כאימא מלווה לטיול של הבן שלי ואחרי פחות משעתיים הליכה הבנתי שבקצב הזה אני לא אגיע לגיל חמישים.... החלטתי גם שכמישהי שכל חייה אהבה לאכול הניסיון שלי לא באמת יכול לכלול דיאטה - כי המושג הזה הוא טאבו מבחינתי (לכן גם ניתוח לא בא בחשבון) והתחלתי ללכת, בהתחלה זה היה פחות מ-3 ק"מ ביום, לאט לאט הוספתי קילומטרים, התחלתי לרוץ קצת (בהתחלה דקה היום עשר דקות), בהמשך עקב לחץ על הרגליים אני משתדלת לפצות בשחייה בחלק מהימים.
בשלושה חודשים הורדתי עשר ק"ג (בלי דיאטה) ואני מרגישה ממש טוב

אחרי תקופה התחלתי טיפה להרגיש "ביזבוז" קלורי ואני טיפה גם שומרת.

עכשיו לגבי ניתוח, יש לי חברה שעשתה ניתוח שכשל בעבר ולפני כחצי שנה עשתה ניתוח נוסף והפעם הוא מצליח יותר - כנראה שהיא רוצה יותר אז קחי בחשבון שהעובדה שפעם ראשונה לא צלחה לא אומרת שבשנייה זה לא יצליח.

למעלה