נמאס לי כבר

ענתקל

New member
נמאס לי כבר

בעלי מרוכז בעצמו.
הכל סביבו, סביב המשברים שלו, העבודה שלו הקשיים שלו.
ואם אני מעזה להתלונן או לנסות לדבר על משהו שמטריד אותי, הוא מייד נעמד על הרגליים האחוריות וכועס שאני הורסת את מערכת היחסים שלנו ושאני לא תומכת בו ושהכל תלוי בי.
אני מרגישה שהוא מבטל אותי. כל דבר שאני עושה זה לא טוב ולא מספיק, אפילו בדברים קטנים כמו, שאני לא עושה כביסה מספיק טוב ושאני לא מתאמצת בשביל להזמין חברים אלינו, או משפחה או חברים לילדים.
רק המשפחה שלו חשובה וההורים שלי הם אנשים לא מספיק איכותיים.
שהחברים שלי פחות מעניינים וכו' וכו'
אני מרגישה שכבר אין לי כוחות יותר להתמודד איתו, מצד שני אני כל כך מותשת שאני לא מצליחה לקחת את עצמי בידיים ולקום וללכת.
אני יודעת שאם אלך זה ידפוק לילדים שלי את החיים, אבל עכשיו עם כל המריבות והצעקות אולי זה גם דופק להם את החיים עכשיו.
הצעתי ללכת לטיפול, אבל בעלי חושב שלא צריך ושאני צריכה טיפול פסיכולוגי לעצמי.

אני יודעת שמשהו דפוק פה אבל אני לא מצליחה לצאת מזה ונגררת למערבולת של ויכוחים ומריבות ולא מצליחה להעלות מעבר לה.
אני לא יודעת מאיפה להתחיל, מאיפה לשאוב אנרגיות ולעשות שינוי ואני מרגישה שאני שונאת אותו, כועסת עליו שהרס לי את החיים וגרם לי להתרחק מכל האנשים שקרובים אלי.

shirael

New member
הוא צודק

בשורה התחתונה - את באמת צריכה ללכת לטיפול.

את מבינה, אפשר לכתוב לך פה מגילות אבל אף אחד בפורום של אנשים זרים לא יכול באמת להבין מה קורה ביניכם, מי את, מי הוא, ומה הדינמיקה בצורה אובייקטיבית. נוכל לתת לך קצת תובנות, אבל בכל מקרה בסופו של דבר זו את שנמצאת שם ואת שתקועה. והדרך הכי טובה לצאת ממצב שלא יודעים לבד איך לצאת ממנו היא לפנות לטיפול.

תניחי לבעלך - לא רוצה לא צריך. לכי בעצמך, תמצאי לך מטפלת שתתחברי אליה, שתהיה לך תמיכה ואוזן קשבת אבל גם תאתגר אותך להביט על עצמך בעיניים מפוכחות, למה הגעת למקום כזה, איפה את תורמת למה שהולך ביניכם, איפה אפשר לשנות, כלים להתמודדות. אם תעשי את זה יכולים לקרות כמה דברים - או שתביני שעזיבה היא הדבר הנכון ותאספי כוח לבצע אותה, או שתגלי שבעצם יש כמה דברים שאת יכולה לעשות אחרת מאיך שעכשיו, שישפרו את המצב, ואולי הוא אפילו יראה כי טוב ויחליט שהוא כן מצטרף.

תקשיבי לבעלך ולכי לטיפול

dovk

New member
- כל מילה שנאמרה ע"י שירה - בראווֹ!

אם היא לא הייתה אומרת את הדברים, אני הייתי אומר אותם.

גשי לטיפול. יעוץ זוגי, הייתי מציע, לבד, ותתחילי להעמיק במה שקורה איתך. משם העניינים יתחילו להתגלגל לכיוונים יותר חיובייים עבורך.

מבטיח

seeyou

New member
תסכול הוא תחושה שנוצרת עקב אי התגשמות רצון או

צורך או דחף.

מאוד נפוץ בנשואים אצל נשים עם ילדים כטשר צוברים את זה הרבה זמן

ייתכן שטיפול זוגי בשיטת האימגו יכול לעזור לך

יוסי
Look for the positive things in your marriage when you are feeling frustrated and try to put your feelings into perspective

Read more: http://www.ehow.com/how_8777441_deal-frustrations-marriage.html#ixzz2inq2LWvo

Tom Jerusalem

New member
היי ענת

רציתי להגיד שאני מאוד מזדהה עם מה שכתבת ועם התחושות שעולות בך ואני חושב שכולנו היינו במקום הזה או נמצאים בו עדיין אחרת לא היינו פה.
אני מסכים עם מה שנכתב כאן, את לא צריכה אותו בשביל לפנות לטיפול. נשמע שאת מאוד בהתלבטות וסערת רגשות ואני חושב ששיחה עם איש/אשת מקצוע יכולים מאוד לסייע לך במקום הזה ולנסות לעזור לך להבין מה את רוצה ומה מתאים לך.
כשאנחנו הגענו למקום הזה של להיפרד או להשתנות הבנו שהדרך הכי סבירה להצליח היא בצעדים קטנים. סיכמנו שכל אחד יגיד לשני מה הדבר שהכי מפריע לו וכל אחד מאיתנו יקח את הדבר האחד הזה וינסה לשנות אותו. לאשתי מאוד הפריעה הקלות בה התעצבנתי משטויות ולי הפריע שכל פעם שאנו רבים היא לא מצליחה לעצור את עצמה ולתת לריב להרגע אלא ממשיכה עוד ועוד עד שגם עשהייתי נרגע הייתי מתעצבן מחדש. שנינו מנסים, זה לא תמיד מצליח אבל רוב הזמן זה בסדר גמורוהרבה יותר טוב לנו. דבר שני שעשינו היה להפסיק לבקר אחד את השני. שה לא אומר שאין ביקורת, זה פשוט אומר שבולעים הרבה מאוד צפרדעים. איך עושים את זה? האלמנט השלישי היה שאנחנו מפסיקים לריב מתסכולים שלנו בעבודה או עצבים על הילדים וכו׳ ובשנייה לפני שנכנסים לריב כל אד שואל את עצמו אם זה באמת חשוב או שזה רק כדי לאוורר? אם זה חשוב אז קדימה מלחמה ואם זה לאוורר אז בולעים את הצפרדע.
הבסיס לזה היה שהמצב הפריע לשנינו. אני חושב שאת צריכה קודם כל לדבר עם בן זוגך ולהבין עד כמה המצב מפריע גם לו. אני מניח שגם הוא לא נהנה להיות במערכת יחדים רווית מתחים וכעסים.
זהו, מקווה שזה עוזר במשהו

סטנגה Joe

New member
את צריכה

לבנות את עצמך קודם כל.
להבין מצה את רוצה מעצמך.
למצוא לעצמך אולי עיסוקים ועניין לחיים כך שלא תהיי תלוי בו וממתינה לו.
אולי אם תהיי חזקה יותר הוא יראה אותך באור אחר.

אייבורי

New member
הוא באמת צודק

את צריכה ללכת לטיפול אישי ולהתמקד בשאלה

מדוע את צריכה לרצות אותו ?

מדוע את עושה בשבילו ולא בשבילך ?

ולמה את כלכך מתרגשת מהביקורת שלו ?

אחרי שתדעי לענות על השאלות הללו, תוכלי לשנות את עצמך

מריוס זכריה

Member
מנהל
אין לי ברירה אלא להצטרף למקהלה

ואלוהים עדי שאני לא אוהב להיות חלק ממקהלה. אני אוהב להגיד תמיד משהו מקורי. אבל במקרה הנדון פשוט אין ברירה.

גם אני חושב שטיפול אישי הוא התשובה.

כי בגדול מה שאת עושה, כמו חלק גדול מהאנשים, הוא להעביר את האחריות לכל הקשיים הרגשיים שלך לבעלך. המון אנשים עושים את זה (גברים ונשים), והם בדרך כלל טועים. כי מסתבר שאחד מתקפידיו הבולטים של בן/בת זוג הוא להיות אשם בכל!

זה לא אומר שבני זוג לא עושים דברים שמקשים. בוודאי שכן. אבל החוכמה היא שכל אחד קודם יראה מה הוא עושה, ויבין שאחרי הכל, הוא האחראי הראשי לאושר בחייו שלו.

זה לא שאני נותן לבעלך "תעודת צדיק". כי למעשה, אין בכלל תעודות כאלה, כמו שגם אין "תעודות רשע".

ולסיום: אם את חושבת שזה שהאחריות לאושרך היא עליך ולא עליו זה עונש, או התייחסות מזלזלת למצוקה שלך - את טועה בגדול. זו החדשה הטוה ביותר שיכולה להיות. כי אם באמת הבעיה היא בו ורק בו - את בעצם בזבל - כי אין לך שליטה על התנהגותו. אבל אם הבעיה היא שלך ורק שלך - אז הפתרון אפשרי ממש. זה מצב הרבה יותר טוב.

כי בגירסה הראשונה (הוא אשם), מחסכת ממך העבודה הקשה. רק הוא צריך להשתנות. זה כיף. אלא מה? שהוא כנראה לא יעשה זאת. בגירסה השניה את צריכה לעבוד - אבל זה תלוי רק בך.

(אני חושב שרשמתי כאן לעצמי שיא של כמה פעמים אני יכול לחזור על אותו דבר בפוסט אחד. יאללה מספיק)

למעלה