נמאס לי כבר!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

danny2008

New member
נמאס לי כבר!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שום דבר בחיים האלה לא הולך לי. עכשיו אפילו בצבא לא נותנים לי מה שאני רוצה..... דיי אין לי כוח יותר......תמיד אני נזכר מאוחר ואז נדפק. דיי אני לא יודע מי אני, מה אני בכלל, איפה אני...........לא יודע מה קורה איתי בכלל. רגע אחד אני בעננים, חושב שמעכשיו הכל יהיה טוב יותר, ורגע אחרי זה בקרשים. ככה זה כל הזמן בתקופה האחרונה.....כמה ימים של שמחה, אופוריה ותקווה לעתיד ואז נפילה ומחשבה על כמה החיים שלי זוועתיים ואין לי תקווה. מישהו יכול לתת לי ייעוץ, ברוח הפילוסופיה, למה החיים שלי כאלה גרועים ולמה שווה לחיות עכשיו? אין לי מוטיבציה לחיות......אין לי מוטיבציה לכלום.......תסבירו לי אם החיים שלי היו חרא עד עכשיו, והולכים להיות חרא גם בצבא......למה בכלל שווה לי לחיות?

yoramisrael

New member
מה אתה רוצה ?

כמובן ששווה לחיות ובטח הסובבים אותך רוצים לראות אותך שמח. אני בטוח שאתה בחור טוב ואם יש לך בעייה עם הצבא אפשר לפתור את זה , גם הבן שלי בצבא ואני מכיר מקרוב את הבעיות שיש לחיילים בצבא ההגנה לישראל .גם הצבא לא מעוניין שלא תהיה מרוצה בצבא . בזמנו שהייתי בצבא גם לי היה קשה ,אבל זו הייתה תקופה אחרת והבנתי לעצמי שאין לי ברירה אלא להמשיך וגם אני בטוח שלא הרגשתי כל כך רע כמו שאתה מרגיש, אבל היום יש הרבה יותר הבנה מצד הצבא והם מבינים שאם לא תהיה מרוצה בתפקיד שאתה עושה אז אתה לא תעשה את הדברים בנאמנות ובטוב.לכן מה שטוב לעשות זה לדבר אמת ולבקש מהמפקד שיטפל בבעייה שלך בדחיפות. עכשיו במידה וההורים שלך לא מסכימים איתך במה שאתה עושה תנסה לשכנע אותם שמה שאתה עושה זה למען הבריאות האישית שלך ואם הם רוצים שאתה תמשיך להיות שמח וטוב לב. תדרוש לראות רופא בהקדם האפשרי ובאם המפקד יתחמק תדרוש ממנו בתוקף שיטפל בבעייה שלך , אבל לא באיום כי הוא יפרש את זה כהתנהגות לא טובה והוא עלול לעלות אותך למשפט. בהצלחה .

danny2008

New member
הבעיה היא שאיני אוהב יהודים

אני רוצה שהיישות הציונית תיעלם מהמפה.....ויוה פלשתין החופשית! "כמובן ששווה לחיות ובטח הסובבים אותך רוצים לראות אותך שמח. אני בטוח שאתה בחור טוב ואם יש לך בעייה עם הצבא אפשר לפתור את זה " אי אפשר. צבא היישות הציונית עושה הכל כדי להתנכל לי. "אבל היום יש הרבה יותר הבנה מצד הצבא והם מבינים שאם לא תהיה מרוצה בתפקיד שאתה עושה אז אתה לא תעשה את הדברים בנאמנות ובטוב." אני כבר החלטתי. או שמשבצים אותי במודיעין או בתפקיד שווה אחר (קודם הם צריכים לשכנע אותי שהתפקיד שווה), או שאני הולך כמו גבר לכלא. "עכשיו במידה וההורים שלך לא מסכימים איתך במה שאתה עושה תנסה לשכנע אותם שמה שאתה עושה זה למען הבריאות האישית שלך ואם הם רוצים שאתה תמשיך להיות שמח וטוב לב." חחחחח מי מתייעץ איתם בכלל? אני עושה מה בראש שלי..... אני מת כבר לצאת מהבית, להיות בבסיס סגור ולהכיר חבר'ה.......אני נחנק כבר מההורים האלה בבית. "תדרוש לראות רופא בהקדם האפשרי ובאם המפקד יתחמק תדרוש ממנו בתוקף שיטפל בבעייה שלך , אבל לא באיום כי הוא יפרש את זה כהתנהגות לא טובה והוא עלול לעלות אותך למשפט" שיעלה אותי למשפט בכיף....דווקא שמעתי שנחמד בכלא הצבאי.

hilabarak

New member
מדבריך עולה שיש לך מצוקות לא פשוטות

מדוע אינך ניגש לייעוץ מקצועי ?

hilabarak

New member
נראה לי שתוכל להיעזר בכדורים וזה בחינם

(אפשר לגשת לקופת חולים ולקבל בחינם ייעוץ מפסיכיאטר, בניגוד לפסיכולוג שעולה כסף)

שם121

New member
החיים שלך גרועים כי

הציפיות שלך מהחיים גבוהות מדי. תעשה מה שאתה רוצה אם מתאפשר לך. אם אתה מרחם על עצמך, תחשוב על זה שבכל רגע סביר להניח שיש מישהו בעולם שנמצא בייסורים פיזיים קשים ותהנה מהחופש היחסי שיש לך.

נמרודדד

New member
תשובה גרועה

אתה נשמע כמו אדם נואש. החיים חסרי משמעות והתאבדות היא בהחלט אופציה שראוי ונכון לשקול מבחינה פילוסופית. (הכותב הוא כמובן יהודי, לא כשר, אבל בכל זאת נימול)

davidmaur

New member
ההתאבדות כאופציה פילוסופית מסוכנת

מי קבע שהמוות הפיזי הוא סוף הדרך? כלום לא ידעת שההתאבדות היא למעשה הקרבה של הנצח ? האמן לי שאחרי המוות , אין יותר אופציה של התאבדות לפתור את הבעיות אלא בעל כרחך באת אל העולם ועל כרחך אתה חי ועל כרחך אתה עתיד ליתן דין וחשבון.

נמרודדד

New member
אתה נשמע כמו אדם מאמין ואני מכבד זאת

אני לא חי על כרחי, אלא שאני עושה זאת מתוך בחירה. אם תשים לב לכותרת התגובה שלי, תבין שגם אני לא מת על רעיון ההתאבדות. ועדיין איני שש לשלול אותה בכל מצב או זמן. ישנם רגעים שהתאבדות היא ברירה מוסרית הכרחית.

מהם אותם הרגעים

בהם "התאבדות היא ברירה מוסרית הכרחית" לטעמך? לא ירדתי לסוף דעתך. בוקר נעים ומלא חיים... גילת א.

נמרודדד

New member
הדוגמא שישר קופצת לראש

היא הדילמה האמיתית מולה ניצבו יודנראטים במלחמת העולם השנייה, כאשר הם נצטוו לארגן משלוחים למחנות ההשמדה. חלקם בחרו להתאבד. אני חושב שניתן לראות בכך בחירה מוסרית.

כן. אבל שים לב

שהבחור שפתח את השרשור אינו בדיוק מתקתק מהלפטופ שלו, בעודו עומד מול משלוח גדול של יהודים וקצין אס.אס קורא לו : הראוס, שנל, ואס מאכן זי מיט דאס קומפיוטר? . קצת מוזר לי שאחד שקורא וחוקר את אסכולת פרנקפורט, חושב שהתאבדות זו בחירה מוסרית.

נמרודדד

New member
כמובן

שימי לב שהתגובה שלי לאותו בחור נכתבה תחת הכותרת "תשובה גרועה". הייתה בה נימה של סרקזם ורצון לפגוע ולזעזע. אין אצלי הפרדה ברורה בין רגשות לתהליכים לוגיים. יחד עם זאת, אני מסרב לשלול את ההתאבדות כאופציה פילוסופית. בהקשר של פרנקפורט, ניתן יהיה לאזכר את מיתוס ההתאבדות של וולטר בנימין על הקשריו המוסריים. מעבר לכך, תיאוריה פסימיסטית אשר כופרת בתנאי הקיום מערבת לדעתי את התשוקה לאיון שהיא במידה רבה מאוד התאבדות קונספטואלית אם לא פיזית.

davidmaur

New member
לא נולדת מתוך בחירה

אומנם אתה יכול להתאבד מתוך בחירה, אבל כמו שאתה לא שש לשלול את ההתאבדות אל תהיה בטוח שתוכל לשלול את החיים! הסיכון של שלילת החיים הרבה יותר גבוה מהבחירה בחיים כי אתה לא יודע מה אתה הולך להפסיד, בעוד שבעודך חי אתה יודע מה המחיר של החיים או הרווח הידוע והתחום של המוות!

נמרודדד

New member
אני לא חסיד גדול של תפיסות תועלתניות

אני מעדיף לראות את החיים לא כמו משהו שמרוויחים או מפסידים

davidmaur

New member
עם יד על הלב

האם באמת אתה לא מנהל את חייך באמצעות שיקולים תועלתיים כמו הפסד ורווח (ולא רק במובן הכספי של המלה)?

נמרודדד

New member
אני בודק דופק

ושמח לומר שלא רק. מעצם העובדה שאנו חיים במערכת חברתית שנשלטת על ידי רציונאליות אינסטרומנטלית, קשה יהיה להתנהל מבלי לבצע שיקולים תועלתניים. יחד עם זאת אני מעדיף לעשות את הבחירות המשמעותיות בחיים במנותק ככל האפשר משיקולים אלה.

davidmaur

New member
אם כך אתה חייב להודות

שבחירות משמעותיות בחיים אינם קשורים לחוקי הסיבתיות שבטבע אלא נובעים מאמונה בלתי מנומקת לוגית שמקורה במימד הרוחני של האדם . בקיצור אתה מאמין בבחירה החופשית.

למעלה