נמאס לי. אני מיואשת.

הדס100

New member
נמאס לי. אני מיואשת.

אני רוצה ללמוד משהו בתחום מדעי החברה, סוציו', תקשורת, מדע המדינה, קרימינולוגיה וכו'... עם המשך לתואר שני. וכולם כל הזמן אומרים לי שאין עבודה, אין מה לעשות עם התואר הזה, וכו' וכו'... ואני לא סגורה על עצמי בכלל וכבר ממש מבולבלת ובלי רצון להרשם אפילו. אני אלמד משהו שאני שונאת??? מה אני אעשה??? קצת על עצמי: בת 20, משתחררת בעוד חודש, יש לי יכולות די גבוהות בתחום הריאלי אבל הרבה יותר בהומני, אני גם יותר אוהבת את זה. יש לי ממוצע ציונים 9.5 ופסיכו' 620, ואין לי עצבים להתחיל לשפר, משום מה. ו... אני מאוד אוהבת ללמוד, אבל בסופו של דבר אני עושה את זה כדי שתהיה לי עבודה שמכניסה, ואני לא רוצה ללמוד משהו שאין מה לעשות איתו...

malder

New member
אני למדתי משהו מאוד חשוב...

אהלן הדס, אני פחות או יותר במצב שלך.. אפילו יותר גרוע. אני בן 21, משתחרר בעוד כחודש וקצת... ללא בגרות (חסר לי מקצוע מורחב) וללא פסיכומטרי... ואין לי עצבים לשפר. בגלל זה, החלטתי ללכת ולעשות את התואר בפתוחה.. אבל זאת לא הנקודה... הבנתי שבחיים צריך לעשות מה שאוהבים, ולשים לרגע בצד את המחשבה של תואר = עבודה. אני מכיר 2 אנשים שחשובים לי מאוד... האחת זו החברה שלי, שהחליטה .. על אף המצב הקשה בארץ .. ללכת וללמוד תיאטרון, כי זה מה שהיא אוהבת.. וזה מה שיעשה לה טוב. והשני, בן דוד שלי... שהלך ללמוד מדע המדינה והיסטוריה כללית... מה כבר אפשר לעשות עם זה חוץ מהוראה ומחקר? אבל מה לעשות... זה מה שהוא אוהב, וזה לא מעניין אותו מה יהיה , כי את זה הוא אוהב... המסקנה. תעשי מה שאת אוהבת... תלמדי מה שאת רוצה! אם לא תעשי מה שאת רוצה את תצטערי על זה עד סוף חייך! תאמיני לי.

תיראי,

לפני שהתגייסתי, סיפרו לי על איזה תפקיד צבאי, ומאותו רגע החלטתי שזה מה שאני רוצה לעשות בצבא. כל מי ששמע את זה (האחים הגדולים שלי וחברים שלהם, חברים שלי, מורים שלי בתיכון, ובעצם כולם!!!) אמרו לי שלא כדאי לי, שאני אסבול, ושאני רגישה מדי לכזה תפקיד. התגייסתי לקורס הזה, ואני מאוד נהנית מהתפקיד שקיבלתי, ואני לא מאמינה שכמעט ויתרתי עליו בגלל מה שכמה אנשים שמעו מחברות/שכנות וכו'... עכשיו אני לקראת שיחרור, ובחודשים האחרונים התחלתי לברר לגביי לימודים באוניברסיטה, מקצוע... וכו'. החלטתי מה האני רוצה ללמוד, ובמה לעבוד, ושוב: כ-ל מי ששמע את זה סיפר לי סיפורים מפה ועד להודעה חדשה על אחות שלו/ אחיינית שלו/ חברה שלו / שכנה שלו שלמדה את זה, ושעכשיו היא לא מוצאת עבודה או שאין לה כסף לקנות לעצמה אוכל, שהיא שונאת את העבודה שלה וסובלת מאוד. זה לא שינה לי בכלל את ההחלטה שלי. אני יודעת שזה מה שאני אוהבת, ושזה מה שאני רוצה לעשות. אז להקשיב להם??? לא! נכון שיש הבדל בין תפקיד צבאי זמני, לבין בחירת קריירה, אבל צריך לעשות את הבחירה הזאת, ותאמיני לי שלא משנה במה תבחרי תמיד לאנשים יהיה מה להגיד. אם זה מה שאת רוצה לעשות, אז את צריה למצוא דרך שתוכלי להתקבל לפקולטה הזאת, למצוא איך את משלבת את זה בעבודה, ואיך את חיה עם זה אח"כ. את ולא אף אחד אחר יצטרך לחיות עם התוצאות האלה. אז לפחות תדעי שגם אם התוצאה לא יצאה מה שאת רוצה, זה בגלל בחירות שלך ולא של אף אחד אחר. ואם התוצאה תהייה מצוינת - זה רק בזכותך! מקסימום, תתחילי תואר במשהו אחד ותעברי למשהו אחר, ולא יקרה כלום. בכל התחומים היום יש משבר עבודה, וזה לא משנה אם יש לך תואר בפילוסופיה או במנהל עסקים - יהיה לך קשה למצוא עבודה. אז לפחות תלמדי משהו שאת אוהבת, ותבדקי איך את יכולה לשלב את זה בעבודה.

שילוב?

מרבית בני גילך יודעים מעט על המקצועות והעיסוקים בהם, שעה שהם באים לבחור מקצוע.הרב בוחר על בסיס ידע מצומצם על המקצועות, ולא פעם יש כתוצאה מכך אכזבות (הנתון הוא שכשליש מהסטודנטים מחליפים חוג לימודים במהלך לימודי התואר הראשון!).על כן דבר ראשון הייתי מציע לך, כמו לכולם, להרחיב את הידע באמצעות קריאה במרכזי מידע על מקצועות, שיחות עם אנשים העוסקים במקצועות שמענינים אותך וכו'. לא בהכרח צריך לבחור בין ענין לבין תכל'ס, לפעמים ישנן אפשרויות המשלבות בין השנים. את אומרת שאת רוצה ללמוד משהו בתחום מדעי החברה, ושאת בעלת יכולות גבוהות בתחום הריאלי אבל גבוהות יותר בתחום ההומני. יתכן שאחת האופציות שכדאי לך לשקול היא ללמוד במסלול דו-חוגי, ולבחור חוג אחד שמושך אותך גם אם לא לגמרי ברור מה יצא ממנו, וחוג אחד יותר תכליתי. ללמוד את השנים, להכיר את התחומים מקרוב יותר, ובגמר התואר הראשון לשקול שוב את המשך הדרך. למשל שילוב כמו מדע המדינה וכלכלה. מה דעתך?

הדס100

New member
רעיון מצוין הבעיה שאני לא מתקבלת לכ

לכלה. בבר אילן למשל, דורים פסיכומטרי 630 ויש לי רק 615... (בגרות כמו שצריך יש לי) אתם חושבים שזה קריטי???

הדס100

New member
עוד שאלות...

אם אני לא אתקבל לכלכלה... ואצתרך לבחור בין- מדע המדינה, תקשורת או קרימינולוגיה (כולם בשילוב עם סוציולוגיה) באיזה מהם הסיכוי למצוא עבודה אחר כך הוא הגדול ביותר??? לאו דווקא בתחום אלא פשוט מה יתן לי הכי הרבה תעסוקה? חוץ מזה, רציתי להודות לכם על הסבלנות הרבה... באמת המון תודה!!!!

למעלה