נמאס לה לנגן

נמאס לה לנגן

הבת שלי, בת 9 , לומדת השנה, על פי בקשתה לנגן בפסנתר. בשנתים הקודמות ניגנה בחלילית ומאוד נהנתה. היא התאמנה בלי סוף (בכיף ובהנאה מרובים) והצליחה מאוד. השנה היא התחילה יפה, אבל בחודשיים האחרונים נמאס לה. היא לא מתאמנת, פיספסה שיעור או שנים, ואומרת שהיא רוצה להפסיק את הלימוד. אני אומר שהשיעורים עולים כסף, ודורשים ממנה מאמץ, אז אם היא לא רוצה - פשוט נפסיק וזהו. לעומתי אשתי חושבת שלימוד בסיסי ומינימלי של פסנתר הוא שנתים לפחות ושאנחנו צריכים לעודד ולשכנע אותה להמשיך לפחות שנה נוספת. מה דעתכם?

Roich

New member
לדעתי,

נגינה אמורה לבוא מהבן אדם, לא משנה באיזה גיל. אם תמשיכו לדחוף אותה היא רק תשנא את הנגינה יותר, ומה זה שווה?

3תיתי

New member
לדעתי, כדאי לנסות לשכנע

אבל אם הילדה לא רוצה, ואיננה מתאמנת, אין כל תועלת מהשעורים. הייתי ממליצה להציע לה לחזור לחלילית. שלא כמו שתמיד חשבתי, ניתן להגיע להשגים מדהימים אפילו בחלילית, או לעבור לכלי "דומה" כמו חליל צד, פיקולו, או חליל אירי (שהוא כיף גדול מאד מאד!!!)

צימעס

New member
אולי להחליף מורה? אולי לחזור לחלילית?

אולי לעבור לכלי נשיפה אחר?

זה מה שהמורה הציעה

היא טוענת שהירידה במוטיבציה זמנית ושהילדה תחזור לפסנתר, אבל אם לא - היא ממליצה ללכת ללמוד חליל צד. שני סוגים של חליליות היא כבר מכירה, ואוהבת מאוד, ויכול להיות שהפסנתר "כבד" עליה.

"לימוד בסיסי ומינימלי"?

גם אם הייתה משמעות למה שאמרה, למה הבת שלך זקוקה לskill "נגינה בפסנתר" בחיים? כדאי לעשות הפסקה ולראות. תרצה - תבקש ביוזמתה לחזור. לא - לא.

למעלה