נמאס כבר

nulatuta

New member
נמאס כבר

אני חייבת לציין שהגעתי לערב הזה בבארבי מתוך תחושה שאני לא אמצא שם משהו מיוחד..באתי עם חברים שלי, אני לא מכירה אף להקה ולא הכרתי אף אחד..והאמת היא שלהקות רוק חדשות בישראל כבר נמאסו עליי..הכל כבר נשמע אותו הדבר וכמה שמנסים להיות מקוריים בסופו של דבר אף אחד לא ממציא את הגלגל..אבל הייתה להקה אחת שדווקא השאירה עליי רושם ממש טוב..משהו בה פשוט ריגש אותי..היו לה מן עוצמות שקטות כאלה..פנדה קראו ללהקה..השירים של הלהקה הזאת בתחילו מקטן ובסוף פשוט התעצמו ובאמת היו בנויים ממש טוב. וכולם פה מדברים על פראנה ועל סטנגה ואני לא מבינה מה כל כך מיוחד..אני בכלל לא מבינה מה שיטת ההצבעה הזאת מנסה להוכיח..כמה חברים יש לך? למה שבארבי רקורדס יפיקו דיסק וישיקעו בלהקה שלא נשמעת כאילו יש לה עתיד והיא נבחרה רק בגלל שחברי הלהקה הצליחו לגייס מספיק חברים שלהם שיצביעו אלף פעמים מיוזרים אחרים..לא כל כך מקצועי לפי דעתי..הלהקה שצריכה לנצח היא להקה מסוג קצת שונה..שרואים שיש פוטנציאל וששווה להשקיע בו זמן וכסף כדי שמשהו לטווח ארוך יצמח פה..ולא שוב עניין כוכב נולד והפרסום בין רגע..הגיע הזמן שהדברים האלה יתנהלו קצת אחרת

הלהקה הצבאית כוכב נולד ומוזה../images/Emo41.gif

נולהטוטה שלום! (אחלה שם) רציתי לציין שאני מעריך מאד את כנותך ואת דאגתך עד לכדי כתיבת מכתב ארוך מאין זה הנ"ל. אך יש לי מספר סייגים אליו, שאולי יאירו את הדברים בפנייך באור אחר. 1. להקת פנדה: להקה באמת מעניינת ומוכשרת , יש לה בסיסטיט כשרונית מאד, מתופף גזעי וקלידן רענן אך קיימת בעייתיות מסויימת עם הזמרת, שנובעת א. מחוסר נסיונה ב. היא מנסה לשיר מעבר לצלילי המנעד שלה עד לכדי צעקה צורמת אשר במקרים מסויימים יכולה להיות חיננית ועניינית - אך לא זהו המקרה... ג. היא תקועה במקום על הבמה אינה זזה, נראית מפוחדת(אולי מעצמה), ולא משדרת- תאהבו אותי, תקשיבו לי וכו'. יכול להיות שאלו נובעים מסיבה א. 2. שיטת ההצבעה: את אומרת, ואני מצטט:"אני בכלל לא מבינה מה שיטת ההצבעה הזאת מנסה להוכיח...", אז אני אסביר לך מה שיטת ההצבעה מנסה להוכיח. שיטת ההצבעה אכן דומה במהותה לכוכב נולד. שמעת על זמר בשם גידי גוב? אריק איינשטיין? יהורם גאון? שלמה ארצי? שלום חנוך? חיים טופול? ירדנה ארזי? אני חושב ומקווה שכן. מה המכנה המשותף לכולם? נכון, כולם אוהבים חומוס. מכנה משותף נוסף, הוא שכל ה"כוכבים" הללו נולדו מהלהקות הצבאיות. במשך הרבה מאד שנים, עד לא מזמן (ואגב, גם יואב צפיר מיוצרי כוכב נולד הוא מלהקת הנח"ל מאותו המחזור של דפנה דקל), בקיצור עד לא מזמן בערך מקום המדינה וצה"ל, כל מי שהיה בלהקה צבאית חיכתה לא בעת השחרור הזדמנות ודלת פתוחה לקריירה מצליחה וארוכת שנים. רבים ניצלו זאת, והם אלו שהיום נחשבים לעמודי התווך של התרבות הישראלית... היו גם כאלה שלא. והיום? היום אין להקות צבאיות. וגם חברות התקליטים כבר מזמן (אם בכלל היו אי פעם) ממהרות להחתים להקות צעירות בערבי להקות מזדמנים ברחבי הארץ. מתי לאחרונה, בעשר שנים האחרונות, שמעת על "ערן מחיפה" ששלח דמו לחברת תקליטים ונהיה כוכב? כוכב נולד זה הלהקה הצבאית של היום. ביחד עם כול החסרונות של תרבות האינסטנט והמסחריות, עדיין זוהי הזדמנות מצויינת להתחיל קריירה ולפתוח דלתות ביתר קלות מאשר ל"גיא מנהריה" אשר לא משתתף בתוכניות מאין אלו. ראי לדוגמא את שי גבסו, שירי מימון (ואין מדובר על טעם מוסיקלי כזה או אחר) מדובר בהצלחה בקריירה של אומן יוצר ומבצע בישראל. ועל כן, תחרות כגון מוזה, היא לא יותר מאשר הזדמנות נוספת ללהקות להציג את מרכולתם וכישרונם בפני קהל גדול יותר ממעגל החברים, ואולי אפילו לזכות ולהציג את השירים בפסטיבל בראשית בבמה המרכזית, ו/או להקליט אלבום ראשון. וזה לא אומר שמי שיזכה יהיה הדבר הבא. אם הלהקה שתזכה לא תעבוד קשה ולא יהיה לה את הכישרון המתאים, אז כנראה שהיא לא תשרוד... בכל אופן התחרות היא במה טובה מאד לעניין "בראשיתי" זה. בקריירה של להקה. בכול אופן אני ממליץ לך באופן אישי לחיות חיים אמיתיים ומספקים, ללכת עם חלומותייך ולהגשים אותם. לא לוותר! את זמנך החופשי נצלי בחוכמה ולא לשרוץ שעות סביב המחשב או מכשיר הטלוויזיה -העולם זקוק לך. את גם מוזמנת להצביע ללהקת פראנה, שבאמת מתחייבת להביא משהו חדש לתרבות הישראלית - ולא רק מוזיקה טובה... אלא גישה חדשה למציאות הישראלית היום-יומית . פראנה זו לא להקה. זוהי קבוצה של אנשים שמנסה להרחיב מושגים של מרחב וזמן בחברה הישראלית. אחד האמצעים שהיא משתמשת בהם, זה מוזיקה. שאי ברכה ליום טוב, ושיהיה לך אחלה מחר. פראנה,ההנהלה המרכזית.

eliyagu

New member
אני רוצה לתת קצת פרופורציות

אני אתחיל בזה שאני מנגן בסטנגה. וכמו כל הלהקות שהופיעו לפני שבוע, גם אנחנו מאמינים שאנחנו עושים משהו מיוחד. וגם אנחנו חושבים שמגיע לנו(וללהקות איכותיות אחרות) להיות מושמעים ברדיו ולהתפרנס ממוזיקה. אמרתי שאני מנגן בסטנגה כדי שאנשים לא יגידו ש"סחפתי" אותם בהודעה שלי ובסוף אמרתי שתצביעו לסטנגה. תצביעו למי שבא לכם. מעבר להקדמה הזאת, אני רוצה להגיד שכל להקה צריכה לקחת את התחרות הזאת כתחרות בלבד, לא משנה איזו להקה תנצח, זה לא אומר בהכרח שהם הכי טובים, גם לא הכי גרועים, זה לא אומר בהכרח שהם יצליחו ולא אומר בהכרח שהם יכשלו. זה אומר שאותם הברברי רצו כי הם הכי התאימו להם. יש המון להקות, גם מישראל וגם מחו"ל שהיו בתחרויות כאלה או אחרות והפסידו, ואחר כך התפרסמו בצורה מטורפת. אגב, הביטלס, גם היו בתחרות דומה של EMI וניצחו בה. לגבי איך שהתחרות התנהלה, לפי דעתי שני שירים ללהקה זה לא מספיק, אבל אם היו נותנים יותר זמן לכל להקה זה היה לוקח לנו עד הבוקר. אפשרות אחרת היא אם היו עושים את התחרות בלי קהל, ושבאמת רק המנהלים של הברבי יבדקו כל להקה(כמו בתחרות שהביטלס השתתפו), ואז יחליטו אם היא מתאימה להם. אבל אני לא מתלונן, אני שמח בחלקי. לגבי ההצבעה של הקהל, אי אפשר לבקש תנאים אחרים. רציתם שיפתחו קלפיות בכל הארץ וכל אחד יבוא עם תעודת זהות להצביע פעם אחת? נכון שאפשר ל"זייף" וכל אחד יכול להירשם במיליון יוזרים ולהצביע. אבל לא כל אחד היה עושה את זה בשביל כל להקה. אני לא הייתי עושה את זה בשביל להקה של חברים שלי, בטח אם אני לא חושב שהם הלהקה הכי טובה ששמעתי. בשביל לאזן את ה"פגיעה" מההצבעות באינטרנט, הביאו גם שופטים של הברבי ובראשית. אני אישית חושב שזה מספיק פייר. אני חושב שכל הלהקות ניגנו טוב, ואני מאחל ללהקה שתזכה שהיא תהנה להופיע בבראשית ושהיא תוציא תקליט שהיא תאהב דרך הבארבי. שאר הלהקות שלא יזכו - תמשיכו להתאמן ולהופיע, ההזדמנות שלכם גם תגיע.

nulatuta

New member
להנהלה המרכזית!

בתגובה לתגובתך לתגובתי.. הייתי רוצה להגיד דבר ראשון שאתה צודק. מעולם לא טענתי שיש משהו אחר חוץ מהכוכבות בין רגע. אכן שמעתי על היוצרים הנ"ל אשר באמת יצאו מלהקות צבאיות וכך פרצו אל העולם ואני באמת חושבת שכל כך קשה להצליח עם מוסיקה ובמיוחד בארץ שאין ברירה אלא לתת את הדחיפות האלה.. אבל יש הבדל בין להגיע למעלה ולהיעלם, לבין לעבור דרך, להגיע למעלה ולהישאר שם. דוגמת אריק איינשטיין, שלום חנוך, יהורם גאון וכד'(אשר השאירו את חותמם עמוק עמוק בתרבות הישראלית) לא זהה כלל לדוגמת שירי מיימון ושי גבסו. אין כאן עניין של טעם וריח, יש כאן קצת אכזבה על איך שדברים מתבצעים. אני באה מרקע מוזיקלי ואולי בגלל זה אני לא כל כך אובייקטיבית. אולי יש לי דרישות קצת גבוהות ואולי אני כבר כמהה למשהו קצת אחר ובגלל זה אהבתי את פנדה שבעיני סימלו מקוריות ומן אומנותיות מסויימת. (למרות הקטילה על הזמרת שדווקא לא נראתה מפוחדת, אולי קצת אדישה. אבל היה בה משהו קצת אחר ומעניין..לא כמו הזמרות האחרות ואולי דווקא בגלל זה לא אהבת אותה. אולי אנשים אוהבים לשמוע את מה שנוח לאוזן שלהם לקבל. בכל מקרה אני חורגת מהנושא). בגדול, אני מסכימה עם כל ה"מאמר" שלך (נאמר בחצי חיוך)..אבל כנראה שכל המסחור הזה והקלות הקצת זולה שדברים נעשים פה מציקה לי. אבל כנראה שאין ברירה.. אני מניחה שזה נובע מהקושי להצליח פה. אני מאוד מפרגנת לכל הלהקות. דבר ראשון אני חושבת שזה מאוד קשה להופיע על במת הבארבי בת"א אחריי שמופיעים בכל מיני מרתפים למיניהם. אז באמת כל הכבוד על האומץ. אני מאחלת לכולם הצלחה מכל הלב (לאו דווקא בתחרות אלא בכלל בהמשך הדרך המוזיקלית). אני יודעת כמה זה קשה.. ואני מקווה שבכל זאת משהו קצת יותר אינדבידואלי יצמח פה.

Respect

Big Respect to all of the bands! רוב הלהקות באמת נתנו שואו לא רע. תודה על תגובתכם לתגובה של התגובה, והמשיכו להצביע. אני שייך להנהלת להקת פראנה כך שיש בידי רק להמליץ לכן/ם להצביע עבורנו אבל ההחלטה היא בידכן/ם... סטנגה לפנים! פראנה שולטים! ופנדה - פנדה בסדר גם.

כמעט השתכנעתי

כמעט השתכנתי עד שקראתי את הצדעתך ללהקה המסוימת מאוד. קצת צבוע לא? קשה להאמין שבכלל היה ניתן להתרשם מלהקה כלשהי בערב הזה אם לא מכירים מראש את החומרים שלה. המארגנים ממש לא דאגו לכיוון כלים כך שהכל נשמע כבליל של צלילים וקולות. בסך הכל עוד תחרות מטופשת - לא נורא, הטובים באמת שורדים, מגיעים להשמעות ברדיו וקונים את הקהל בזכות הכשרון ולא בחסד חברים והצבעות כפולות ומכופלות.

shaked5

New member
זה מזכיר..

כמה שזה מזכיר לי את נינט טייב .. הגיע לאן שהגיע ,זכתה בכוכב נולד, אבל בסוף מסתבר שמוזיקה יותר מדיי בשבילה או שהיא לא רוצה להשקיע בזה(הקלטות והופעות וכו' וכו'), והלכה למשהו שאולי אוהבת יותר.(משו כזה, פחות או יותר) קיצר, תראו, הטוב ביותר נשאר בסוף ומשאיר חותם היסטורי במוזיקה, זו נראה לי התכלית של המוזיקה, ובכלל להקות ואומנים. להקות חיקוי יש המון.. הם ינגנו בכיף שלהם , עד שכבר ימאס.. זה בטוח .. כי כבר הם ישרפו הכל .. את כל מה שיש להם להציע, כי אף אחד לא ירצה חומר שהוא שייך למישהו אחר שוודאי עושה זאת יותר טוב מהם.

המטרה המרכזית של התחרות היא

לספק פלטפורמה לכל אותם להקות שמשקיעות את החיים שלהם במוזיקה ולא ניתנה להם ההיזדמנות- התחרות הזאת מספקת במה להצגת אותם להקות התחרות אינה בודקת למי יש יותר חברים אלה מי לוקח את האומנות שלו ברצינות ויודע להגיע לקהל. בגדול התחרות הזו יורה את שמות הלהקות ונותנת להם סוג של הכרה אין פה כל עניין של פרסום ברגע כי יש הבדל של יום ולילה בין המוזה של בראשית לכוכב נולד - פה לקחנו להקות שלמות עם חומר מקורי והאיכות משחקת תפקיד. תמיד אפשר לחפש איך רוצים לדפוק אותך ואיך לשים רגליים אז כאן זה לא המקום בשביל זה כאן מסתכלים על החצי כוס המלאה לוקחים את מה שיש ומנסים להוציא משם את הכי טוב שאפשר אני אישית כותב ומנגן והייתי רוצה להשתתף בתחרות כזו ולא רק להפיק אותה ואם אני הייתי אחת מהלהקות הייתי אומר תודה על מה שיש ודוחף קדימה כי באומנות כמו באומנות אם אין דרייב זה לא עובד בהצלחה ללהקות

אפשר גם אחרת

לפסטיבל בראשית ביקורת זה גם דבר חיובי כי ניתן ללמוד ממנה משהו. התחרות הזו לא עשתה טוב לחלק גדול מהלהקות – * העדר באלאנס אולי היטיב עם להקות קצב המורכבות מבס, גיטרה תופים כמו פראנה אך עשה רע ללהקות עם הרכבים יותר עשירים בכלים וקולות. ורואים את זה בבירור בהקלטות * ודרך הבחירה - אפילו בכוכב נולד הבינו ששיטה לא מבוקרת של הצבעות רק מגבירה את חוסר הצדק הבסיסי הגלום בתחרויות מעין הלה. יש מספיק שיטות למנוע כפל הצבעות רק נדרש קצת יותר רצון מצד של המארגנים. * אני ממליץ שתתנו במה בפסטיבל לכל הלהקות שהופיעו בקדם, ואם לא אז לפחות לחמשת הלהקות הראשונות. וזה בטח ישתלם לכם מבחינה כלכלית כי כל להקה תביא את הקהל הקטן שלה – ביחד זה אולי יהיה הרבה קהל. * נקווה שתלמדו מהלקח ותשתפרו בשנה הבאה ובנימה החיובית אסיים שגם אני מנגן אז אולי עוד יצא לנו לנגן יחד איזה פעם.

nulatuta

New member
נכון נכון

אני מסכימה איתך לחלוטין אתה אומר את זה בהקשר לתגובה שלי?

danezeq

Member
טוב מה את רוצה

בשביל מה כל התחרות המחורבנת הזאת -כדי להביא גולשים לתפוז. הכל כסף הכל חרא. ככה הולכת המוסיקה היום כולם רוצים תהילה פרסום וכסף. כולם אותו הדבר הכל אותו זרם וכולם שווים לתחת. ככה זה גם החנויות דיסקים שלכם, למה לקנות דיסקים שלא מכירים את השירים שלהם? כי זה "האלבום החדש והמגניב של X"? הכל אותו קקי.

Kodak997

New member
אני מפנדה

דבר ראשון ל- nulatuta: תודה רבה, ממש עושה טוב לשמוע שמישהו התרגש ממוזיקה שלך. מקווה שיהיו עוד הופעות בקרוב. יש לנו אתר שבו אפשר לשמוע את שני השירים של ההופעה ולהצטרף לרשימת תפוצה - www.pandaband.co.il אנחנו (כל הלהקה) רוצים להודות לכל מי שהצביע, אבל חבל שמבנה התחרות העיד בעיקר על כמות החברים שיש לך. אנחנו אישית לא הגענו ע"מ לנצח אלא כדי להיחשף בפני קהל שלא מכיר אותנו (רוב מי שהגיע לשם בא בשביל להקות אחרות). כל הכבוד לכל הלהקות על כך שהצליחו להופיע טוב בתנאים המלחיצים של ההופעה (בלי בלאנס ועם 5 דקות להתארגן), לחלק מהן יש עתיד גדול. תודה!

למעלה