נמאס כבר לגמרי

bluearrow

New member
נמאס כבר לגמרי

אולי מישהו כבר ישתיק אותם איך שהוא??!!! לעזאזל נמאס לנו כבר להיות כלואים בבית שלנו, חברי ועד יקרים תתעוררו כי אנחנו לא מצליחים להרדם!!!

moshes20

New member
הכתובת היא הורי הנוער

והחינוך הניתן להם בבית.

ובעיקר החינוך לאי לקיחת אחריות הן של ההורים והן של ילדיהם.

אם כך הרי שלכל בעיה יש כתובת

בעיית הביטחון הינה באחריות ארגוני הטרור
בעיית הלכלוך ברחובות היא באשמת התושבים והילדים המלכלכים
בעיית הנהיגה הפרועה היא באשמת הנהגים
בעיית הכלבים היא באחריות בעלי הכלבים
אני מסכימה עם משה אבל אם כך למה צריך וועד? הרי כל תושב יכול לפתור את בעיותיו עם הגורמים הרלוונטיים. ויוה לה אנרכיה!!:)

moshes20

New member
את שבוייה בקונספט שגוי

הקונספט שהוועד אחראי לטפל בכל דבר הוא שגוי.
במדינה שאין בה אנרכיה נושא האחריות מוסדר ע"י חוקים, תקנות , הוראות שעה ועוד....

גם נושאי הוועד מוסדרים באופן דומה. לדוגמא הוועד אינו יכול להחליט ו/או לאכוף הסדרי תנועה חדשים ביישוב כדוגמת סגירת רחובות לנסיעת כלי רכב . כי זה לא בסמכותו ואין לו הרשאות לכך.
לעומת זאת יש לו הרשאה לשנות למשל סעיפי תקציב לדוגמא הגדלת תקציב הספריה לרכישת ספרים או הגדלת שעות הפעילות וכל זה בהגבלות מאד ברורות למשל ניהול תקציב ללא חריגות, שקיפות וכדומה...

הנקודה היא שיש דברים שהוועד הוא הכתובת ויש דברים שלא.

הוועד בנושא שמציק לך יכול לסייע למרות שאין לו אחריות על העניין. הסיוע במקרה הזה הוא סיוע ועזרה בבניית סיירת הורים.
אין לוועד סמכות להכריח מי מבין התושבים להיות חלק מהסיירת ולכן אין לו במובן המעשי אחריות לכך שהתושבים לא נענים.

אז לא כל דבר הכתובת היא הוועד למרות שזה די נוח להתנגח בו במקום לקחת אחריות אישית וקהילתית.

משה

trtb

New member
מסכים עם משה

הרי ניתן לראות בבירור שהועד משקיעה את מיטב זמנו ומירצו בדברים אחרים אותם הם רואים רלוונטים מספיק, אני סמוך ובטוח שאם מי מחברי הועד היה גר קרוב למוקדי הרעש , הטיפול היה נראה בהתאם, מתאים להם למשוך ידיהם מבעיה זו שמטרידה מאוד חלק נרחב מתושבי ה"כפר" אך אלה מעדיפים לומר כי העניין לא בסמכותם, נכון זהלא בסמכותם אך מתוך היותם הועד יש להם דרגה אחת של כח יותר מלתושבים, אם זה בפניה למפקד תחנת בנימין ולבקש ממנו לחלק דוחות לנוער המרעיש ולא להסתפק בשליחת שוטר, או בדרישה להפעיל את השוטר הקהילתי שאחראי על ישובינו אך אנו נתקלים בו רק כשיש ארוע קהילתי , אם כן יש לועד יכולת להפעיל את כוחו ולעזור לנו לפתור את הבעיות, בדיוק כמו שהפעילו את כוחם ומרצם בנושאים אחרים בישוב.
מספיק לדבר על סיירת הורים , לי אין ילדים בגילאים המפריעים וכשאלה יגיעו לגיל זה אני מבטיח שרעש הם לא יעשו לאף אחד, אני עובד מספיק קשה במהלך ולפעמים גם בסופי שבוע ואין לי שום רצון לרדוף אחרי ילדים שהורים החליטו לגדל אותם שלוחי רסן וחסרי תרבות .
אז מספיק להטיף שאנחנו לא מוכנים לתרום , אני לא צריך לתרום שהורים בישוב יקחו אחריות, בסופו של דבר כמו שאנחנו יודעים דברים נגמרים לפעמים רע ואז אנחנו מכים על חטא.

moshes20

New member
נגמר רע...

ובמקרה של רצח נהג המונית דרק רוט אפילו לא הייתה הכאה על חטא.

שני ילדים מבית טוב....

ronpel

New member
את מבולבלת

לכל בעיה שאת מציינת יש גורם שיצר את הבעיה ויש גוף שיש לו סמכויות אכיפה או אחריות לטיפול חיסול הגורם.

בנשא עבירה על חוקיםלוועד אין שו יכולת אכיפה או טיפול.

אני חושבת שהבלבול הוא לא אצלי

ושזה בדיוק ההבדל בין אכיפה למניעה (גידור, מצלמות, פנייה למשטרה, מאבטח מתריע) או סיוע לאכיפה. הרי כשהוועד פונה ומפנה את גורמי האכיפה בכל הקשור לעבירות בנייה או בע״ח זה בדיוק אותו דבר.

למען האמת עייפתי מהוויכוח האינסופי כי אני מתחילה להבין ששורש הבעיה הוא לא רק הנוער אלא דווקא ההתעקשות של הוועד שמלבד סיירת ההורים אין אף פיתרון ישים אחר. מאחר ווזה כבר נוסה ללא הצלחה נראה שהאלטרנטיבה היחידה היא להקים צבא מתנדבים פרטי של אלו שכן סובלים מהרעש אשר יתנגח במרעישים ובהוריהם. בעיני זה מתכון ל״מלחמת אזרחים״. אבל אם האלטרנטיבה היא שתושבי מרכז הכפר ימשיכו להתבשל בכעס שלהם ובחדרים הסגורים בלילות אז אולי זה עדיף.

בכל מקרה אני כן אגיע ביום ב לישיבת הוועד ואני קוראת לכל מי שהנושא בנפשו שיגיע כדי להבהיר לוועד שגם לנו יש זכות לייצוג ולפיתרון של הבעיה החמורה הזו.

למעלה