נמאסתם!!!

אלה 3

New member
נמאסתם!!!

רק אתמול נדרס בירושלים ילד בן 10!
ידעתם ששני שלישים מהולכי הרגל בישראל נפגעים בתאונות דרכים במעבר חצייה?

זו לא הפעם הראשונה.
אבל בכל פעם זה מרתיח אותי כמו בפעם הראשונה!

הרבה מאוד מתושבי הישוב מתעלמים מהחוק: "בתקנה 67 לתקנות התעבורה (נוסח חדש), תשכ"א 1961, נקבע כי נהג המתקרב למעבר חציה חייב לאפשר לחוצים במעבר לחצות את המעבר חצייה בבטחה."

שוב ושוב חוזר אותו הניגון.

היום בשעות אחר הצהריים, ליוויתי את בתי בזמן שרכבה על אופניה. הרכיבה שלה כמובן על המדרכה ובכל פעם שהיא רצתה לחצות את הכביש במעבר חצייה היא ירדה מהם ונחיכתה.
זוכרים את הסיפור על נפתלי והסיר?
אז היא חיכתה וחיכתה חיכתה וחיכתה חיכתה וחיכתה חיכתה וחיכתה חיכתה וחיכתה חיכתה וחיכתה חיכתה וחיכתה חיכתה וחיכתה חיכתה וחיכתה חיכתה וחיכתה חיכתה וחיכתה חיכתה וחיכתה חיכתה וחיכתה חיכתה וחיכתה חיכתה וחיכתה חיכתה וחיכתה חיכתה וחיכתה חיכתה וחיכתה חיכתה וחיכתה חיכתה וחיכתה חיכתה וחיכתה חיכתה וחיכתה חיכתה וחיכתה חיכתה וחיכתה חיכתה וחיכתה חיכתה וחיכתה חיכתה וחיכתה חיכתה וחיכתה חיכתה וחיכתה חיכתה וחיכתה חיכתה וחיכתה חיכתה וחיכתה

ולא קרה כלום.
אני נהגתי ולכן חזרתי חזרה ועצרתי במעבר החצייה כדי שהיא תוכל לחצות. זה אולי הספיק לצד אחד אבל המכוניות מולי ממשיכות לדהור כשהיא כבר חוצה את הכביש. ואלו לא היו בני נוער שרק קיבלו את הרשיון או פועלים ערבים או כל מיני אחרים שנוח להאשים. אלה היו אנשים שאני מכירה מאסיפות הורים, מהגינה ושאחסוך לעצמי לציין את שמם.

בהמשך זה שוב קרה ופשוט החנתי את הרכב ועמדתי בצד יחסית קרוב. ושוב אותו הסיפור, היא מחכה והשיירה דוהרת.

בכפר האורנים הולכי הרגל שקופים. הדרך היחידה היתה בכל פעם לרדת באגרסיביות לכביש ופשוט לעצור את התנועה בגופי כדי שהיא תוכל לחצות את הכביש.
עשיתי את זה ב - 3 מעברי חצייה!!! 2 ליד הגינה והשלישי בין רחוב אהוד למנורה. (כשאני לא מהווה דוגמה אישית נכונה בירידה מאולצת למעבר החצייה ומסבירה לה לעולם לא לרדת לכביש כך אלא להמשיך ולחכות!!!)

מכיוון שבישוב שלנו (נכון, גם בישובים אחרים אבל שם לא בחרתי לגור) ישנם אנשים שבוחרים איזה חוקים לכבד ואיזה לא תוך, סכנת נפשות הילדים שלנו, הדרך היחידה היא פשוט לתת קנסות.

אני לא מתמצאת בתקציב ולא יודעת אם זה אפשרי אבל אולי אפשר להביא שוטר בתשלום לכמה פעמים ולחזור על זה מדי פעם.
כל המשפטים היפים של: "יש לחנך את הילדים / ההורים / התושבים וכדו", לא יעזרו. חלק מאיתנו לא מחונכים וזה גם ממש לא מעניין אותם.
אפשרות נוספת שאני חושבת עליה, מתנדבים מהישוב (ואני מוכנה להיות הראשונה להתנדב).

באותה הזדמנות שאני כבר כותבת, אז התושב שמרח לי צואה של כלב על השער, מוזמן לבוא ולקחת את זה חזרה.

אלה

מזדהה איתך לחלוטין.

וחוויתי לא אחת את מה שאת חווית אתמול. ממש לא ברור לי מה עובר בראשו של נהג/ת שלא נותן זכות קדימה לילדים בישוב. זה מרגיז אותי כל פעם מחדש.

אולי צריך להשקיע בקמפיין ברחבי הישוב? שלטים גדולים שמבקשים לעצור ולתת זכות קדימה לילדים. תמונה גדולה של אופני ילדים זרוקים על הכביש ליד מכונית (או תיק בית ספר) - זה יכול לעזור!

אלה 3

New member
רעיון טוב ושאלה לחברי הועד

אשמח להגיע לפגישת ועד הישוב, להעלות נושא זה ולחשוב על רעיונות נוספים.
אני מוכנה לעזור בכל דבר שיידרש.
שאלה לחברי הועד: מה הנוהל המקובל להעלאת נושא בפגישות הועד?
ומתי תתקיים הפגישה הבאה?
אלה

כל חבר ועד נדרש להעלות נושאים נדרשים לדיון

כלומר, תצטרכי למצוא מישהו מחברי הועד - כדי שהם יעלו את הנושא לדיון.
במסגרת הצגת הנושא, חבר הועד יכול לבקש לשתף תושבים מסוימים בישיבה.

הישיבה הבאה ביום שני הקרוב.
רשימת חברי הועד נמצאת גם בשימושון + מיילים.

אמיר פ10

New member
למה לא תחסוך ממנה ומאיתנו את הצורך לחפש

חבר ועד שיהא מוכן להעלות את הנושא לדיון. האם לא נראה לך הנושא מספיק חשוב ודחוף כדי שתהא אתה חבר הועד שיעלה את הנושא

אני אשמח להתרשם מתופעות רלוונטיות

הקשורות לאיכות החיים שלנו, ובוודאי לבטיחות בדרכים, ובוודאי שאעלה אותם.

נושא של שיטור ביישוב נדון כמה וכמה פעמים במשך השנה.
גם בנושאים אחרים - וועד היישוב מעוניין בתגבור הפיקוח של משטרה.
אחת על כמה וכמה, בנושאי בטיחות בדרכים.

בהקשר של משטרה, ניתנו לאחרונה דוחות ביישוב בנושאי חניה על מדרכות, וחניה באדום לבן. ושוב, עדיין מדובר במעט מדי.

בזמנו, כמתנדב במשמר האזרחי הגעתי יחד עם סימונה שריב (שהתמידה יותר ממני) בימי שישי לבית הספר.
לצערי, גם הופעה שלי במדים, וגם לאחר שהערתי באופן ברור לנהגים ההורים, הם היו חוזרים על העבירות בשבוע שאחרי. (אדום לבן, נסיעה נגד כיוון התנועה, עצירה על מעבר חציה ועוד ועוד).
בהקשר הזה טעיתי, כי הייתי צריך לדאוג לחלק דוחות וקנסות.

אולי מי מהשוטרים הרבים שגרים ביישוב, ואולי מעורים בנושאי אכיפת חוקי תנועה, יידע לסייע בעניין אכיפת חוקי תנועה.

מה זאת אומרת נדרש חבר ועד

ואם תיאורטית אף חבר ועד לא מסכים עם הנושא טרם הדיון, לתושב אין זכות להעלות את זה לישיבה?

ורדה, לא כתבתי על הסכמה טרום דיון

חברי הועד לא צריכים להחליט מראש על מה מסכימים לדבר.
מה שכתבתי, מספיק שאחד מחברי הועד, יסכים שהנושא רלוונטי, כדי שהוא יעלה בישיבה.

ronpel

New member
אפשר לדון בוועד שוב אבל:

גם בנושא הרעש וגם בנושאי אכיפה נוספים כגון תרבות נהיגה - דנו , חשבנו , ניסינו , הקמנו , יזמנו ופעלנו כדי לקדם פתרונות. בכולם הסיםור חוזר על עצמו :

מכיוון שלוועד ,עובדי המזכירות והסיירים אין סמכויות פיקוח בשום תחום אנו נאלצים לפעול כל הזמן מול מי שכן בעל הסמכות כדי שיפעיל את הפיקוח .

כך פעלנו ואנו פועלים מול המשטרה בנושא רעש ותנועה , מול המועצה בנושאים כגון נזק לתשתית ציבורית, פסולת ,כלבים ובניה.

ברור לנו שלמשטרה יש אין סוף משימות ומעט מאד כוחות סיור באזור - סדרי העדיפויות שלהם שונים והיכולת שלהם להגיע אלינו יחסית קטנה ואין דבר כזה שוטר בשכר שיגיע כעובד של הוועד!!!

מעבר לפתרונות של גופי פיקוח יש רק פתרון אחד- פתרונות שמבוססים על התושבים ומתנדבים.

לצערי כל הנסיונות (היו רבים) גם במשמר אזרחי וגם בסיירת הורים נכשלו בגלל העדר מתנדבים וגם כאשר היו מתנדבים הם זכו ליחס עויין ופוגע מן התושבים.

מכל ההודעות שנכתבו כאן - רובם בעילום שם - לא מצאתי שום רעיון או הצעה שעוד לא ניסינו בכל התחומים הנ"ל. אנחנו כל הזמן חושבים על פתרונות חדשים אבל ללא התגייסות של מתנדבים -רובם נופלים.

אני בעד קמפיין בנושא זהירות בדרכים

שלטים (לא נעימים) רמזורים המציינים את מהירות הנסיעה ועוד... את זה לא ניסינו ונראה לי שזה יעבוד

למעלה