נמאסתם!

אמן למילים...

אף אחד לא שואל אותנו מה אנחנו רוצים! פשוט כל אחד פועל למען האינטרסים שלו! אם זה כמו שאתה אומר אז יופי-טופי מדינה היתה לנו! אבל ניסינו לתת להם ובאנו לקראת ושוב ויתרנו ושוב התפשרנו ובנתיים מה שאני רואה- זה 19 הרוגים... אז באמת חסר להם שלא יהיה לנו שלום, השאלה מתי...

CANDY MAN

New member
הפיתרון שלך כבר מזמן לא קיים!

אולי זאת הדעה שלך אבל היא ממש לא מתאימה לימים שבהם נהרגים 19 אנשים מפיגוע חולני! המילים שלך יפות בימי שלום כשיש שקט ויש אמונה... אבל עכשיו? אתה כמו אחד שמנסה להסביר לנו העיוורים מה זה כחול... אתמול אריאל שרון אמר את זה הכי טוב שאפשר: "על איזה מדינה הם מדברים?" והוא צודק!! אם מי אתה רוצה לעשות שלום הה? עם מדינת טרור? עם מדינה שחצי מהאזרחים שלה רוצים בהשמדה שלך? או אולי עם עם ש-70 אחוז ממנו תומך בטרור!!! על ישראל לפעול מהר וביעילות לפני שנגיע לנקודת אל חזור! הרי גם אני יודע וגם אתה יודע שבסוף יקרה פה אסון, שבסוף תעלה לשלטון מפלגה כמו "מולדת" או "האיחוד הלאומי" ומה אז תעשה? כשלושה וחצי מיליון יהיו בדרך לטרנספר? איך תגן עליהם אז? כדאי מאד שתתחיל לחשוב שונה מדרך הפנטזיה שבה אתה נמצא - יכול להיות שבבום אחד (תרתי משמע) הכל יעלם לך מהידיים! - ואז תשאר בלי כלום!

EverMan

New member
פשש, הביריון ממשיך באיומים

השלום שלי תמיד יהיה קיים כי זו הדרך האמיתית. 70% אחוז ממנו תומכים בטרור ? וואו , 100% אחוז מאנשי ישראל תומכים בפעולות צה"ל בשטחים , ובעינהם זה טרור ! עד שלא תהיה ברגליים של השני , אתה לעולם לא תבין עד כמה המצב הזה קשה. אבל אתה נתפס בשינייך בתפיסת עולם השגויה שלך. והיום שבו אני חס וחלילה אמות בבום , אני רוצה שאחרי זה יגידו עליי בהפטרה ובכל רשת טלוויזיה אפשרית : "הוא האמין בשלום והוא האמין שזו הדרך היחידה לסיים את הסכסוך , בשבילו תעשו את זה ! שלא יהיו עוד מתים , תשלימו!".

וואו...

אתה אומר שבגלל המצב שלהם צריך לסלוח ולהבין אותם? בן אדם עני ללא יכולת לפרנס את המשפחה שלו יכול לגנוב? זה לא רלוונטי להגיד דבר כזה... יש חוקים מסויימים שצריך ללכת לפיהם! לא סתם ככה, זה מה שבא לי אז זה מה שאני אעשה! צריך להבדיל בין הדברים! אז יופי (לא כ"כ יופי), הם סובלים אז צריך להבין אותם! מה פתאום??? וכי למה??? היהודים שבאו מהשואה עם סבל ועם, בעצם בלי- בלי כלום הקימו כאן מדינה (שד"א אתה אומר שאחרי כל המאמץ העצמי שלהם וההקרבה שלהם צריך להגיד להם לסגור ת´באסטה וללכת הביתה או לחזור לאירופה שלא בדיוק הועילה להם) אף אחד לא התחשב בהם! אף אחד לא הביא להם נשק! החצאי אנשים האלה קמו מכלום! הם לא הלכו ופוצצו עצמם ביום בהיר אחד! הם נלחמו במלחמה נורמלית ולפי החוקים (עד כמה שזה נשמע קצת אבסורדי). אז לסלוח לאנשים האלה שמחליטים שהם סובלים אז מה אכפת להם לפוצץ את עצמם, המשפחה שלהם תרוויח כסף ואולי המדינה שלהם תרוויח מכך (ואולי הם יעלו לגן עדן ויהיו בין 70 בתולות).

EverMan

New member
מישהו אמר לסגור את הבאסטה ?

על מה אתה מדבר בכלל ? אף אחד לא סולח לטרור ! אבל אנחנו סולחים לעם הפלשתיני ונותנים את התקווה לעתיד ! לא מענישים עם על כמה מטורפים שיש בתוכו !

אני בת, לא בן ../images/Emo4.gif

תודה על הקרדיט... ותדע שכן! ברגע שמתחילים לתת לפלסטינים חלקים הדרך משם עד לסגור את הבאסטה קצרה ביותר... זה הקטע שאני רואה את זה ואתה לא ולכן הדעות ביננו חלוקות!

EverMan

New member
אבל למה ?

א. למה שניתן להם ? ב. למה שיבקשו ? ג. למה את כל כך פסימית ? אם הם "יבקשו עוד" , הם ממש יכולים לקפוץ לי , אני מביא להם את העצמאות שלהם כדי שיעזבו אותי , לא בשביל הרווחה שלהם.

ככה

כי זה מה שאתה עושה עכשיו- נותן ועוד נותן והכל למטרה שדי ברור שלא תבוא. והאמת אני טיפוס ממש אופטימי מטיבעי אבל בנושא הזה קצת קשה לי לשמור על האופטימיות... ואולי הפסימיות תכה בי ותעורר אותי לפעול, לפחות אני מקווה ככה. ענבר, עכשיו הם מבקשים עוד! מצרים ביקשו עוד- נתנו, נתנו שטח פי 2 מישראל עכשיו! והם מבקשים עוד... יש לי הצעה- בואו נפרסם מכרז עולמי שישראל היא מדינה שמוכנה לתת שטחים ולהתקפל ברגע שיעשו כמה פיפסים... אין הרבה בעיה, חפיף, שטויות...

EverMan

New member
הא ?

אתה גם התחלת לראות את ההיסטוריה במשקפיים "חדשות" ? אתה נותן ונותן לנותן (משטחי יש"ע) עד שזהו , קיבלתם מה שרציתם , ביי ! ברק נתן להם 85% , הם לא קיבלו את זה (זה מה שאנשים חושבים שברק נתן להם את הכל...) , כי הם מאמינים שהם יכולים לקבל יותר , והם מאמינים שמגיע להם יותר. מצרים ביקשו עוד ? הא ?! מצרים ביקשו את השטחים אותם כבשנו והיה לנו הסכם שלום חם מאוד עד לאחרונה עם מצרים. ההצעה שלך צינית נגיד ... "בלשון המעטה" , הם לא עשו כמה פיפסים , והם לא סתם ככה באו ודרשו את השטח.

.המוסד

New member
מצרים היא מדינת אויב

לפני ואחרי ההסכם, לא היה לנו הסכם שלום "חם" עם מצרים, לא לאחרונה ולא לעולם זוהי המצאה, "טעות" של האיש הזה, שלא יודע לצערי על מה הוא מדבר דבר שני, אני חשבתי שזה 90 אחוז אבל לא משנה נקודה מענינית, אותו האיש אשר להודעתו אני מגיב, מחיל את היחסים האישיים שלו על יחסים לאומיים בין לאומיים ומדיניים הערבים הם חברים שלו, היי ביי, "קיבלתם מה רציתם", שאלו את עצמכם, האם בגישה יש לנהל מדיניות? לא

EverMan

New member
דווקא לא.

אני לא מערב עניינים פרטיים בעניינים לאומיים. אתה מדבר במקרה זה על פרטים שאינך יודע. היה לנו שלום "חם מאוד" עם מצרים. היה לנו תיירות הדדית , היו לנו פרוייקטים כלכלים , היו לנו שגריריות הדדיות. מה יותר חם מזה ? ברק נתן בקושי 85% ... (ש10% בשליטה ביטחונית שלנו עד שיהיה נראה לנו שה"עם הפלשתינאי מוכן לזה" - ז"א - אף פעם!). האם בשיטה של שלילה יש לנהל מדיניות , גם לא ! לא מצביעים לאדם שכל המצע שלו הוא : לא לא לא ... בנתיים את הפתרון הטוב שלך , עוד לא ראינו ...

.המוסד

New member
לא הייתה תיירות "הדדית"

למעשה לנתיני מצרים אסור להכנס לארץ, היו פרויקטים חד צדדיים ה10 אחוז האלו הם בעלי חישבות ביטחונית אך מה לך זאת, אתה "ציוני"

EverMan

New member
ומאיפה הידע הזה ?

לנתיני מצרים מותר להיכנס לארץ והם עשו זאת. היו פרוייקטים הדדים , אם זה עובדים , אם זה סחר וכן הלאה ... ה10% האלה הם מאוד ביטחוניים , לא אמרתי שלא , זה הסיבה שהם ישארו אצלנו לתמיד (וטוב שכך) , זה שטחים שלנו לכל דבר , כל עוד לא נמצא שהם "מוכנים לזה" , ז"א אף פעם. ולא חייבים לעקוץ. אני עליתי לארץ ממטרות ציוניות. וציוניות היא לא לשמור על שטחים אלא, היא להפריח את מה שיש , לעבוד את האדמה ולאהוב את העם הזה. (ואת כל זה עשיתי)

../images/Emo26.gif ענבר! אני בת! לא בן!

כבר כמה פעמים טרחתי לתקן ואתה לא משתדל לשים לב! ובקשר לשאר הדברים שאמרת- המוסד כבר ענה לך.

שטרנבי

New member
על הפיגוע לפני כ60 שנה במלון המלך

דוד שמעת? (ויש עוד כמה דוגמאות) אנחנו פוצצנו אחרים בלי לפוצץ את עצמנו! מסמר בתוכו למי שיודע מה זה אומר)ואם הזמן ובניה מחודשת של האמון גם הסכונכון יש הרבה יותר דוגמאות בכיוון השני אבל לא אז ולא היום פיגוע הוא דבר מוצדק. הטענה של חלק מהשמאל (כלל אותי) הוא שאפשר להבין למה הם עושים את זה הם הגיעו למצב של יאוש בו הם מרגישים באילו אין להם מה להפסיד, במצב כזה הרג נוסף רק יגביר את התחושה הזו הפתרון הוא גדר ופעילות נקודתית של יחידות מובחרות על מנת להחרים כלי נשק חומרי נפץ ולהרוס את המעבדות המיצרות אותם (ואני לא מדבר על כל נפחיה שמיצרת צינור עם מסמר) ועם הזמן גם שלום. קראת את עלובי החים? אם לא תקראי זה ספר טוב. אם כן, תגידי לי מה ז´אן ולז´אן היה צריך לעשות כדי שלא יצטרך ליגנוב את הלחם (חוץ מלהמשיך לרעוב). הרי לפי מה שאת אומרת ואני מצתת "בן אדם עני ללא יכולת לפרנס את המשפחה שלו יכול לגנוב? זה לא רלוונטי להגיד דבר כזה... יש חוקים מסויימים שצריך ללכת לפיהם! לא סתם ככה, זה מה שבא לי אז זה מה שאני אעשה! ..." עכשיו אני ינסה להסביר את עצמי כמה שיותר ברור, אני אומר שאם בן אדם אינו מציית לחוק כי הוא מרגיש שאין לו ברירה יכול להיות שהחוק אינו הגיוני ולא מתאים לתנאים בהם הוא חי. אם הפלשתינים מרגישים כי הם צריכים לפשוע להרוג ולההרג רק כדי לא להמשיך לחיות בתנאים האלה אולי יש עוד משהו לא בסדר חוץ מהפלשתינים. ואני לא מנסה להצדיק את ההרג, אני מנסה להסביר למה הם מרגישים כי זו האופציה היחידה!!!!!!!!!

אני מוכן לשלום אבל לא כזה....

שבו נספק להם נשק, ניתן להם את הכל במחיר מציאה. אני בעד שלום,כאשר הם יחליטו לזנוח את דרך הטרור. בניגוד אליך ולמפלגתך ה"אבודה" וליצחק רבין ז"ל שאמר: "נמשיך בשלום כאילו אין טרור" נו באמת איזה מן שלום זה?? שלום זה לא רק ללחוץ לארכי רוצח הזה ערפאת את הידיים! כולנו מאמינים בשלום ,אבל חלוקים בדרך אליו אפשר להגיע. אני לא רוצה לחשוב על בן אדם שמחכך את ידיו בהנאה אחרי כל פיגוע שיש כמו שהיה ממש ברגע זה! המטרה שלנו לגרום לצד השני להבין שהטרור אינו משתלם. עם טרור לא מנהלים משאי ומתן בשום אופן!!!!,אחרת הטרור רק יתגבר!. מתי שתהיה הנהגה פלשתינית אחרי ערפאת, אני אהיה הראשון שאלך לחתום על הסכם שלום עם כל הוויתורים הכואבים שבו. רק שיוכיחו שזנחו את דרך הטרור!!!!

EverMan

New member
אז כמה דברים

שלום חייב להינתק עם נשק , אחרת האירגוני טרור יכבשו את השלטון שוב ושוב בכוח , צריך לתת כוח לשלטון הקיים למען שיוכל להתבסס. (בדיוק כמו בישראל -פרשת אלטלנה). רבין לא אמר משפט כזה ! הם לא מחנכים את עצמם אחרי כל פיגוע לשמוח. זה שהמחבלים עצמם עושים המולה ברחובות זה לא אומר שהם עצמם תומכים בזה. אנחנו צריכים לתת להם להחליף מנהיג , ולהראות להם שהטרור הוא לא הדרך. אין סיבה אחרי זה לא לחתום על שלום.

אריאל1

New member
שמעתי שני משפטים

שמסכמים את כל ויכוח הזה לדעתי בצורה הכי טובה. "הפלשתנאים יניחו את הנשק תעלם המלחמה הישראלים יניחו את הנשק תעלם ישראל"

gilka

New member
"וחסר להם שאנחנו לא נקבל את זה !"

באמת כל הכבוד! גם כששאלו את רבין מה יקרה אם הם יפנו את הנשק שניתן להם כלפינו הוא אמר דברים בסגנון הזה. גם כששאלו את ברק (אחרי תחילת האינטיפאדה) מה יקרה אם למרות השיחות הקנחנתיות במצרים ולמרות הוויתורים שהוא היה מוכן לעשות האינטיפאדה תמשיך וגם תגבר הוא אמר משהו בסגנון הזה. מה גורם לך לחשוב שהפעם זה יהיה שונה?

למעלה