נכשלתי
......

mayane1

New member
נכשלתי../images/Emo10.gif......

אני פשוט לא יודעת מה לעשות אני עצובה ולא בא לי יותר להסתכל על הלימודים!!! נכשלתי ביום שלישי טסט רביעי!! אני פשוט לא מאמינה שזה קרה לי... הטסט הזה היה טסט פשוט מעולה נהגתי ממש טוב והוא לא העיר לי ולא נגה לי בהגה ואני יודעת שעשיתי הכל טוב מאד רק פעם אחת הוא עשה תנועה עם היד כדי שאני יגביר את המהירות וזהו על זה מכשילים!!! לעומת זאת הילדה שהיתה איתי באמת שהיא עשתה המון טעויות הוא לחץ לה על הברקס והעיר לה שלוש פעמים וגם הנסיעה שלה לא היתה חלקה... ואותה הוא העביר!! היתי בטוחה שאני עוברת, אני רוצה לפרגן לה ולשמוח בשבילה אבל אני יודעת שזה ממש לא צודק וזה כואב אחרי כל השיעורים והזמן הזה!!! אני צודקת או שאני צריכה להתגבר ולהמשיך לנסות??

angel enamorado

New member
את צודקת

ועם זאת צריכה להתגבר. זה לא או -או. זה גם וגם. מרגיז,מעצבן, לא נכון, לא צודק, בלי טעויות- הכל טוב ויפה (בערך) אבל עצבים לא יעזרו פה. את צריכה לפקס את עצמך, ולחשוב על הצעד הבא. שיעור נהיגה נוסף לקראת הטסט, ובו לנהוג כמה שצריך , במהירות סבירה כמו החוק. לא לאט מידי ולא מהר מידי. יש כאלה שעברו טסט 9. קחי את זה באיזי. והכי חשוב אל תגשי לטסט הבא עצבנית כמו שעכשיו. מבטיחה לך שתעברי

mayane1

New member
תודה...

רבה העידוד.... עם על האכזבה וזה שזה כואב אני יודעת שאני ימשיך וילמד, גם עומד להסתיים לי תוקף התאוריה שלי ואני חייבת להספיק ולהצליח עד אז,

100vardit

New member
ברור שלהתגבר!!!!

תמשיכי לנסות,ב"ה תצליחי פעם הבאה. אגב-גם לי יש את התחושה הזאת לגבי הטסט האחרון(מהשבוע)-ההרגשה היתה שיש מצב לעבור,ונכשלתי,אבל אני אופטימית לגבי הפעם הבאה... בהצלחה:) ואל תתיאשי,להתיאש עכשיו לדעתי זה הכי גרוע,כי את ממש בסוף,ואני מניחה שאת כבר נוהגת טוב. לא שאלת מה כתוב בטופס?הוא הכשיל אותך רק על הנסיעה איטית?? טוב,ידוע שנסיעה איטית מידי-זה גם לא טוב..בהצלחה!

mayane1

New member
לורדית...

אני ממש מחכה לדעת מה הוא רשם לי בטופס!! הבעיה שהיתה שביתה והמורה שלי עדיין לא חזר אלי כדי להגיד לי!!!

100vardit

New member
לגבי התאוריה -את צודקת...

זה באמת לוחץ...באסה יהיה לעשות שוב.. אצלי עומד לעבור הטופס הירוק-וגם זה באסה לעשות שוב בדיקות וכו... אני מקווה שיהיה לי עוד טסט מהר.. איך המורה עוד לא חזר אלייך??? אני עשיתי טסט כמוך-ביום שלישי, וכבר ביום רביעי-המורה שלח לי הודעה וכתב לי שנכשלתי על...(במקרה שלי זה היה בהחלפה ל5-לא נכנס לי טוב,ואז הורדתי כבר בחזרה ל- 4)החלפת ההילוכים..לא נראה לי שהמורה עדיין לא יודע- אבל זה גם ככה לא ישנה יותר מדי...לא נורא-יהיה טוב:) וכמו שאומרים-בסוף כולם עוברים:)

mayane1

New member
לילדה בטראנס.....

תודה מאמי!!! עד עכשיו שברתי את הראש איך זה קרה אבל אני ימשיך וינסה!!!

NewUser4

New member
תביני

מבחן הנהיגה אינו השוואה בין נבחן אחד לשני. זה שנראה לך שהנבחנת השניה הייתה פחות טובה או משהו כזה לא אומר בהכרח שאכן זה היה כך. יכולים להיות הרבה סיבות שאותה הוא העביר ואותך לא. למשל יכול להיות שבנהיגה שלה הוא ראה בטחון ותשומת לב, ולכן הבליג על טעויות כאלה ואחרות, ואצלך הוא ראה חוסר תשומת לב או משהו דומה ולכן הכשיל לא על איזה פרט קטן מסויים או טעות מסויימת בנהיגה, כי אם על איכות הנהיגה באופן כללי. זה שהבוחן לא נותן הערות ממש לא אומר שהתוצאה היא עבר. ישנם כל כך הרבה דברים נוספים שבודקים שאין שום צורך בהערה מצד הבוחן. כלומר, מצדו של הנבחן המבחן הלך חלק, אולם הבוחן הבחין באי אלו דברים שבגינן החליט כי יש להכשיל, ואת כולם הוא ציין בטופס. אמנם הדבר מביא לעתים קרובות להתקוממות של תלמידים במחשבה כי הבוחן ממציא דברים, אבל לא כך הדבר ויש לקחת את טופס סיכום המבחן ולעבוד על הדברים שהבוחן הכשיל אותך עליהם. לא לחינם קיים הטופס הזה. הטופס הזה אינו תירוץ של הבוחנים כדי שיאמינו להם שהם לא הכשילו סתם כי בא להם. זהו טופס שיש להשתמש בו בשבועיים שבין המבחנים כדי לשפר את הבעיות שאותן זיהה הבוחן (וכמובן גם בעיות אותן מזהה המורה בנוסף).

Freemee

New member
נצל"ש

תגיד, אם יש כביש של 60 קמ"ש ואני נוסע על הילוך שלישי ולא רביעי והאוטו לא מקרטע כל כך או משהו כזה באופן מטורף, אני יכול להכשל בגלל דבר כזה? כי לפעמים אני לא בטוח אם להעלות הילוך או לא במיוחד כשיש כבישים קצרים ואני חושב שזה לא תמיד נחוץ.

כן, בהחלט ניתן להכשל

כי הטסטר יחשוב שאתה עדיין לא למדת להעביר הילוכים, ומסיבה מוצדקת. 60 קמ"ש זה תמיד הילוך רביעי. להילוך רביעי מעבירים רק כאשר אתה מגיע למקום שבו המהירות המותרת היא מעל ל-50 קמ"ש. אם המהירות היא עד 50 קמ"ש - אתה נשאר על הילוך שלישי. כבישים עם מהירויות גבוהות הם לא כל כך קצרים, אבל כשאתה מתקרב לרמזור או לעצירה, בכל זאת אתה צריך להתחיל להוריד הילוכים - זה נקרא תיכנון נסיעה. וזה תמיד נחוץ, בשביל מה לאמץ את האוטו? בוא נגיד שיש רמזור אדום ועצרת מאחורי כמה רכבים, והרמזור באותו הכביש נורא קצר, כשאתה מתחיל להתקדם ואתה יודע שלא תספיק לעבור, אך המהירות כבר מגיעה ל 20 קמ"ש - אתה חייב להעביר להילוך שני - גם אם בעוד שניה אתה יודע שתעצור. תמיד חייבים להחליף הילוכים בהתאם, בין אם הכביש קצר או לא. וטסטרים בהחלט מכשילים על דברים כאלה, אז אל תמשוך את ההילוכים.

Freemee

New member
סבבה רק עוד דבר אחד

אתה אומר שכדאי להעביר לשלישי גם אם אני הולך ליסוע בדיוק 2 שניות בו ואז ישר להוריד לשני חזרה בגלל כיכר? כי יש הרבה כבישים עירוניים בתוך העיר ממש ולא בכביש ראשי אלא ברחובות שלמרות שלפעמים הרחובות לא הכי צרים הכיכרות בתדירות כזאת גבוהה שאני תוהה אם להגביר עד ל50 ולהעביר לשלישי בשביל להרוויח את השתי שניות האלה.

Freemee

New member
ואם כבר עוד שאלה אחת

ממה שהמורה שלי אמר לגבי הולכי רגל במעבר חציה. הולך רגל שמתקרב למעבר חציה והוא נמצא במצב של הליכה אז לעצור לו כי הוא הולך לחצות ממש ברגע אבל אם זה הולך רגל שעומד במעבר החציה לבדוק מה כוונותיו שכן יש סתם אנשים שעומדים ליד מעבר חציה ושלא סתם תאט יותר מדי או משהו כזה. האם זה נכון? ויש לכם עוד עצות מתי לדעת להאט וכמה ומתי לעצור.

תראה..

קודם כל, אני לא גבר. הרי לפי ההגיון, אם אתה נמצא שתי שניות מכיכר אתה לא תעביר להילוך שלישי מפני שזהו הזמן להתחיל להוריד להילוך שני. כמובן שהכל תלוי במרחק, אתה לא יכול לנסוע כל הדרך בהילוך שני ולמשוך אותו עד שלא תעבור את הכיכר. תתכנן את הנסיעה שלך. אם הנסיבות בכביש מאפשרות לך לנסוע 50 קמ"ש, אז תסע 50 קמ"ש, כשאתה מגיע לכיכר תתחיל להוריד מהירות עד שתוכל להיכנס לכיכר בהילוך שני. אין לך מה להסתבך פה. ולשאלתך השנייה, כעיקרון עפ"י החוק, אם הולך הרגל כבר נמצא על הכביש - אז אתה חייב לעצור לו. אבל לא צריך להיות דוחים, גם אם האדם עומד על המדרכה, עוצרים לו ונותנים לו לעבור. אבל - וזה אבל גדול, אני לא זוכרת אם טסטרים מכשילים על זה, אם האדם עוד לא על הכביש ועצרת לו. תשאל את המורה שלך, או אולי מישהו פה זוכר... עוד עצות מתי להאט ומתי לעצור? באיזה שיעור אתה? המורה שלך ילמד אותך הכל. אתה תראה שלפעמים כשיש רחובות מאוד מאוד צרים, שלרוב הרכבים אפילו יש מראות מקופלות, לפעמים צריך להיכנס לרחובות כאלה בהילוך ראשון, ואף לעבור אותם בהילוך ראשון. קאפיש? :)

NewUser4

New member
כמה תיקונים, ברשותך.

תחילה, לגבי המשפט האחרון. הילוך ראשון אינו נועד לשם נסיעה. הוא נועד רק לשם התחלת נסיעה בלבד. ניתן לנסוע בהילוך שני במהירות מאוד נמוכה ורכב כלל לא יכבה. לגבי הולכי רגל. אין שום כלל בו לפיו טסטר יכשיל או לא יכשיל. יש להשתמש בשיקול דעת לכל מקרה. אם הולך הרגל התחיל בחצייה, כמובן שיש לאפשר לו לסיים לחצות. אם רואים הולכי רגל על המדרכה ממתינים לחצות, יש לנהוג בשיקול דעת ועפ"י זה לקבל את ההחלטה, האם לעצור או לא. דשנו בכך לא מעט בעבר בפורום. גם אני וגם חברי פורום מומחים אחרים כתבנו וניתחנו כמה מצבים שכאלה בעבר, ונתנו הסברים לגבי כיצד יש להפעיל את שיקול הדעת במקרים כאלה או אחרים. אבל בסופו של דבר, את שיקול הדעת יש להפעיל לגבי כל מקרה באופן ספציפי.

אמנם הילוך ראשון אינו נועד

לנסיעה, אך ישנם רחובות צרים מאוד וקצרים מאוד, שעדיף לעבור אותם בהילוך ראשון (כך בחשבון שאלה רחובות מאוד מאוד קצרים וצרים). כמובן שאם הרחוב הוא ארוך וצר מאוד, נוסעים בהילוך שני במהירות מאוד נמוכה.

NewUser4

New member
לקחתי בחשבון

לא שכנעת אותי. הילוך ראשון להתחלת נסיעה בלבד.

100vardit

New member
לא יכול להיות...

איך רק לתחילת נסיעה,מה עם 1)פניות מסוימות-שאם נבוא בשני האוטו יזרק???? 2)כשמגיעים למשולש של תן זכות קדימה???

NewUser4

New member
תגובה

1. לא לוקחים פניות בהילוך ראשון. פניות בהילוך שני כמעט תמיד (בהנחה שאין צורך לעצור כדי לתת זכות קדימה). 2. גם כשיש צורך במתן זכות קדימה ושדה הראייה מוגבל לא משלבים להילוך ראשון תוך כדי ההאטה. השילוב של ההילוך הראשון יתבצע (שילוב, הכוונה להכנסת ההילוך+הרמת הקלאץ' והשתלבות ההילוך) רק לאחר שניתנה זכות הקדימה ואת מעוניינת להתחיל בנסיעה. במצב כזה הרכב כמעט בעצירה מוחלטת (אם הוא לא באמת במצב כזה), ובמקרה הזה יש צורך בשילוב בהילוך ראשון שכן המהירות היא כמעט אפס (לרוב מדובר על מהירות של הליכה איטית, פחות מ5 קמ"ש). כלומר, לא נוסעים בהילוך ראשון אלא לאחר תחילת הנסיעה ממצב עמידה (או כמעט עמידה כמו במקרה של זכות קדימה). ולא משלבים להילוך ראשון כחלק מהאטה לקראת צומת או תמרור זכות קדימה.

אוי אוי אוי

קודם כל, מצטערת לאכזב אך לא ניסיתי לשכנע אותך. בהחלט ניתן לעבור רחובות קצרים מאוד וצרים מאוד בהילוך ראשון. אני ממש לא מבינה איך ענית לורדית תשובה כזאת, אתה הרי מנהל או סגן מנהל פה. אני לא יודעת אם אתה טסטר או מה עבודתך אך אתה אמור לתת תשובות מהימנות במיוחד בהתחשב בעובדה שאתה אחראי פה בפורום. כשפונים לרחוב צר מאוד, ורואים שבתחילתו יש כלי רכב שמפריעים לך להיכנס ושבקושי יש מקום לעבור - צריך לשלב להילוך ראשון, אחרת האוטו "יזרק", ואני מניחה שאף אחד לא רוצה לאבד את השליטה על הרכב ולהשאיר דפיקה נחמדה לרכב החונה, אז כן - במקרים כאלה צריך לשלב להילוך ראשון! ובמתן זכות קדימה צריך לשלב להילוך ראשון, אם אין לך שדה ראייה ואתה צריך לתת זכות קדימה אתה לא תעבור ב 50 קמ"ש. גם אם אתה לא מגיע לעצירה מוחלטת אלא "גולש" ונותן זכות קדימה, אתה עדיין צריך לעשות זאת בהילוך ראשון. לכן, משלבים להילוך ראשון, על מנת לתת זכות קדימה.

למעלה