נכנס לי חיידק

נכנס לי חיידק

אולי זה בגלל האחוז הגבוה של האסייתים במחלקה שלי ואולי סתם בגלל שטרם יצא לי לבקר מדינות דר מז אסיה. אני סטודנטית לאמנות דיגיטלית לתואר שני בניו יורק. עוד שנה אני מסיימת פה, ונכנס לי חיידק שאת התואר הבא (דוקטורט?) אני רוצה לעשות באסיה. ארבעה מכשולים עומדים בפני: 1. מציאת תכנית מתאימה 2. שפה 3. להתקבל לתכנית מסעיף 1 4. מימון? ויזה שמאפשרת עבודה? עד כמה העניין הזה מופרך? כמה נפוצות יהיו תכניות לדוקטורט באמנות וטכנולוגיה שיהיו פתוחות לדוברי אנגלית אך ללא השפה המקומית? כל מידע יתקבל בברכה... בייחוד בנוגע לאוניברסיטת TAMA בטוקיו, שם סעיף 1 כבר בדוק- אך כל השאר עדיין באפלה תודה מורן

Woogy

New member
חיידק מעניין

אם את הולכת על ויזת סטודנט, תהיי מוגבלת בשעות העבודה שתוכלי לעשות, אם אני זוכר נכון -20 שעות למשל ביפן. אני מציע לך להכנס לפורום יפן שפה ותרבות (830) לעיין שם בהיסטוריה, שאלות נפוצות ובקישורים, ואף לשאול. אם את הולכת על תואר שלישי, תצטרכי לברר לעומק בכל אוניברסיטה. למיטב הבנתי תואר שלישי נבנה לפי הסטודנט והמדריכים שלו. כך שכל אוניברסיטה טובה שיש בה כמה פרופסורים טובים דוברי אנגלית יכולה להתאים לך. בעצם נשמע לי סביר שבתחום זה יש רבים שהולכים ללמוד מעבר לים, כך שבטח אחוז עוד יותר גבוה דובר אנגלית. אני לא מבין גדול באומנות, אבל אני יודע שבמוסיקה, אפשר ללכת חצי עולם כדי ללמוד עם פרופסור מעניין במיוחד. אולי פשוט תבחרי איזה פרופסור מאסיה מעורר בך השראה, ותבדקי איפה הוא מלמד. הייתי מציע לך גישה קצת אחרת לעיניין הויזה. למה שלא תנסי לקבל ויזת עבודה למשל כמורה לאנגלית באוניברסיטה? אז יהיה לך קל יותר למצוא אפילו אוניברסיטה בה תוכלי גם ללמוד וגם להשתכר. תוכלי להכין את עצמך יותר טוב כבר עכשיו עם כמה קורסים רלבנטיים מתחום החינוך/האנגלית. שמעתי שבקוריאה למשל לא ניתן לעבוד כלל עם ויזת סטודנט, אך הדרישות סף למורים לאנגלית יותר נמוכות מאשר ביפן. אני חושב שהמצב דומה גם בסין, אבל זה כבר רחוק מאד מתחום הידע שלי. (וגם להם יש פורום) אל תפספסי להתעניין גם בסינגפור יש שם אוניברסיטה מאד ידועה, ושמעתי משהו ששם קל ללמוד באנגלית. אני יודע שבכמה ממדינות אסיה יש מילגות רבות לבעלי תואר ראשון, כך שלא אופתע אם יש מספיק מילגות גם לבעלי תואר שני. אני מציע גם שלא תרתעי מהשקעה בלימוד השפה המקומית, כי זו הזדמנות טובה לעתידך. בכל אופן, בהצלחה.

תודה

אני חושבת שרעיון חיפוש הפרופסור קוסם לי במיוחד :) יש לי שנה לעבוד על זה, אז אשתדל למצוא משהו שלא יצריך עבודה כמורה לאנגלית. אבל זו ברירת מחדל שטוב לדעת עליה. אם יש מישהו עם נסיון יותר ספציפי- אשמח לשמוע וכמובן שאקפוץ לבקר בפורומים שהמלצת. שוב תודה.

Woogy

New member
אם האינדקס הזה מוצא חן בענייך

את יכולה למצוא שם גם את טוקיו, סינגפור ועוד בודדים (להכנס לדף הראשי, שם לבחור מדינה, להכנס למעלה ב- Relocation Tools, ואז לבחור ב- International Schools / Universities). ואולי יבקר פה גם מישהו עם ניסיון יותר רלבנטי.

Thanks kids.. good thing my semester ended

this is going to be hours of research :) and honestly- I never even considered Thailand.. I'll see what's offered there

Benkok

New member
תאילנד היא פיתרון די טוב אם יש תוכנית מתאימה

יחסית לשאר המדינות המפותחות באסיה (יפן, סינגפור, סין, הונג-קונג) אני מאמין שבתאילנד הכי קל והכי זול לחיות אך עדיין לשמור על חיים מערביים לכל דבר. כמובן שהשיקול הראשוני שלך חייב להיות הרמה האקדמית של המוסד וההתאמה של התוכנית הלימודית למטרות שלך... אני ממליץ לך להתייעץ עם המרצים שלך בניו-יורק. אני מתאר לעצמי שאת לא הראשונה שחושבת על כיוון כזה אז אולי יש להם משהו בדאטה בייס...כמו-כן תתייעצי עם החבר'ה האסייתים במחלקה שלך...הם מן הסתם יוכלו לייעץ לך על כיוונים - איש איש במדינתו המקורית...

גם לזה נגיע..אני כרגע בהתרשמות כללית

השיקול באמת יהיה בסופו של דבר מקצועי.. אבל לא רק. ממה שראיתי עד עכשיו באתר הזה העניינים החזקים הם עסקים ומדע בתארים המתקדמים. אבל כמו שאמרתי..זה רק גישוש ראשוני. מה שלא מצאתי שם זה בתי ספר בטאיוון.. מעניין למה.

izzy g

New member
יש תוכניות באנגלית בטאיוואן אבל לא בתחום

לא שמעתי על תוכניות בתחום של אמנות דיגיטלית לתואר שלישי בטאיוואן. בכל מקרה את יכולה לראות אילו תוכניות באנגלית יש בטאיוואן בקישור הבא http://www.studyintaiwan.org/application-steps/Programs_Taught_in_English.pdf המידע אמנם נכון לשנה שעברה אבל לא חלו שינויים למיטב ידיעתי.

הבעיה היא...

שבתאילנד שינו את החוקים של ענייני הויזה. צריך לבדוק גם את זה.

אבל...

מה שידוע לי זה... שהרבה מאוד סטודנטים מרחבי העולם לומדים בתאילנד. אז כנראה זה יותר פשוט ממה שזה נראה. :)

Benkok

New member
לא שינו שום חוק שנוגע לויזה...

שינו את החוק שנוגע לאלה שמגיעים ללא ויזה ומקבלית אישור שהיה זמני ל30 יום. מי שנרשם ללימודים גבוהים בתאילנד מקבל ויזת סטודנט שמאורגנת דרך המוסד האקדמי. אין שום בעיה בנושא הזה.

johni18

New member
רק רוצה להוסיף..

שאחרי מחקר ארוך של האוניברסיטאות בתאילנד (שכללו רמה אקדמאית וגובה שכ"ל נדרש) החלטתי כנראה ללכת על ASSUMPTION UNIVERSITY בבנגקוק. אוניברסיטה ברמה גבוהה בשכר לימוד שדי קרוב למה שדורשים בארץ. אני מתעתד ללמוד תואר ראשון שיתחיל באוגוסט הבא. תוכלי להיעזר גם באתר הבא: http://www.internationaleducationmedia.com/thailand/universities.htm בהצלחה :)

עוד כמה משפטים על אוני' בתאילנד

אסאמפטיון ABAC היא אוני' לא רעה בכלל - היא אוני' פרטית. מנסיון שלי, וכמו בארץ ובמקומות אחרים בעולם: אוניברסיטאות ציבוריות נחשבות לבעלות רמה אקדמית יותר גבוהה מאלו הפרטיות (ובתאילנד יש בחינות כניסה קשות מאד לתואר הראשון - מכאן רף הסינון הגבוה, אם כי אני לא חושב שזה רלוונטי לתואר ראשון בתוכנית בינ"ל בשפה האנגלית). יכול להיות והגיוני שאוני' פרטיות יותר "ידידותיות לסביבה", אבל חשוב לקחת בחשבון את הרמה האקדמית ואפשרות מציאת העבודה אח"כ באותו מקום. ממליץ לך לבדוק את אוניברסיטת צ'ולאלונגקורן ואוניברסיטת תמאסאט - הטובות ביותר בתאילנד עם דירוג והכרה בינ"ל. מצ"ב קישורים לאתרים. צ'ולה תמאסאט בהצלחה, רועי

קרלטון

New member
אה, אוקיי

אז אם לזה מתכוונים בדירוג והכרה בינ"ל אז אני מוסיף גם את החתימה שלי למטה

קרלטון

New member
אבל לגבי הדירוג וההכרה הבינ"ל

לא הייתי הולך כל כך רחוק.. למי שבאמת חשוב לו הנושא הזה אז כדאי להנמיך ציפיות, אף אחת מאלה לא ממש עומדת בשורה הראשונה (או אפילו השנייה) עם האוניברסטאות המובילות בארץ או בעולם.

Ludwig

New member
עד כמה שידוע לי...

בתחומי האמנות האוניברסיטה הכי "נחשבת" כאן היא silapakon, או איך שהם כותבים: Silpakorn. יש להם גם מחלקה של לימודים באנגלית - SUIC - תארים משותפים עם אוניברטיסאות בבריטניה וצרפת, אבל היצע התוכניות מוגבל. אני מניח שזה לא רלוונטי לשואלת המקורית, אבל עשוי להיות רלוונטי למי מהקוראים בפורום.

Ludwig

New member
ABAC...

ממה ששמעתי מכמה סטודנטים ב-ABAC הרושם שלי אינו כה חיובי. לדבריהם רמת חלק לא קטן מהמרצים אינה גבוהה, אפילו לא מבחינת האנגלית, ובלימודים פחות "מקצועיים" ממה שמקובל בארץ. מצד שני אני מניח שלזרים ABAC מהווה סביבה ידידותית יותר (הרבה זרים, הכל באנגלית), אלא אם מישהו רגיש לסביבה הפיזית הנוצרית כל-כך (אחרי הכל מדובר בארגון של הכנסיה הנוצרית).

למעלה