נכנסתי מסקרנות

נכנסתי מסקרנות

היה נחמד לחיות בעוד 200 שנה למשל כשהכל כבר מאורגן בהגדרות ברורות ואם אומרים למשל "שפעת" כולם יודעים במה מדובר. אבל בינתיים בתחום הרוחני והאלטרנטיבי אני נתקלת במיליון הגדרות לאותו דבר ואני מוצאת את עצמי כל הזמן מנסה להבין מה זה מה ולהגדיר באותו זמן באמצעות המונחים שאני מבינה את הפעילות שלי. אז מה זה בעצם הילינג אנרגטי, ובמה הוא שונה מסתם הילינג?

doingood

New member
אין הבדל

הילינג הוא הילינג אנרגטי. ויכול להיות שעוד 200 שנה הידע ישתנה והראיה שלהם על מה שאנחנו חווים כרגע תהיה שונה לחלוטין משלנו.

ינוקא1

New member
אני מניח שזה בגלל

שהילינג באנגלית זה "ריפוי" ובעיקרון השם "הילינג" מתאים לכל שיטת ריפוי. אז אמרו "ריפוי אנרגטי".

מגדל בבל...

מסכימה איתך אחותי יש יותר מדי הגדרות - מתאים לתחום שיש בו פחות מדי "ידיעה". זה, כי "ידיעה", כמו שאנחנו במצבינו מפרשים אותה, היא פשוט לא מתאימה למקום של טיפול אנרגטי טוב. אם הייתי צריכה לבחור מילה מתאימה יותר, הייתי מצטמצמת והולכת אולי עם המילה "הווייה", שהיא פסיבית יותר ופחות שתלטנית (נכון?) מ"ידיעה". עם הרצון לדעת והנסיון לפרק את הרפואה האנרגטית, הרבה מבני משפחתינו המטפלים האנרגטיים "נופלים" (להבנתי) בבור הזה שבין "שלי" ו"של כולם" והם נותנים שם למה שהם גילו ומנסים להפוך אותו למובנה ו/או לשלהם. מעל כל השמות האלה נמצא הריפוי, שדורש אהבה, כוונה, וצניעות. ריפוי מערבי פועל בשיטה של חיקוי והוא לא בא מהמשפחה של הטיפולים שדורשים את הנ"ל, הוא גם באופן הקונבנציונאלי לא מפעיל את מנגנוני הריפוי של האדם עצמו (כמו ברפואה המשלימה והאנרגטית) אלא כופה ריפוי באמצעות כימיקלים. זו הבנתי, שנובעת רק בחלקה מתוך ידיעה. בהצלחה

Lagrangian

New member
למה צניעות?

נראה לי שכמה מלאכים ואלוהים הם לא טיפוסים צנועים במיוחד :) אולי יש להם אפילו נטיה לרהבתנות מדי פעם..

שני דברים -

1. דווקא אני מכירה את אלוהים כיצור די צנוע. חבר טוב (ודתי) אמר לי פעם - אם אלוהים היה מתעקש לבחור שכולם יכבדו אותו, היה יכול לגרום לירדן להפסיק לזרום בשבת, נכון? אני לא רואה איך אלוהים הוא רהבתן. נדמה לי שיש כמה רהבתנים שמדברים בשמו - אבל זה עניין חוסר שלמות. השלמות האלוהית ההרמונית כמו שאני חווה אותה כוללת - נו, לא בדיוק צניעות פר סיי, אלא יותר לעשות מה שצריך בלי להתעסק במסביב. 2. אני כשאני מרפאה אני רק מעבירה דרכי אנרגיות, נגיד אלוהיות. אז לאלוהים מותר להתרברב. אני, תכלס, רק מנסה להרוס את שלו כמה שפחות. מה יש להתרברב בזה מי יודע מה?... רק להודות על הזכות להיות חלק מהתהליך...

Lagrangian

New member
פספסתי את זה..

לעשות מה שצריך זו לא בהכרח צניעות.. ולפעמים מה שצריך זה להיות רהבתן.. (וחוץ מזה - אמרתי מדי פעם).. במיוחד עם יצורים קשי עורף כמונו..

למעלה