נכנסתי לכאן...

Shablup

New member
נכנסתי לכאן...

בעקבות אלפקה פקה (אני עוקבת אחרייך,צחוק זדוני),ונזכרתי בקטע הזוי שהיה לפני כמה שנים טובות בקטע שהיה בתוכנית "שבתות וחגים". מוקי ורומי אבולעפיה שיחקו בסצינה הזו,הם דיברו על אוכל או משהו ואז הוא אמר לה שהוא חולה צליאק ואם הוא יאכל את מה שהיא הכינה(שהכיל קמח) הוא עלול להתפוצץ. {אח"כ הוא סיפר שכל פעם שהיה קטן וההורים שלו עצבנו אותו,הוא היה מזמין אמבולנס מראש ואוכל המון פיצות או משהו כזה}. בכל אופן,שתי שאלות יש לי: 1.מה בדיוק אסור לחולי צליאק לאכול? 2.מה קורה במקרה וכן אוכלים זאת? תודה מראש,לילה טוב,וסורי שבילבלתי לכם במוח.

או שלום ../images/Emo9.gif

הבעיה אצל חולי צליאק היא חלבון בשם גלוטן. הגוף קולט אותו כגוף זר ומנסה לתקוף אותו, אבל איכשהו יוצא שהגוף בכלל תוקף את עצמו. את סיסי המעיים, ליתר דיוק - החלק שאמור לקלוט מהמזון שעובר במעיים את כל מה שצריך להכניס פנימה לגוף. הגלוטן הזה נמצא בחיטה, שעורה, שיפון, שיבולת שועל וכוסמין. הדרך היחידה לטפל היא להימנע לחלוטין מגלוטן, ולכן כל מאכל שמכיל אותם או רכיבים שהופקו מהם (עמילן חיטה למשל, לתת, סולת וכו'), אסור לנו. מה קורה אם כן אוכלים... פה נכנס פן נוסף של צליאק - קשת סימפטומים רחבה בצורה מדהימה. גם לפני האבחון אצל אנשים שונים תמצאי סימפטומים שונים, וגם אצל אנשים שמקפידים על דיאטת נטולת גלוטן התגובה לגלוטן היא אחרת. יש כאלה שירגישו כבר תוך שעה בחילות, הקאות, סחרחורות, התעלפות, ובקצה השני כאלה שבאופן ישיר לא ירגישו כלום. (אני איפשהו באמצע). יש גם הרבה תגובות לאכילת גלוטן שקשה לקשר באופן ישיר - קשיי ריכוז, נשירת שיער ואנמיה (ובכלל בעיות שנגרמות מחסרים תזונתיים בגלל שהספיגה במעיים הולכת ומתקלקלת), עייפות, רעב מוגבר, חוסר תיאבון, מיגרנות, בעיות עור, ובקיצור... הרבה סימפטומים. סימפטומים "קלאסיים" נחשבים כאלה של מערכת הגסטרו - בחילות, שלשולים, גזים, אבל היום ידוע שבאמת יכולים להיות הרבה סימפטומים ואצל כל אחד יופיעו תופעות שונות. ותודה שבאת והתעניינת

למעלה