נכות מצטברת???

ora1m13

New member
נכות מצטברת???

שלום לך. אני נכה בשיעור 60% לצמיתות בגלל כבדות שמיעה עפ"י קביעה של המוסד לביטוח לאומי. למרות זאת , ויתרתי לפני קצת יותר מ-3 שנים על הקצבה המגיעה לי כאמא לילדים נכה, והתחלתי לעבוד במקום מסודר. במקום עבודתי חויתי התעללות נפשית שהסתיימה בחרדה וחופש מחלה של יותר מחודש וחצי (יש בידי תעודות רפואיות המוכיחות זאת).. כרגע ממשיכה לעבוד במקום העבודה הזה. וחזרתי לעבודה למרות שאני ממשיכה להרגיש מאויימת וחרדה מפני שיקשה עלי מאוד לוותר על מקור פרנסתי. שאלותי: א. האם ניתן לתבוע את הביטוח הלאומי על תאונת עבודה בשל מה שעברתי? ב. האם ניתן לאחד את הנכות הקודמת והתביעה הנוכחית (במידה ותהיה כזו)? ג. אם כן, באילו צעדים עלי לנקוט ואיך להגיש תביעה זאת? תודה.

תשובה חלקית

את יכולה לנסות לתבוע מהביטוח הלאומי להכיר בנכות נפשית שנגרמה לך כתאונת עבודה, אבל אישית אני חוששת שסיכויי ההצלחה שלך יהיו לא משהו. יותר קל לתבוע בנזיקין את מי שלדעתך התעלל בך נפשית, אם יש לך לכך הוכחות מספיקות. חוץ מזה אם אכן נגרמה לך נכות נפשית תוכלי לקבל הכרה בה במסגרת נכות כללית אם היא לא תוכר כפגיעה בעבודה. בשביל זה את צריכה להתחיל אצל עורך דין שימצא לך מומחה בפסיכיאטריה שיוכל לאשש בחוות דעת מקצועית שבכלל נגרם לך נזק נפשי כמו שאת טוענת, ולהתייחס למקורות אפשריים לנזק זה. אם אכן נגרמה לך נכות נפשית כתוצאה מכל דבר שהוא - עבודה או מזיק או סתם - יש נוסחאות לשיקלול נכויות מגורמים שונים והחישוב של הנכות הוא מצטבר בחלקו. כלומר - אין מדובר ב 60% נכות אוזן ועוד 10% נכות נפשית שווה 70% נכות . יש חישוב אחר, שהוא מסובך מדי בשביל number blinde כמוני.

אורה שלום...

ראשית, מציעה לך לנהל את ההליך המשפטי מול הביטוח הלאומי באמצעות ליווי צמוד של עורך דין. זה הרבה יותר קשה לבד. בכל זאת, אתן לך מספר הנחיות: ראשית, התיעצי עם רופא פסיכיאטר, בשאלה האם המשך העבודה באותו המקום הוא מומלץ עבורך כרגע. במידה והנך יכולה להמשיך לעבוד ולחזור לשגרה - מה טוב. במידה ולא תהיי מסוגלת לעבוד בהמשך (גם לא במקום אחר) תוכלי להגיש תביעה לנכות כללית בביטוח הלאומי- לנכות כללית זכאי מי שנכותו הרפואית היא 40% לפחות (את זה יש לך כבר בגין השמיעה) ואבד לפחות 50% מכושר ההשתכרות שלו (שיעור אובדן כושר ההשתכרות נקבע על ידי ועדה). לגבי תביעה בגין "תאונה": לחץ נפשי מתמשך לא הוכר בעבר בבתי הדין לעבודה כ"תאונת עבודה". יחד עם זאת, אני תמיד מסייגת את התשובות שלי {וכך אעשה גם הפעם} שזה לא אומר שזה לא יוכר כך בעתיד. לכן, מציעה לך - לסיכום-מ לקבל יעוץ משפטי מעורך דין העוסק בתחום ולבדוק יחד, בהתאם למידת היכולת שלך לשוב לעבודה, כיצד למצות את זכויותיך.

למעלה