% נכות בשל כריתת ריאה?

מלאך2

New member
% נכות בשל כריתת ריאה?

כידוע על פי המבחנים של המוסד לביטוח לאומי נותנים 60% על כריתת ריאה בשלמותה. במבחנים שלפי חוק הנכים לגבי חיילי הצבא הסדיר מקבלים % נכות לא בשל כריתת הריאה אלא בעצם מירידת התפקודים של הריאה ולשם כך מבצעים תפקודי ריאות. המבחנים הם כדלקמן: מחלות רסטריקטיביות של הריאה ובית החזה כולל: מחלות של דופן החזה (ליקוי צורה), מחלות נוירו-מוסקולריות, מחלות של קרום הריאה PLEURA), FIBROSIS INTERSTITIAL DISEASES, (הסננה) INFILTRATION) -) (1) ממצאים רנטגניים משמעותיים ללא הפרעה איורורית רסטריקטיבית בתפקודי הריאה 1% (2) ממצאים רנטגניים משמעותיים ללא הפרעה איורורית קלה ללא היפוקסמיה (VC יותר מ-70% מהנורמה) 10% (3) ממצאים רנטגניים משמעותיים עם הפרעה איורורית קלה והיפוקסמיה קלה (VC יותר מ-70% מהנורמה) 20% (4) ממצאים רנטגניים בולטים, הפרעה איורורית בינונית, היפוקסמיה קלה (%07-%05 - VC) 40% (5) ממצאים רנטגניים ניכרים, היפוקסמיה במנוחה, גוברת במאמץ, הפרעה איורורית מעל בינונית (%050VC) 50% (6) כמו האמור בפסקה (5), עם מצב קליני ותיפקודי שלא מאפשר מאמץ גופני קל 80% (7) מצב קליני ותיפקודי קשה, ריתוק למיטה, זקוק לחמצן ביום ובלילה, לב ריאתי 100% עכשיו אם לנכה יש vc מעל 50% אז מגיע לו נכות בשעור 40% . מאוחר יותר התברר לי כי המבחנים לקביעת דרגת נכות של חיילי הקבע (לא הסדיר) קובעים דרגת נכות של 60% לכריתת ריאה בדיוק כמו במוסד לביטוח לאומי. הלכתי עוד יותר רחוק וביררתי את המבחנים בצבא האמריקאי, ושם תתפלאו יש מבחנים גם לפי תפקוד הריאה אבל להבדיל בפרט חשוב גדול: שם לא מסתכלים בכלל על ה-vc אלא על ה- fev1 כעל מדד לקביעת דרגת הנכות ומדד זה בא יותר לקראת הנכה מאשר מדד ה- vc. המבחנים של הצבא האמריקאי הם: Restrictive Lung Disease 6840 Diaphragm paralysis or paresis. 6841 Spinal cord injury with respiratory insufficiency. 6842 Kyphoscoliosis, pectus excavatum, pectus carinatum. 6843 Traumatic chest wall defect, pneumothorax, hernia, etc. 6844 Post-surgical residual (lobectomy, pneumonectomy, etc.). 6845 Chronic pleural effusion or fibrosis. General Rating Formula for Restrictive Lung Disease (diagnostic codes 6840 through 6845): FEV-1 less than 40 percent of predicted value, or; the ratio of Forced Expiratory Volume in one second to Forced Vital Capacity (FEV-1/FVC) less than 40 percent, or; Diffusion Capacity of the Lung for Carbon Monoxide by the Single Breath Method (DLCO (SB)) less than 40-percent predicted, or; maximum exercise capacity less than 15 ml/kg/min oxygen consumption (with cardiac or respiratory limitation), or; cor pulmonale (right heart failure), or; right ventricular hypertrophy, or; pulmonary hypertension (shown by Echo or cardiac catheterization), or; episode(s) of acute respiratory failure, or; requires outpatient oxygen therapy 100 FEV-1 of 40- to 55-percent predicted, or; FEV-1/FVC of 40 to 55 percent, or; DLCO (SB) of 40- to 55-percent predicted, or; maximum oxygen consumption of 15 to 20 ml/kg/min (with cardiorespiratory limit) 60 FEV-1 of 56- to 70-percent predicted, or; FEV-1/FVC of 56 to 70 percent, or; DLCO (SB) 56- to 65-percent predicted 30 FEV-1 of 71- to 80-percent predicted, or; FEV-1/FVC of 71 to 80 percent, or; DLCO (SB) 66- to 80-percent predicted 10 יש לציין שהמבחנים של החיילים בשרות סדיר היו כמו במוסד לביטוח לאומי ובשנת 1994 הם שונו (וכמובן הורע מצבו של הנכה). לאותו נכה אם היו קובעים לפי ה- fev1 אז היה מקבל 60% נכות. מה אתם חושבים שכדאי לעשות על מנת לשנות את העוולה שכבר נעשתה? יש לציין כי אני משתדל להמעיט בהוצאות , כלומר לא לגשת לבג"ץ או לשלם לעו"ד הרבה כסף כיוון שנראה לי שאני יכול לגשת לבד לבית המשפט ויש לי נסיון בכך. כן נשאלת השאלה האם זה יכול להתברר בפני בית משפט מחוזי במסגרת עת"מ (עתירה מינהלית) כנגד משרד הבטחון? אודה על כל תשובה בעיניין. בברכת יום טוב לכל חברי הפורום. מלאך2

מצד אחד כל הכבוד...

מצד אחד - אוכל לומר כל הכבוד על הלמידה וההתמחות בנושא. מצד שני- יש נקודות בהן אין תחליף ללימודים פורמליים: לידיעתך, היות וה'קיפוח' (לפי הגדרתך) נעשה בחקיקה-צריך לפעול לשינוי החקיקה. אין טעם להגיש עתירה מנהלית. מצד שלישי - יכול להיות שעורך דין טוב היה פותר את הבעיה כך שתוכל למצות את זכויותיך בתנאים הקיימים בחקיקה. יש עוד הרבה מובנים אחרים בהם הנכים לפי חוק הנכים 'מקופחים' או מקבלים תגמול באופן שונה בהשוואה לנפגעים אחרים: לכן, במקרה שאדם נפגע בתאונת דרכים - למשל- עליו לשקול טוב באיזה מסלול הוא הולך.

מלאך2

New member
בדקתי את האפשרויות כבר.... נכון שאי

אפשר להגיש עתירה מינהלית לבית משפט מחוזי, משום שלפי חוק בתי הדין המינהליים אין אפשרות להגיש עתירה כנגד הקיפוח של שר הבטחון. מה שניתן להגיש זה עתירה לבג"ץ למתן צו על תנאי עד שיגיש שר הבטחון את תשובתו. וכן לקיים דיון בבג"ץ שכן יש כאן הפליה חמורה מאין כמותה. בינתיים לפני הגשת העתירה אני פונה בכתב לשר הבטחון לשינוי או תיקון התקנות כך שכרות ריאה יקבל אוטומטית 60% או שיפעיל את המבחנים האמריקאיים. הדרך השניה זה לגשת לקצין התגמולים בבקשה לבדיקה מחדש וזה כרוך בללכת לועדות רפואיות שהן משמשות כעין בית משפט ולהתחיל להסביר להם את חוק יסוד כבוד האדם וכו... שזו נראית לי דרך ארוכה קצת יותר. בינתיים לא מזיק לכתוב מכתב לשר הבטחון, ואם הוא ישנה את דעתו אז נפתרה הבעיה לחלוטין ולא צריך לעבור את קצין התגמולים, ואחר כך ועדה רפואית מחוזית, ואחר כך ועדה רפואית עליונה ואחר כך בית משפט מחוזי והרי ידוע שאצל קצין התגמולים הכל נמשך בעצלתיים וזה יכול להימשך לפחות שנתיים אם לא יותר. ועוד דבר אחר התברר לי כי החיילים בשרות קבע מקבלים אוטומטית 60% על כריתת ריאה וזאת לפי המבחנים של שר הבטחון אז איפה כאן ההיגיון? אני מקווה שבינתיים המכתב יעזור , אם לא יעזור נחשוב מה עושים הלאה. בכל אופן אי מודה לך על המחמאה שקיבלתי ממך ומודה לך על תשובתך. אם את יכולה לעזור שנית אשמח מאד. תודה.

למעלה