נכות בזמן העבודה...

מצב
הנושא נעול.
נכות בזמן העבודה...

נכות בזמן העבודה...
נפצעתי במהלך העבודה (לא בשעות העבודה), ואני מעריך שאני זכאי לנכות של עד 30 אחוזי נכות. לא ביקשתי נכות מאחר ואני מסוגל לעבוד בעבודה הנוכחית ושומר על אותו הספק עבודה. כעת, אחרי שנים שאני עובד באותה העבודה, המעסיק רוצה להוסיף לי עבודות פיזיות שיחמירו בוודאות את מצבי הרפואי. אציין שהמעסיק כבר שנים מודע לבעיה הרפואית שלי. מה מומלץ לעשות במצבי?

עוד עמית גורביץ

Active member
מנהל
סעיפים 6 ו - 11 לחוק פיצויי פיטורים

נכות בזמן העבודה...
נפצעתי במהלך העבודה (לא בשעות העבודה), ואני מעריך שאני זכאי לנכות של עד 30 אחוזי נכות. לא ביקשתי נכות מאחר ואני מסוגל לעבוד בעבודה הנוכחית ושומר על אותו הספק עבודה. כעת, אחרי שנים שאני עובד באותה העבודה, המעסיק רוצה להוסיף לי עבודות פיזיות שיחמירו בוודאות את מצבי הרפואי. אציין שהמעסיק כבר שנים מודע לבעיה הרפואית שלי. מה מומלץ לעשות במצבי?
סעיפים 6 ו - 11 לחוק פיצויי פיטורים
1. לפי שעה, בלא קשר למצבך הרפואי בעבר, ומשהמשכת לעבוד כרגיל ומעולם לדברייך לא דיווחת על בעיותך הרפואיות עד כה, ובלא קשר - תהיה זכאי להתפטר בדין מפוטר הן מחמת מצבך הבריאותי (ככל שבידך אישורים רפואיים), [סעיף 6 לחוק פיצויי פיטורים], והן בשל ההרעה בתנאי עבודתך, לדברייך בשל המטלות החדשות שהמעסיק מבקש להטיל עליך [סעיף 11 לחוק פיצויי פיטורים].
2. בלי קשר למצבך הרפואי בעבר, תוכל כאמור להתפטר בדין מפוטר, ואולם לא תוכל להתנגד לעצם דרישתו של המעסיק לשנות את דרישות התפקיד או מטלותיו.
3. לא ציינת כי באירגונך יש הסכם קיבוצי הקובע סוגי תפקידים, מקצועות והמותר והאסור למעסיק לעשות.
4. יהא עליך לפנות לביטוח הלאומי ולעתור לגימלאות (תאונת עבודה / נכות), בשים לב לכלל נסיבותך הרפואיות, וכן לפוליסות הביטוח הפרטיות שברשותך, ככל שקיימות, לבדיקת אפשרות גימלה ו/או "אובדן כושר עבודה" (כאמור, בשים לב לנתונייך הרפואיים ולתנאי הפוליסה).
5. העובדה שעד היום עבדת בלא דיווח על מגבלותייך הרפואיות לא בהכרח תהיה לטובתך, וממילא לא מקנה לך למרבה הצער כל יתרון מהבחינה הביטוחית.

מצב
הנושא נעול.
למעלה