נכון בפרק שהם גולשים לתוך שמורה של

RootDown

New member
נכון בפרק שהם גולשים לתוך שמורה של

דינוזאורים! איך זה הגיוני שבני האדם הצליחו בכלל לשרוד בעולם עם דינוזאורים!? ואיך זה הגיוני שדינוזאורים, שבמציאות מתו לפני מאות אלפי שנים, לא התפתחו במשך השנים והפכו להיות הגזע השולט והאינטלגנטי ביותר בכדור!? בעיקרון הדינוזאורים היו צריכים כבר לעבור את עידן החלל אם הם היו חיים עד עכשיו, לא ככה?? אבל כשחושבים על זה, ג'וקים ותנינים חיים כבר מלא זמן יחסית אלינו, והם נשארו מפגרים!

ברינסלי

New member
כמדומני היה ברור מדבריה של הפקחית

ומהריב שלה עם הצייד, שבאותו עולם הדינוזאורים הם חיות מוגנות מפני השמדה עפ"י החוק. לא ידוע עד כמה נפוצות שמורות כאלה בעולם ההוא, או כמה דינוזאורים נותרו חיים בו. אבל סביר שאם החוקים האלו לא היו נחקקים באיזשהו שלב בהסטוריה של העולם שלהם, הדינוזאורים היו מוכחדים כולם ע"י האדם כבר אלפי שנים לפני ימינו. הם לא היו שורדים את התפתחות הציוויליזציה האנושית הבסיסית.

The tooth Fairy

New member
דינוזאורים הגזע השולט?מי שלא זוכר

לדינוזאור יש מוח בגודל של אגוז מלך גדול
איך סדרה כל כך גדולה יכולה להמנע מפגישה עם דינוזאור או שתיים... אני לא חושבת שזה אמור להיות הגיוני זה פשוט מעניין. למרות שאני לא ממש אהבתי את הפרק עם הדינוזאורים.....

Lockergnomie

New member
דווקא קראתי שזה נכון...

גם לאדם הקדמון לא היה מוח בגודל המוח שיש לנו, והוא התפתח במשך השנים. תגיד, RootDown, קראת את זה במקרה בספר על העבמי"ם של משה יהלום?:)

RootDown

New member
לא, חשבתי על זה לבד!!

אבל זה לא פעם ראשונה שאני רואה שמישהו רשם על כל מני שאלות קיום שלי! מי זה משה יהלום, מה לו ולחוצנים?

Lockergnomie

New member
משה יהלום הוא סופר

שכותב בדרך כלל ספרים לנוער וספרים ומבוגרים. אבל יש לו גם כמה ספרים שהם על עבמ"ים.. ספרים נורא מעניינים - קראתי את כולם!! אני מציעה לך לקרוא את "תעלומת העבמי"ם" שלו, באמת רשומה שם התיאוריה שאם הדינוזאורים לא היו ניכחדים אז הם היו הגזע השולט בעולם והם היו מגיעים לרמה טכנולוגית יותר גדולה משבני האדם הגיעו אליה... ספר נורא מעניין!!!!

ברינסלי

New member
אגב פרה-הסטוריה וסליידרס

נדמה לי שהסבירו זאת פעם בסדרה, אבל רק לידע כללי: מקור השם "קְרוֹמָאג" אמור להיות במונח קְרוֹ-מָאנְיוֹן (Cro-Magnon). זהו שמו של אתר בצרפת בו נמצאו שרידי אדם ניאנדרטלי שחי לפני כ-35,000 שנה, אחד מהסוגים הראשונים של הומו סאפיינס סאפיינס (הגזע אליו שייך המין האנושי הנוכחי). כך שהכינוי בסדרה אמור להתייחס לנקודה בזמן שהחל ממנה החלו הקרומאגס בעולם הבית שלהם להתפתח לגזע נפרד משאר המין האנושי.

Lu Tze

New member
לא בדיוק.

האדם הניאנדרטלי לא היה סוג של הומו-סאפיינס אלא היה מין בני אדם (לא בדיוק בני אדם, אבל שכחתי את השיוך הססיטמתי שלהם, אז "בני אדם" יספיקפה) שנכחד.

DviRincewind

New member
יש הסבר לזה

סביר להניח שבאותו עולם, האסטרואיד שפגע בכדור הארץ עשה פחות נזק מהאסטרואיד שנחת אצלנו. כנראה שבאותו עולם הוא גרם להיחלשות רצינית של גזע הדינוזאורים ולא להכחדה מוחלטת, מה שאיפשר לבני האדם להתפתח בינתיים. אין שום חובה שגזע שקיים הרבה זמן יפתח אינטיליגנציה, כמו הדוגמאות שנתת על התיקנים למשל.

Nemo Girl

New member
אני חושבת

שזה לא משנה, הגיוני או לא, העיקר פרק מעניין. אם יויספו הסבר יתקבל בברכה אבל גם אם לא, כבר אפשר להשלים את זה במוח.

SaberTooth

New member
באמת, מי צריך פרקים הגיוניים../images/Emo35.gif

בואו נהפוך את קווין לענק בגובה של גורד שחקים קטן ושימחץ את כל הקרומגים הארורים בכף רגלו כמו ג'וקים. ובואו ניתן לו גם כוחות על סופר אנושיים
באמת, עשי לי טובה, ההיגיון חושב לא פחות ממידת העיניין של הפרק. אם התסריטאים היו עושים מ'בראש שלהם ולא היו מספקים לנו הסבר הגיוני, זה היה מציג את הסידרה באור חובבני וילדותי ולא הרבה אנשים היו צופים בה.

buffgirl

New member
תום, אני מוצאת אותך ../images/Emo80.gif|מיוחדת|

מאוד סקסי עכשיו...

Lu Tze

New member
האסטרואיד חייב היה לפגוע כדי שבני

האדם (ויונקים, בעצם) יתפתחו. הדרך היחידה שהדינוזאורים היו שורדים הייתה אם היה מקום מבודד לגמרי שהנזקים של האסטרואיד לא הגיעו אליו. בגלל שהשמורה הייתה בסן פרנסיסקו, סביר להניח שהנזק של האסטרואיד לא הגיע עד לאמריקה, זה די מסתדר עם ההיגיון מכיוון שאף אחד לא יודע בוודאות מה יהיו הנזקים מפגיעה של שביט ענק בכדור הארץ. העניין הוא שאז אמריקה (הצפונית, לפחות) הייתה צריכה להיות מבודדת, מה שאומר שכשקריסטופר קולומבוס גילה אותה (כן, אני יודע שהוא לא ממש גילה אותה), הוא פגע לא באינדאנים, אלא בדינוזאורים, מה שהיה מקשה על ישוב אמריקה. לכן ניתן להניח שאמריקה לא ממש קיימת ביקום ההוא והסיבה שכולם מדברים אנגלית היא שכולם אנגלים או אוסטרליים.

SaberTooth

New member
או שאולי הם שיבתו דינוזאורים../images/Emo35.gif

כמו בפארק היורה
למה צריך להסתבך כל כך
אסטרואיד, לא אסטרואיד, אמריקה, לא אמריקה... יש פיתרון פשוט יותר...

Lu Tze

New member
אני די בטוח שפרק אמרו בפירוש

שהדינוזאורים שרדו כל הזמן הזה. ובמקור ההסבר שלי היה פחות מתוסבך, אבל פיתחתי אותו קצת לכיוון אחד שחשבתי עליו. סתם תירוץ "להעלים" את אמריקה.

kit k@t

New member
some wrong things

the astroid hit the earth in mexico, so saying that it wouldnt have reached the US is really odd. and memouls could evolve with dinos, they really did. there was a little animal that was like memouls... kat

למעלה