נכה צה"ל?

omriy18

New member
נכה צה"ל?

אחי שוחרר לאחרונה מצה"ל לאחר שירות של שנתיים ו-4 חודשים, סיפרו מתחיל בכך ששנה לאחר גיוסו הוא תרם דם ותוצאות הבדיקה הראו שהוא חולה בדלקת כבד הפטיטיס בי ונאמר לו שיבצע בדיקות, הוא ביצע בדיקות ואמרו לו שכרגע אין נזק או ממה לחשוש, שנה לאחר מכן הוא עבר שוב בדיקות מעקב ונמצא כי כן יש לו בעיה כרגע והדלקת נהייתה פעילה לפי ספר הפרופילים של צה"ל היו אמורים לשחרר אותו על 21 רפואי אך לא שיחררו אותו ושלחו אותו לבדיקות נוספות ואבחנות נוספות אצל רופאים אחרים, לאחר 3 חודשים הוא נפגש במקרה עם מישהו מהועדה הרפואית והוא הסביר לו את הבעיה והראה לו את הממצאים של לפני 3 חודשים והבנאדם היה נדהם מכך שהשאירו אותו בצבא למרות שלפי ספר הפרופילים וגם המלצה של רופא אחד היה לשחררו על 21 רפואי מהשירות, בינתיים הוא חווה כאבי בטן והמלה החמירה, עכשיו שיחררו אותו מהצבא. השאלות שלי הן למה הוא זכאי? לאחוזי נכות? לטיפולים שיממונו על ידי המדינה? כל זה גם בייחוד על עצם העובדה שאחי התגייסב בריא לצבא ויש הוכחות לכך, ושאת המחלה הוא כנראה חלה בה בצבא (להזכיר הוא חולה בדלקת כבד נגיפית הפטיטיס בי). גם הוא מעוניין לדעת האם הוא יכול לתבוע את הצבא על הרשלנות הרפואית בכך שהחזיקו אותו באוויר במשך 3 חודשים עד ששיחררו אותו מהצבא ובזמן הזה הוא לא זכה לטיפול למרות הממצאים והעובדה שחווה כאבי בטן תקפים. לאן יש לפנות או אילו דרכים יש לנקוט?

AVI359

New member
OMRIY18

OMRIY18 שלום רב לקראת סוף השרות אחיך יגיש תביעה למשרד הבטחון כולל כל המסמכים הרפואיים בנושא(שמרו על כל מסמך בנושא).אחיך יזומן לועדה רפואית שבה יוחלט מה מצבו,במידה והתוצאה אינה משביעת רצון יש לערער תוך 45 יום לועדה עליונה.אל תתפתה לקחת שרותיו של עו"ד... אלא עם אתם מערערים על תוצאות ועדה עליונה לבימ"ש.תמיד אתם יכולים לקבל יעוץ בארגון נכי צה"ל הקרוב למקום מגוריכם. בברכה אבי

עליו לקבל ייעוץ משפטי דחוף !!!!

הי מכיוון שמדובר במחלה שלטענתך פרצה בעקבות השרות ולא בחבלה שעליה יש הוכחות. אני מציע לך לפנות לייעוץ משפטי דחוף !!! שאחיך לא יסכים עדין להשתחרר !!!! מצ"ב קישור לפינת הייעוץ לעו"ד סיגל יער אשר מתמחה בנושא

matt52

New member
../images/Emo91.gifיעוץ משפטי

הייתי מייעץ לך ואחיך לפנות לעו"ד עומר יעבץ טלפון מס 03-5758482 לפני שאתה עושה כל צעד.עו"ד יעבץ הוא בעצמו נכה צה"ל 100+ ומכיר את המערכת של אגף השיקום מצויין. הוא עזר לי ולנכים אחרים בתביעות נגד אגף השיקום משקיע המון בכל תיק ותיק ונותן יחס אישי לכל מטופל ולכן גם התוצאות מצוינות.

למעלה