נכד אלים, מה עושים ?

opentheplaces

New member
נכד אלים, מה עושים ?

אני שואלת עבור מישהי: גידלתי את נכדי כדי להקל על משפחתו של בני, אך בני ואשתו השתמשו בילדים לרעה, ואני לא יכולתי לדבר מילה. כל פעם הייתי מאויימת שאני לא אראה את הנכדים שלי ובמיוחד דאגתי לנכד שלי שגידלתי אותו מכיוון שאני ראיתי התנהגות מאוד אפתית כלפי נכדי המתוק שהוא כבן 8 וחצי והוא לפעמים מגיע אלי ומאוד קשור אלי. כשנכדי מגיע אלי, יש לו התפרצויות זעם חריפים, הוא מקלל אותי ובועט ואני רוצה עצה. אודה לכם מאוד.

שוקולוז

New member
נראה שהבעיה שלו נובעת ממה שקורה במשפחה

אולי הוא כועס על הסבתא כי היא החזירה אותו להורים (אם הבנתי נכון את הסיפור)

אם הילד סובל מהתפרצויות זעם - אני מניחה שיש

לו התפרצויות גם בבית. יכול להיות שהוריו מטפלים בהתפרצויות? יתכן והם לא רוצים לשתף אותך במה שעובר עליהם לאור ההתפרצויות? יתכן והערה שלך שאני בטוחה שמגיעה ממקום טוב גורמת להם לעצב? לדעתי במקרה כזה את צריכה להיות חכמה ולא צודקת - כשהילד מגיע אליך קבלי אותו בחום ובאהבה , תהני מהשהייה המשותפת שלכם ותני להוריו לחנך אותו.. הרי את גם חינכת את בנך בשביל מה לך להתעסק בחינוך נכדים - מנכדים נהנים!

נשמע לי סיפור סבוך מאוד

לא בטוחה שהבנתי אותו. היא גידלה את הנכד? מה זה השתמשו לרעה בילדים? התעללו בו? ניצלו אותו? הנכד עכשיו עם הוריו? העיצה שהיא רוצה זה איך לנהוג עם הילד או מה לעשות עם הוריו?

אני מבינה שהילד טופל על ידי סבתו

הילד מאוד קשור לסבתא - והוא סובל מהתפרצויות זעם. ההורים "השתמשו" בו לרעה בכך שהם מונעים מהסבתא היום כשהילד בן 8 להיפגש עם הסבתא כי הסבתא מביעה את דעתה בקשר להתפרצויות הזעם. אני מקווה שהבנתי נכון...

nutmeg

New member
בלי קשר אליך

הילד מביע מצוקה. אם כשגידלת אותו הוא לא היה אלים ועכשיו כן, משהו עובר עליו שלא קשור אליך. העצה שיש לי היא כזו שאם יש לך קשר טוב עם הבן שלך, דברי איתו ונסי לשכנע אותם ללכת לטיפול עם הילד לבדוק מה עובר עליו. מה שחשוב זה לעזור לו - וזה לא משנה כרגע איך ההורים משתמשים בך או איזה יחס את מקבלת.

גם לי יש הרושם שעובר על הילד משהו

אצל הרבה בנים בגיל הזה יש בעיות, גם אצלי בני היו בעיות בגיל הזה,לקחתי אותם לפסיכולוגית לאיזה 4 פגישות והם השתנו לגמרי, הבעיות שלהם היו בעיות רגשיות. אבל חובה לטפל ולא להזניח, לפחות את צריכה לנסות לדבר עם ההורים

opentheplaces היקרה...

תרשי לי לחלוק איתך את דעתי... אין ספק כמו שכבר אמרו לך שאר החברים, הילד מאותת על מצוקה... זוהי עוד דרך של ילדים לבקש עזרה. אני באמת לא יודעת עד כמה ההורים פתוחים בכדי לספק לילד טיפול אם הם משתמשים בו כחלק מענישה, לפי דעתי עליך לפנות לאיש מקצוע בסביבת מגורייך/מגוריהם ולשתף אותו ולראות מה הוא מציע...אני מאמינה שתקבלי שיתוף פעולה. זוהי לפי דעתי התחלה , מכאן יתחילו יותר בהירויות... תודה על האפשרות ובהצלחה

אנאהיא

New member
דברי עם נכדך

בזמן ההתפרצויות שלו, הושיבי אותו לידך ודברי איתו בשקט על מה שמפריע לו. קרוב לוודאי שהתפרצויותיו מעידות על משהו, מהבית ו/או מהסביבה, שמכביד עליו והוא מרשה לעצמו "להתפרק" במחיצתך. כנראה שאת גם מבליגה על התפרצויותיו אלה. הדגישי את אהבתך הרבה אליו והסבירי לו בצורה חד-משמעית שאת לא מוכנה לקבל התנהגות שכזו מצידו. עם סבתא אוהבת לא מתנהגים כך, לא מקללים ולא בועטים/מרביצים! שימי גבולות להתנהגותו.
אם התנהגותו הבעייתית תימשך, ואם יש מצב לדבר עם הוריו על-כך, פנו לעזרה מקצועית.

למעלה