נכדתי

ZIVA1231

New member
נכדתי

אז לפניי כמה זמן אם את זוכרת חששתי על הסדריי ראיה אם אבי הילדה כמו שצייניתי שיש לנו אפוטרופוסות מלאה טוב מאז הגירושין של ביתי לא היה שום תגובה מצד המשפחה של אבי הילדה ואפילו טלפון לשאול לשלומה לא היה אחריי חג הפסח יש לי פגישה אם העובדת סוציאלית לקרת הוועדה כמו שנעשה כל שנה הכנה לבית המשפט שלום הילד ואני הפעם באמת לא אוותר להם כך אפילו שאים היו לי חששות לגבהיים אני מורידה אותם מימני לגמריי נו להביא ילדה לעולם ואפילו לתת מעט אי אפשר אז אני רוצה לציין שאני קניתי לה את התחפושת ותמונות בפוטו וכמובן עכשיו פסח וקניתי לה את הבגדים למרות שחשבתי שאבי הילדה יעשה אוליי צעד קטן או אפילו משפחתו ישתדלו לקחת חלק בגידולה אז אני באמת מורידה את הספקות שאלה? אם אני מקבלת על נכדתי קיצבת ילד נטוש? האים אני יכולה להגיש תביעת מזונות עבורה? דרך הוצאה לפועל? ברצוני לציין שבגט האב שאיין לו דרישות עבור הילדה.

כל הכבוד שלקחת על עצמך לטפל בנכדה

האם יש פסיקת מזונות לילדה? אם כן, ככל הידוע לי גם אדם שאינו ההורה (מוגדר "ידיד קרוב") יכול לתבוע מזונות בשם הילד, לא כל שכן אם יש לכם אפוטרופסות עליה. אם אין פסיקת מזונות יש להגיש תביעת מזונות לבית המשפט ולא להוצלפ. להוצלפ מגישים בקשה למימוש פסיקה קיימת שאינה מיושמת. למה הכוונה שלאב אין דרישות עבור הילדה? איזה מן דרישות היו יכולות להיות לו? שהיא חייבת לבקר אותו? לחייך אליו? מה? האם תוכלי להרחיב על הליך קבלת קצבת ילד נטוש? איני מכירה את הסוגיה.

ZIVA1231

New member
נכדתי

היי מיכל טוב קיצבת ילד נטוש מקבלים רק כאשר שניי ההורים לא יכולים לגדל את הילד וכמובן שזה נעשה דרך הרווחה ובית משפט לנוער אותו ילד ננטש על ידיי הוריו זאת אומרת מוותרים על גידולו ומי שמגדל אותו ביטוח לאומי עושה ביקורת ואז מאשר את הקיצבה אותו קיצבה כמובן על שמו של הילד ובגלל שהוא קטין אז ניכנס לחשבון ההורים שמגדלים את הילד הסכום המיזערי ניתן שהייה אפשרות לשלם את ההוצאות של הילד כן ההורים יוצאים מהתמונה ומי שמגדל אותו הזכויות עוברים אליו כמובן שכל שנה נעשה חידוש טוב לגביי האב בעת הגירושין האב וויתר על הזכויות לגדל את הילדה והוא לא יכול לקחת אותה לבד לטייל או לבקר אותה ללא תאום איתי איין לו דרישות עבורה זאת אומרת שהילדה יצאה לגמריי מחזקתו כך שהוא לא יוכל מחר או מחרתיים לתעון שיש זילזול בילדה או שלא מגדלים אותה בצורה לא נאותה בקיצור איין לו דרישות עבורה.מיכל אם יש לך שאלות אשמח לענות לך אני כבר בקיאה בנושא אחריי חג הפסח יש לי שוב וועדה על הנכדה ליקראת דיון בבית המשפט כמו כל שנה זאת תהייה שנה רביעית שאני מגדלת את נכדתי אייך הזמן רץ לא להאמין אני ניזכרת אייך כאילו היה אתמול וויתרתי על מקום העבודה שלי למען הילדה והייתי צריכה להתחיל הכל מההתחלה אז לכל ההורים אני רק רוצא להגיד תישמרו על מה שאתם מביאים הם אוצר וממש לא אשמים הילדה חלום חיי וזה שווה לי הכל

ZIVA1231

New member
למיכל

כתבתי לך אך רק שאיין תגובה טוב בכל אופן איין כמו הנכדים הם האושר שלנו אני ממתינה בקוצר רוח לוועדה שצריך להתקיים בקרוב

נורא להשתמש במושג 'ילד נטוש'

לא הגבתי כיוון ששהיתי בחופשה בלי נגישות למחשב וכעת התייחסותי: העובדה שסב וסבתא מקבלים את המשמורת על נכדתם בהעדר טיפול של הורים היא כל כך טבעית אבל לצערי לא כל כך ברורה מאליה. אילו עובדה זו הייתה נפוצה היינו רואים הרבה פחות ילדים סגורים במוסדות על לא עוול בכפם. בקשתי היא: האם את יכולה לתאר לנו את התהליך בו קיבלת משמורת, מהרגע בו נודע לכם שההורים אינם מסוגלים לטפל. מה עשיתם? למי פניתם? האם פנו אליכם? באילו טיעונים השתמשתם? מה ההליך המשפטי בו עברתם? אילו קשיים היו מול המערכות, אם בכלל? לעניין הכסף שעובר מביטוח לאומי - זה מעניין. צריך להעמיד את התקציבים האלה מול התקציבים שמעביר משרד האוצר באמצעות משרד הרווחה ומשרד החינוך למוסדות. אני משוכנעת שיש בזבוז כספים ויש גם נזק חברתי וכלכלי לחברה כשילדים מועברים למוסדות במקום לגדול בחיק המשפחה, אפילו המורחבת. איזו מחלקה במוסד לביטוח לאומי מטפלת בילדים נטושים והאם זהו השם הרשמי "ילדים נטושים"?

ZIVA1231

New member
נכדתי

טוב מיכל אז כך הרבה ברירות לא היה לי בחירתי היתה או שהילדה תלך לאימוץ או תשאני אגדל אותה ממש שבועיים לפניי ההחלתה פנתה אליי מנהלת מחלקת הרווחה ועובדת הסוציאלית אני לא ידעתי שביתי היתה כבר בוועדה וקיבלה הזהרה לידאוג יותר טוב לילדה או שיוציאו אותה מהבית כאשר הוזמנתי לשיחה אמרו לי איין לך ברירה בהתחלה הייתי המומה מיכל אני יכולה להבין למה הרבה לא מוכנים לקחת אחריות כזאת גדולה זה ממז לא כל צריך לוותר על החירות ולא כל אחד מוכן לזה הורים עד שמגדלים ילדים רוצים מנוחה לא רוצים עוד נטל על חייהם תיראי לא כל אחד מוכן נפשית לגדל ילד במיוחד שלא חושבים הרבה אני ידעתי שזה מה שיקרא צפיתי את העתיד אני אמרתי לביתי אל תעשי את התעות הזאת את תיזרקי את הילדה אצלי פשוט היא כעסה עליי כמובן בן זוגה ניסתי להסביר שתינוק זה לא בובה אבל ממש לא עזר אני ידעתי שאיין פה יכולת לגדל ילד כאשר נולדה הנכדה ראיתי את ההתעללות בה הייתי עוזרת המון בגידולה כמה שיכולתי אבל זה לא הספיק גם הבעל לא תמיד עבד ודאג למשל אני אתן לך דוגמה ניקיון הילדה החלפות שלא היו בזמן בקיצור מיכל חוסר אחריות רק שתידעי לא סתם לוקחים ילדים לביתי עזרו לה להכניס את הילדה למעון אבל לא היתה הקפדה לקחת אותה יום יום למעון היא היתה רוצה לישון כל הזמן ממש לא היה לה סבלנות והבעל היה מיסתמך שאני אדאג לה כמובל לקטנה אחר כך הם ניפרדו וחזר לחייק מישפחתו והיא נישארה אם הילדה לבד {הם גרו בשכירות} היא הכירה כמה חברות והיתחילה לצאת איתם לא ידעתי שהיא היתה משאירה את הילדה לבד בבית ויוצאת טוב זה חלק מהסיבות לכן פנו אליי ברווחה מכירים אותי אצלנו המקום קטן וכל דבר מיתגלה פה מהר מאוד כאשר פנו אליי לא ידעתי מה לעשות הייתי צריכה לוותר על הרבה דברים בחיי ולתת מהר מאוד החלתה לא היה לי מספיק זמן לחשוב הבנתי מהצוות שניקבע דיון בבית המישפט לנוער תוך שבועיים מזמן הפגישה איתי הוזמנתי אני ובעלי לוועדה כאשר בצוות היו כמובן מהנלת מחלקת הרווחה עובדת סוציאלית מנהלת מחלקת החינוך ומנהלת מחלקת שלום הילד ואז בוועדה היינו צריכים להחליט מה אנח עושים או נותשים או לוקחים את הילדה ומגדלים אותה כמובן שלא היינו מסוגלים לנתוש את הקטנה עזבתי את מקום עבודתי והתחלתי הכל מההתחלה אני רוצה לציין שהרווחה לא ישבה לי על הנשמה ההפך הם עזרו לי המון בהתחלה כמו להכניס את הילדה למען נכדתי היתה בת שנתיים וחצי כאשר התחלתי לגדל אותה כמובן מעקב בתיפת חלב נכדתי נולדה במישקל מיזערי 500 ג"ר עקב אלימות אז הייתי צריכה לקחת אותה פעם בשבוע להתפתחותהילד שהיה כרוך בזמן וריצות פעם בחצי שנה היתה מיתנהלת וועדה לראות אייך היא מיתפתחת ופעם בשנה היינו ניפגשים בבית מישפט לנוער ההורים כמובן לא היו מגיעים רק אני ובעלי והצוות הרווחה וכך כל שנה מיתחדשת האופוטרפוסות טוב ברגש שיש את החלטת בית המישפט פונים לביטוח לאומי כמובן שקיצבת הילד עובר להורה המטפל ולהבטחת הכנסה שניי הקיצבאות כמובן על שמו של הילד אבל ניכנס להורה המטפל שולחים חוקר הבית לראות שבאמת אנחנו מגדלים את הילדה תיראי הכסף נועד להישתמש כמובן לצורכיי הילד ולא לצרכים וכמובן שזה רישמי כך קוראים לזה קיצבת ילד נטוש גם אים תיכנסי לאינטרנט לביטוח לאומי תיראי שרשום קיצבת ילד נטוש [

החכמת אותי

המון תודה. יש כאן אנשים מופלאים עם הרבה ניסיון חיים וטוב ללמוד מכולם. אני שמחה שהתהליך עם משרד הרווחה היה תקין וללא בעיות. אני מתרשמת שהם פעלו היטב ולטובת הילדה. מה שאני רוצה לציין מהסיפור שלך הוא שגם אם ישנה התרשמות שהאם אינה מסוגלת לגדל את הילדה בשגרה כיוון שהיא יוצאת עם חברות וכו', יש מקום מצד משרד הרווחה להשקיע באם בהדרכה, בחונכת וסומכת, יש דבר כזה ואני משוכנעת שההוצאה הזו נמוכה יותר מההוצאה שהמדינה נותנת למוסד "פר ראש". דבר שני, גם אם במקרה הגרוע ביותר הילדה הוצאה מביתה למוסד, יש מקום לאפשר לאם ולאב למשפחה המורחבת לראות את הילדה כמה שיותר, כמעט ככל שיחפצו וככל שמתאפשר. אלא מאי? בהרבה מקרים, א. הורה שעוזב את הילד בבית ללא השגחה אינו מטופל, והילד נלקח ממנו - מדובר בעונש כפול לילד: גם סבל הזנחה וגם מורחק מההורה. ב. בדרך כלל משרד הרווחה אינו פונה למשפחה כגורם ראשון לטיפול חלופי בילד, אלא מעדיף מוסד. ג. גם במקרה שילד נלקח מביתו למוסד, מנהלי המוסדות ביחד עם פקידי הסעד מנהלים משטר רודנות נגד ההורים שמתחננים לשעות ביקור (הסדרי ראיה) של ילדם שלהם שהם הביאו לעולם. במילים אחרות, העובדה שהורה אינו אחראי כלפי טיפול יומיומי עקבי תקין של הילד אינה אומרת כלום לגבי יכולתו של ההורה להיות הורה בחלק אחר אפילו חלק גדול של הזמן ואין צורך להפקיע את הילד מטיפול או מיחס ההורים לזמן ממושך. אני מקווה שאת והגולשים יורדים לסוף דעתי ואם לא, אני מניחה שיהיו תגובות ואז אבהיר.

ZIVA1231

New member
נכדתי

מיכל אני לא מסקימה אם החלתת הרווחה לקחת את הילד מהוריו למוסד או לאימוץ לדעתי זה סבל לכל החיים איין דבר יותר אחזרי מלחשוב שלא ליראות את הילד כשאני ישבתי בבית וחשבתי מה הייה אם נכדתי אני כמעט השתגעתי לא יכולתי לקבל ולנסות לרגע ולחשוב שאני לא אראה אותה יותר פה הם ממש דיברו על אימוץ ולא על משהו חלופי שגם את זה לא הייתי מוכנה לקבל היום אנחנו מודעים מה יכול לקרות לילדים כאלה ילדים שלא עוול בכפם מה הם אשמים אבל לא כל אחד מוכן לקחת אחריות ופה הבעיה הרבה מחפשים את החופש אחריי שמגדלים את הילדים תיראי הרבה אמצעים איין לי אבל לא וויתרתי ידעתי שאני אתגבר על הכל ההתמודדות היתה בהתחלה מאוד קשה אבל הצלחתי ולא כל אחד מוכן לוותר על החופש על מקום העבודה אני אשקר לך אם אני אגיד שלא היו לי פחדים גם עד היום יש לי אבל אני חזקה ואני היום לו באה בדרישות לרווחה דואגת הכל בעצמי לילדה מישתדלת לעשות הכל לבד בלי בקשות וכחה אני מונעת פגישות איתם הלוואי והייתי יכולה לקחת עוד כמה ילדים כאלה ולדאוג להם אוליי גם אנחנו בתור הורים עשינו טעות בגידול ילדנו גם זה חלק מהאחריות שלנו אסור לנו להאשים אותם איפו הטעות שלנו אם נביט אחורה נימצא שאנחנו טעינו ואז נוכל לעזור גם לילדים וגם לנכדים אם נירצהכמובן אני רואה הרבה ילדים אומללים החברים של הבן שלי ואני משתדלת לעזור להם ילדים שמגיעם מהפנימיה כ היום בחוץ ללא ארוחות חמות אמבטיות האמא הולכת לעבוד וזה רק מה שמעניין אותה אז אני דואגת להם לאוכל חם אם רוצים לישון אצלי אני גם מסכימה ועוד ועוד יש לי חברה שהיתגרשה בעלה השאיר לה את הילדים כולל מזונות אבל היא זילזלה הוא לקך לה את הילדים בסוף היא נילחמה ולקחה אותם בחזרה היום הילדים איתה מיכל תיראי ליפניי שלוקחים ילד מהורה נותנים לו צנ"ס מה הוא עושה אם זה אני באמת לא יודעת הרווחה יושבת בפינה לכל אחד ואחד ליפעמים ניראה שהם רדומים אבל פה הטעות של ההורה הם ממתינים לכל אחד ואחד בפינה אני יודעת ובוועדה זורקים הכל החוצה בפנים של ההורה אני מדברת מתוך ניסיון שאני שומעת מהרבה אנשים אם ההורה לא מחזיק טוב טוב במושכות אז חבל הרווחה ניצחה בגדול ופה מתחילה הבעיה הלוואי ויכולנו לקום ולזעוק שימרו על ילדייכם כמה שיותר חזק תילחמו נגד כל המערכת תצילו את מה שלא תיראו אחר כך ותצטערו בגדול מישסובל זה הילד וממש בגדול אחריי זה אתם ההורים היום נכדתי בת 5 וחצי ילדה לתיפארת אם לו אני אז מי יודע מה הייה איתה מקווה לעבור עוד שלב כמו שציינתי לך מחר יש לי פגישה אם העובדת סוציאלית ובקרוב וועדה ואחריי זה בית משפט את רואה גם אחריי כמעט 4 שנים אני עוד באותו תהליך למרות הכל אף פעם הם לא ירפו ותמיד היו חששות אוליי אני עושה משהוא לא טוב כי הם תמיד יושבים בשקט ממתינים לך בפינה

ברור שעדיפה משפחה מורחבת על פני מוסד או אימוץ

מה שאני מבינה מתוך תיאור ניסיונך הוא שרשויות הרווחה מוציאות בקלות ילדים מבתיהם למוסדות במקום לחפש אופציה אחרת בתוך המשפחה המורחבת. הם דיברו על אימוץ לפני שמיצו את האופציה שסבתא תגדל את הילדה. אם ההורים אינם יודעים להילחם על ילדיהם, הרווחה תוציא אותם. אני אומרת, אולי ההורים צריכים הדרכה או הרתעה לפני שלוקחים להם את הילדים.

למעלה