ניתנה לנו

jסנדרה

New member
ניתנה לנו

הזדמנות להציץ להלך המחשבה ולהגיגיו של ר' העיר.בראיון מרתק לאחד המקומונים חושף את משנתו ותפיסת עולמו.העיתון עושה לנו שירות חשוב,כדי שביום הבוחר לא נוכל לומר "לא ידענו".עוד לא הפנמנו את אני "לודאי גאה" וכעת מוסיף לנו הקודקוד את המונח "לודאי במקור".מעתה אמרו:"לודאי גאה הוא לודאי במקור".רק ללודאי במקור יש זכות להביע דעה,להתווכח עם ראש העיר(כמובן שלהסכים איתו מעלה את ערך הגאווה), להציע הצעות ייעול.אולי גם להשפיע בבחירות? כל פעם שלר' העיר אין תשובה עניינית,אמיתית,הוא משתמש באמירה "רגשית" ,פופוליסטית,שאפיינית למגרשי הכדורגל....נוסח "הוא משלנו" באינטונציה המתאימה,כמובן(מבלי לפגוע באוהדי הספורט החשוב הזה). אתם מבינים? הצעירים שהגיעו לעיר,משפחות צעירות, משכילים, עולים חדשים,הם אינם "לודאים במקור". תתבייש לך אדוני ראש העיר. ואולי נפתח את הרעיון: ננפיק תעודות מעבר ללודאים שאינם במקור, בבחירות לא נאפשר להם להצביע(רק אם יתחייבו לתת קולם לאיש הנכון...),ובמחסום גני-אביב,אם יקום, תשמש התעודה תנאי לכניסה לשכונה ממנה יוכלו לצאת לשאר חלקי העיר רק הלודאים הגאים, הלא הם הלודאים במקור. לסיום יש לי מס' שאלות: מה דינו של לודאי במקור שאינו גאה? האם לודאי ערבי במקור רשאי להיות לודאי גאה(וההיפך)? האם לודאי במקור הוא גם ישראלי במקור, או שמא נסתפק בהיותו יהודי גאה שאינו ישראלי במקור? לודאי/ת גאה במקור פוגש לודאי/ת שאינו במקור,אבל גאה, איך יקראו לילד? האמירות שגובלות בהסתה ובגזענות דווקא בעיתוי הנוכחי מעוררות שאט נפש ומזכירות לנו תקופות חשוכות. לשיקולכם!

yaronbro

New member
האם הלודאי הגאה הוא לודאי עליז

זו נקודה שצריכים להבהיר אותה היטב

nuyev

New member
סנדרה

סנדרה הכחמה היי, קודם כל תסכימי שהמשפט "לודאי גאה" תפס בקרב הציבור, אני לא אוהב סיסמאות למשל כי הם טובים רק כשייש להם גב חזק. בשביל זה אני דוגל במשפט "לא להיתעסק בטפל אלא בעיקר" מעיניין לעיניין ולפחות בעיניין זה, ראש העיר לדעתי לא מבחין בין שום דת ולאום ותמיד אומר ובכל מקום צריך לתת להם, לעשות להם, לדאוג להם, ורק אחר כך יהייה גם לנו טוב, "אני מסכים". ואין בזה מין גיזענות לכאורה, אז בבקשה לא לעורר סתם סנקציות.

jסנדרה

New member
מי שמעורר

את הסנסציות או הפרובוקציות זה ראש העיר בדבריו אלה. גם אם לבו חנון ורחום בגודל לבה של אחות רחמניה, הרי שבתור אישיות ציבורית, במעמדו ובתפקידו יש לו אחריות ועליו לשקול טוב טוב את האמירות שלו. ראש העיר יכול להתגאות בך על הקו ההסברתי שאת/ה נוקט/ת, כמוהו וכמו דובריו, שבכל ויכוח ענייני מגיבים בדיוק כמוך: זה סתם מעורר סנסציה, הם לא משלנו והכי מגוחך: זה פוליטי! כאילו שכבודו ראש העיר אינו אדם פוליטי.ואולי הוא בכלל אמן מיוסר...

nuyev

New member
מי שמעורר

סליחה לא ידעתי שסיסמת האני לודאי גאה יוצרת סנסציות או פרובוקציות ואין שום קשר בין אדם פוליטי לבין דבריו, ושוב אני חוזר סיסמת האני לודאי גאה היא לכלל ולא אינדוונדואל. וזה הזמן והרגע לומר בקול אין מה לעשות, אנו חיים בתנאים קשים מאוד בעיר הזאת עיר מעורבת, עם הרבה מאוד בעיות ולא זו הבעייה שלנו כרגע מה שאת מנסה לומר, ראוי לציין את קו ההסברתי שאת מעלה באויר הוא החץ המורעל שאין בו שום תועלת

harty

New member
אני שואלת ברצינות!!! האם ישנם

לודאים גאים??? למעט הלוגו הנבוב בו משתמש ראש העיר??? האם תדמית העיר כל כך איתנה ומרקיעה שחקים שאנו יכולים להיות גאים? ראש העיר צריך להיות גאה רק בגין העובדה שהינו שורד... אבל גם השרדותו זו בגלל אי הגאוה והיאוש שאחז בתושבי עירו. די עם הסיסמאות הנבובות הללו,תנו אותם לפולטקאים שלא ינסו לעבוד עליכם.

harty

New member
הסיסמא "אני לודאי גאה" = בדיוק

לסיסמא "נקיון ויופי בלוד זה אופי" איזה גאה ואיזה אופי הכל קלמפדי....

yaronbro

New member
המחנה הוא ביתך שמור עליו

בעירית לוד יושב קופירייטר צבאי עוד אחת מהז'אנר : בזבוז מוליד מחסור

AvihayA

New member
או אולי נכון יותר לאמץ את סיסמת ה__

"אגור היום ... כי מחר ביקורת !!!" "אגור היום ... כי אין מחר !!!"

jסנדרה

New member
משום מה

אתה נתפס ללודאי גאה. אני מתייחסת לביטוי "לודאי במקור". משום מה אתה מעדיף להתעלם מדברי באלגנטיות, או להתייחס לחלק הפחות מהותי, בעיני.שיהיה גאה, שיהיה גאה ועוד פעם גאה.לא על כך הביקורת שלי. תקרא שוב ותבין

yaronbro

New member
"לודאי במקור" זה תוף הטם טם של רגב

זו קריאה לעזרה של אדם נואש שמבין שקיצו הפוליטי קרב והוא נערך לקרב האחרון שלו וסיסמת הקרב היא : לודאי במקור לא תופסים אדם על צערו

למעלה