ניתור

ניתור

כיצד ניתן לשפר את הניתור: ניתוח קצר ופשוט של ניתור: במפרק הברך השריר שעובד הוא הארבע ראשי במפרק הקרסול השרירים שעובדים הם תאומים ושריר שנקרא סוליה לשפר את יכולת הניתור עלינו לשפר את השרירים הללו ולהתאמן אימוני מהירות, חשוב להקפיד ולהבין כי ניתור פרושו מהירות, כוח מתפרץ ולכן תרגילי ניתור נבצע בתחילת האימון. הסבר קצר: בהגדרה מהירות היא היכולת של האדם לבצע פעולה במינימום זמן. מערכת העצבים משחקת תפקיד מרכזי בפעולות אלו ולכן עקב התעיפות יחסית מהירה של מערכת העצבים נבצע אימוני מהירות וכוח מתפרץ בתחילת האימונים. שיטה שלב ראשון - חיזוק שרירי הארבע ראשי ע"י תרגילים של סקווט, פשיטת ברך כנגד מכונה, מכרעים וכו´. שלב שני - חיזוק שרירי השוק ע"י תרגילים של הרמת עקבים כנגד משקל בעמידה ובישיבה (בעמידה עובד שריר התאומים בישיבה עובד שריר הסוליה). שלב שלישי - אימון פלאומטרי ע"י מספר תרגילים: 1. עמידה על קוביה קפיצה ממנה לרצפה ומיד קפיצה לגובה 2. עמידה, קפיצה לגובה, ברכיים לחזה תוך תפיסה של הברכיים בידיים וחזרה לעמידה 3. עמידה, כפיפה בברכיים וקפיצה למרחק הגדול ביותר שאפשרי. 4. ידיים על העורך, קפיצה למדרגה, קפיצה לרצפה ומייד קפיצה למדרגה נוספת. קיימים עוד הרבה אימונים מסוג זה, נסו לעבוד על תרגיל אחד באימון עבודה של 2 דקות רצופות, 3 דקות מנוחה, 5 סטים, בתחילת האימון אחרי החימום. לגבי שני השלבים הראשונים שלבו אותם באימוני רגליים ותנו עליהם דגש ! בהצלחה !

rafiz

New member
באיזה גיל אפשר להתחיל לעבוד על 2 השלבים הראשונים? לאו דווקא באימון בחדר כושר. לגבי השלבים האחרונים תקן אותי אם אני טועה אפשר להתחיל בגיל 10-11 לערך.

מתי ?

גם אימוני כוח ניתן להתחיל בגילאים צעירים, כנס למאמר בפורום אימון ילדים ונוער. צריך רק לזכור שלא תהיה לנו היפרטרופיה אבל תהיה עליה בכוח ושיפור עצבי ואלו שני המרכיבים החשובים לניתור.

amitdd

New member
קודם כל תודה

ועוד שאלה: כמה להתאמן בשבוע? האם להתאמן אימון אחד כח(סקווטים ותאומים) ואימון אחד פלאומטרי?או שצריך יותר? או שבכלל לעשות כמה שבועות כח/כמה שבועות פולאומטרי? או אולי אפילו שניהם באותו אימון? ובכמה בכלל (בסנטימטרים) אפשר לשפר את הניתור בהנחה שעד עכשיו התאמנתי ה4 חודשים כח בלבד(פעם בשבוע רגליים)? תודה רבה עמית

איך

ישנם הרבה אפשריות לשיטות האימון כוח מהירות. המלצתי היא שבשלב הראשון תשלב בין האימונים כלומר תבצע 2 אימוני מהירות ושני אימוני כוח בשבוע (לא מחייב שהם יתבצעו באותו האימון). אימון כוח פעם בשבוע אינו מספיק ! יכולת השיפור תלויה הרבה בגנטיקה שלך ובגילך, באימון נכון ניתן להשתפר ב-20-30 אחוז.

amitdd

New member
אז תגיד לי אם זה בסדר:

יום ראשון- אימון אירובי + מהירות(מה שאמרת) יום שני - כח יום שלישי - כח יום רביעי - אן-אירובי(400*8 לדוגמא) יום חמישי - כח יום שישי - כח יום שבת - כח+מהירות *האימוני כח הם לכ הגוף כמו שהסברת לי(יש לי 3 אימונים A,B,C ואני עושה אותם במחזוריות. שוב תודה עמית

למעלה