ניתוק מכלב

MIRA7

New member
ניתוק מכלב

שלום,

צריכה ייעוץ לגבי בני המאובחן עם הפרעת קשב. יש לנו כלב בן תשעה חודשים לערך נמצא בביתנו מאז שהוא גור.
הסכמתי להכניס כלב לבית כי ידעתי שזה טוב לילד מבינה ריגשית מבחינת חבר, אחראיות וכו'.
הילד היה רועד מכלב שעובר לידו ונרתע בפחד.
כיום ממש לא מפחד , אוהב את הכלב אך לא מוכן לקחת אחראיות בלהורידו למטה לצרכיו . בעלי היה מוריד אותו המון , אך נמאס לו כבר. אני מההתחלה הודעתי שלא אוריד אותו זו האחראיות של הילדים.
יש לי בן בוגר שבכלל אין לו זמן כל היום , עובד בשתי עבודות ואין לו זמן לנשום. בשישי שבת מוריד אותו תמיד ומנקה את צרכיו שנעשים בתוך הבית.
הילד בן 9 שעליו אני מדברת מסרב להורידו , מסרב לנקות אחריו, מסרב לקחת אחריות אבל מאד אוהב אותו.
אני ובעלי רוצים למסור את הכלב שבעצמו סובל, כל היום סגור כי אנו לא נמצאים בבית ומגיעים לקראת אחרי צהרים- ערב, אך החשש מה יקרה לילד מבחינה ריגשית האם לא אגרום לנזק?

אשמח לייעוץ
מירה

MIRA7

New member
האמת שאני לא

מוכנה להוריד אותו, כל השאר - חיסונים, אוכל מטופל על ידי. אני רק דורשת להוריד אותו

מה יקרה לילד

הרעיון לקחת כלב היה נכון ועזר לילד לא לפחד כל כך מכלבים ואני בטוחה שתורם לו גם היום
מצד שני, קשה לבנך עם האחריות
אני מאמינה שצריך לבחור את המלחמות ואל כך מלחמה הכרחית
אם נוכחותו של הכלב לא הכרחית מבחינתך ואתם חושבים שהוא סובל נראה לי נכון להפסיק את הסבל
אם תשוחחי בניחותא עם הילד ותאמרי שזו החלטתכם אלא אם כן הוא מוכן להשתתף בנטל תוכלי לראות עד כמה נוכחות הכלב חשובה לו.
ואם לא, אז כדאי שהוא ילמד שאסור שההתנהלות שלו תפגע באחר, גם אם הוא כלב וגם אם הוא יהיה עצוב
זו דעתי אבל אולי אני משוחדת כי אני אוהבת כלבים

zivadina

New member
בעיניי כלב איננו משחק

אם אי אפשר לקחת עליו אחריות אז צריך להעביר אותו לידיים טובות.
אם הילד יודע שהכלב שלו, הוא צריך לקחת אחריות ולהשתתף בטיפול בו.
לא נראית לי משימה קשה לבן 9.
זה לא טוב לילד שמרחמים עליו ומורידים ממנו דרישות שהוא יכול לעמוד בהן.

למעלה