ניתוח

ניתוח

רק לפני כ6 חודשים הצטרפתי ל'משפחה' וכבר ד"ר שיינמן ממליץ על ניתוח... הבנתי שאת הניתוח עושים או במצבי קיצון או כשמעוניינים להיכנס להריון, שבשני המצבים הללו אני לא נמצאת.
ד"ר שיינמן המליץ על ניתוח כי הוא אומר שהוא מרגיש גוש גדול שאפשר בקלות להסיר בניתוח ושהוא יודע לומר לי שב90% המצב שלי ישתפר.
האמת שאני לא מרגישה סבל בלתי נסבל כמו שאני שומעת על בנות אחרות עם המחלה, וזה שאני על גלולות ולא מקבלת מחזור אז כבר המצב שלי מבחינתי יותר טוב. יש לי תסמינים שכנראה נגרמים מהמחלה ומשפיעים לרעה על איכות החיים, אך השאלה אם הניתוח באמת ישפר זאת והאם זה באמת משהו נדרש בשלב הזה.. אשמח לשמוע חוות דעת מניסיוכן!

מעבר לזה, במידה ואני מחליטה ללכת על ניתוח, מבחינה טכנית, הקופה מכסה משהו? חשוב לציין שאין לי כרגע שום ביטוח משלים (הייתי בחו"ל תקופה ארוכה לכן ביטלתי אותו). מה בנוגע לניתוח בחו"ל? שמעתי כל מיני המלצות..

תודה מראש

לואי84

New member
רק את יודעת

עד כמה התסמינים מפריעים לכך לתפיקוד יומיומי. האם חוץ מהמוקד הנ"ל ידוע לך עוד משהו על מצבך?
אני באופן אישי בעקבות המלצות, החלטתי כן על ניתוח (למרות שאיכות החיים שלי עם הגלולות טובה בסה"כ ברוך ה'), וזה בגלל שהרבה איברים היו דבוקים וגם הייתה לי ציסטה בשחלה.
העדפתי ל"לנקות ולסדר" את השטח עכשיו ולא כשאני ארצה להכנס להריון ואצטרך להפסיק גלולות ואז המצב אולי יחמיר. אם זו ההחלטה הנכונה או לא? אני עדיין לא יודעת. אומרים שבמרבית המקרים זה גורם לשיפור ולא נוצרים מוקדים חדשים אבל צריך לקחת בחשבון שתמיד יש גם סיכון לסיבוכים ולפעמים יכולה להיו אפילו הרעה.

לגבי החזר, את צריכה לבדוק אם לרופא יש הסדר עם הקופה שלך ואם יש איזו השתתפות.

תודה לואי על התגובה

רציתי לשאול איך יודעים עם איברים דבוקים ואם יש ציסטה? הבנתי שאת חומרת המצב אפשר לאבחן בוודאות רק באמצעות הניתוח.. נכון לעכשיו הבנתי מהרופא שהוא מרגיש ממצא נמוש בגודל של כ 2 ס"מ, מעבר לזה הוא לא עידכן במשהו נוסף..
ידוע לך אם לאחר הניתוח יש צורך להמשיך בגלולות?

ננסה לעזור...

אצלי ראו באולטראסאונד את הציסטה 9 על 5 על השחלה ואת כל שאר הציסטות של ה1 ו2 ס"מ (והיו הרבה), ההדבקויות והנגעים לא ראו... בכל מקרה רק עפ"י הציסטה הענקית הלכתי לניתוח במהלך הניתוח גילו את שאר הדברים...
אני אישית כעבור שנה עברתי שוב ניתוח שהשלפוחית הייתה נגועה וחצוצרה מפותלת ומודלקת שלפני הרופא שלי (שיינמן) צפה כמעט הכל... ד"א את הניתוח הראשון לא הוא עשה... וחבל...
אני אישית אחרי הניתוח השני שודרגתי מבחינת האיכות חיים... אין ספק שהוא יודע את העבודה.
רק את יודעת ויכולה להחליט...
שיהיה המון בהצלחה!

לואי84

New member
ציסטה רואים באולטרסאונד

הידבקויות הבנתי שבדר"כ לא רואים אבל אצלי ראו ששחלה אחת דבוקה לרחם והשניה למעי.

אחרי הניתוח בהחלט יש צורך להמשיך בגלולות על מנת לשמור על התוצאות.

sivic101

New member
לדעתי זה מאוד תלוי באיכות החיים שלך כרגע

אני סחבתי 8 שנים מרגע האבחון של המחלה (כמובן שסבלתי הרבה לפני שאובחנתי) ללא ניתוח. כולל מישוש של מוקדים, ציסטות שרואים באולטראסאונד וכו' (על אף שניתוח זה היה הטיפול המומלץ על ידי הרופאים שבדקו אותי) .
ב8 השנים הללו דיכאתי קצת את המחלה עם גלולות ברצף ואחר כך הייתי כמה שנים בלי גלולות ורק עם טיפול אלטרנטיבי של דיקור סיני ותזונה מתאימה.
לאחרונה התסמינים שלי החמירו וגם בגלל ניסיונות כושלים להרות אני עומדת לעבור את הניתוח.

בעיניי- אם אפשר לדחות פרוצדורה פולשנית אולי זה עדיף. אבל אני מניחה שזה ממש תלוי במצב הקליני שלך ובאיכות החיים...את צריכה להרגיש מה נכון לך.
אולי אחרי הניתוח ארגיש כל כך טוב שלא אבין למה דחיתי אותו כל כך הרבה שנים... הלוואי :)

בקשר למימון- תלוי באיזו קופה את:
מכבי- יש השתתפות עצמית קטנה באסותא אבל ממש לא נורא.
כללית- יש את בית חולים מאיר שמבצעים את הניתוח שם.
לגבי השאר אין לי מושג, ממה שחקרתי כאן בפורום יש מנתחים טובים בארץ (שינמן, סוריאנו..), לא יודעת לגבי מנתחים בחו"ל.

בהצלחה עם כל החלטה שתקחי!

liats80

New member
תלוי בך

ניתוח הוא לא רק למצבי קיצון. לא צריך "למות" מכאב לפני שעוברים ניתוח.
רק את יודעת כמה האנדו מפריע לך.
אין קשר לזמן שעבר. החשוב הוא זה איך האנדו משפיע על חיי היום יום שלך.
באופן אישי, אני בעד ניתוח. לי זה עזר מאוד ואני מאלו שחשוב להן לדעת מה המצב.
אי אפשר לומר בוודאות אם הניתוח יעזור או לא.
אבל בשמונים אחוז מהמקרים הוא עוזר ומשפר את איכות החיים.
בנודע לקופה - זה תלוי אם את עושה את הניתוח בציבורי או בפרטי. בציבורי הקופה מכסה הכל בפרטי הקופה לא מכסה כלום (רק המושלם).
תרגישי טוב!
ליאת

למעלה