ניתוח

• פותח הנושא stay
  • פורסם בתאריך

stay

New member
ניתוח

אשמח לקבל ניתוח כתב ידי (אני מעל גיל 18) תודה מראש.

shonshon5

New member
ניתוח לב פתוח ../images/Emo14.gif

ובכן... בחרת דווקא שיר קל יחסית לניתוח. ביצירה עממית זו אנו מוצאים את המשורר הנערץ, תוך שהוא נוקט בלשון מעין "חברמנית", מתייחס לאופן שבו האדם בונה את תמונת העולם הסובב אותו. בלשון קלילה, אם כי לא נטולת גוון של חשיבות, מעודד אותנו נתן אלתרמן להביט נכוחה על העובדות. לא לעטוף אותן בצבעים שחורים או וורודים בהתאם לצרכים אלא להתבונן ולהכיר במציאות כפי שהיא, ללא כחל ושרק. בניגוד ליצירות דומות במהותן של משוררים כמו ארמין ז´יל, סווטלנה ירבוביה ואף עבד אל-קאדר חוטמזיפני האירני, אלתרמן סולד ממטאפורות, ממעיט להשתמש בהן ומעדיף לדבר "בגובה העיניים" עם קוראיו. זהו. קצת לחוץ בזמן, אז עשיתי חפוז. אבי, יועץ רה"מ למשוררי חצר.

stay

New member
שונשון ../images/Emo13.gif

חן חן על החפוז ובמיוחד בשבילך אדפיס את כל השיר בפורום זה, שבתפוז.. סיום/ נתן אלתרמן "יש אדם רואה הכל באור ורוד ורוד זה לא טוב אומרים כולם אפילו רע מאוד יש אדם רואה הכל באפלה קודרת זו אותה המחלה רק בצורה אחרת. פזמון: אל תרכיבו משקפיים לא קודרות ולא שמחות הסתכלו נא בעיניים בעיניים פקוחות. אל תאמרו אנחנו עוד בארץ רק מיעוט דוקא פה אולי מוצדקת האופטימיות. אל תאמרו ציון רקדי ומזמורים הנעימי. דוקא פה מוצדק מעט הרגש הפסימי. פזמון:..... ידיעות והסברות קבל מן העתון אך אצלנו בוא קבל זריקה של מבסוטון את הרע צריך לראות בכדי להלחם בו על הטוב צריך לשמור בכדי להתנחם בו. פזמון:.... קח את הזמן.. I stay

עטרה ב ט

New member
וחוצמיזה גם

צריך להגדיל את הדף כי ככה לא רואים ולקרוא את ההוראות לכתיבת טקסטים לניתוח, בהודעת המנהל. (אסור למשל לכתוב שירים..)

stay

New member
שלום עטרה

עמך הסליחה. לא שמתי לב שקיימות הוראות כתיבת טקסט לניתוח. אכתוב טקסט חדש מחר. ליל מנוחה

אריק!

New member
חפוז לא הכי מומלץ לאחר נתוח לב פתוח

לאחר החפוז ממנו אפשר גם להנות, הגיע תור "הנסוג" ממנו אפשר בעיקר לרזות ולסבול. במונח נסוג אנו מתכוונים לאלה הנסערים ששולחים את רגל האות ק´ למשל, קדימה ושמאלה, כאילו לשם הבקעת שער, ולאחר כמה מלים, שורות או דקות של כדרור פתאם נרתעים ימינה כאילו חוששים מהבקעת שער. לא, זה לא האות שהתכווצה וחייבה אותם לסגת, זה השופט ששרק לשער בלתי חוקי ואיים במזונות. לכאורה זו טאקטיקה בריאה של שחקן מנוסה שפעם מבקיע ופעם מכדרר ועוקף, ונהנה מכל רגע. למעשה זה אקט התעללות מזעזע שאיננו עולה בקנה אחד אפילו עם התקנון של: "תנו לחיות לחיות" וממש, אבל ממש לא ספורטיבי. גם מזרז מיחושי וניתוחי לב. עד כאן על הקשר בין אלתרמן, לב, חפוז ונסוג. מתנצל מראש אם מישהו לא אהב את החיבור, זה התוצאה של פגיעה ברכוז וצלילות לאחר הנסוג החפוז. שלכם. אריק.

stay

New member
../images/Emo68.gif../images/Emo36.gifרזיתי

שלום רב לך אריק
!!! עקבתי אחרי הכדרור במשחק המרתק, אבל, עדיין לא הצלחתי להבין מה זה עט כדורי......!?!?

עטרה ב ט

New member
עטים, כדורים ומכונות בשקל בכללית

עט כדורי הוא עט שיש בו כדור קטנטן בקצה שמשחרר את הדיו בקצב מווסת בניגוד לעט נובע שבו הדיו זורם בקצב קשה יותר לשליטה. עטים מסוג זה הם עטי הפרקר למשל. לעומת העטים הכדוריים יש עטים שמתבססים על עיקרון של טוש, למשל עטי הפיילוט או הזברה. בעט כדורי ניתן לראות ביתר דיוק את הלחץ המופעל עם העט על הנייר ובגלל זה גרפולוגים מעדיפים כתבי יד שנכתבו בעט כדורי. אגב, גם עט נובע משקף את הלחץ. בעט ממשפחת הפיילוט קשה יותר לראות את הלחצים וגם מופעלים פחות לחצים. אגב במכונות בשקל אפשר לקנות ביצי הפתעה נטולי שוקולד כדורים קטנים קופצים מסטיקים מגעילים עגולים אבל צבעוניים ולפעמים גם בוטנים.

beagle

New member
אח, הנוסטלגיה...

פעם היו ביצי הפתעה במכונות האלה, והם היו באמת הפתעה... הייתם מוציאים כדור אטום מפלסטיק, מנסים לפתוח אותו תוך שבירת הציפורניים, ובפנים מוצאים משרוקית, או משחק.... ומה זה צריך להיות הדיון הזה???!
אז נעלמתי לקצת זמן, ולפתע פתאום אני מגלה שהעולם לא נעצר. לאן נעלמה הפינה "מיומנו של astral"? לאן עברה עטרה? האם היא יותר או פחות שכנה שלי ממה שהיתה? האם מישהו חוץ ממני כבר ראה את מלחמת הכוכבים האחרון? האם גם אותו צופה פוטנציאלי נקרע מצחוק מהמשפטים העמוקים של יודה? אפשרופו עומק, יש לי שאלה עמוקה - מה לדעתך אפשר למכור במכונות הדורשות כסף קטן, ולא חשבו על זה קודם? אולי... תותים בשוקולד. גדול...
או מכונה להרגעת האגו. נניח, מישהו חותך אותכם בכביש. מה יהיה? תצברו הכל בבטן, מקללים מתחת לשפם, עד שתוסח דעתכם ותגרמו לתאונה, חלילה? לא ולא. עצרו בצד הדרך, שלשלו מס´ שקלים (מחיר מדויק יקבע עפ"י ניתוחי עלות-תועלת וביקוש בשוק), והמכונה תגיד לכם, בקול רגוע ומרגיע "הוא מנמנמנמנמאנייק. אתה צודק, בטח שאתה צודק. איזו שאלה, מה, הוא לא ראה אותך? אתה היית בסדר גמור." הממ... עכשיו כשאני חושבת על זה.... אולי כדאי לצאת עם מכונות כיס כאלה. "היית גדול, מאמי. באמת. לא, זה לא היה מהיר מדי. אתה הגבר הכי מתחשב בעולם". "אלה הנעליים הכי יפות שראיתי. 3,999.99 ש"ח זה בכלל לא הרבה להוציא עליהן. נראה עליך פיגוז". שמישהו יפסיק אותי עכשיו, לפני שאני הולכת להוציא פטנט.

עטרה ב ט

New member
אותו דבר שכנה

ואני בעד קפסולה נגד עייפות ושעמום, משהו עם מוזיקה אולי

אריק!

New member
וואלה, איזה חמודה נפלה עלינו.

לגבי עטים כבר הסבירו לך, לענין הכדרור, אכן חשוב לעקוב בתשומת לב כדי לא לחטוף גול מקרי. יש לנו חבר פה בפורום, לא אנקוב בשמו רק אציין שהוא מהדרום, שמתמחה בקריאת כפות ידים. לא יודע איך ולמה אבל משום מה כמעט כל תחזית מבטיחה שלו, נגמרת איכשהו על הקרשים עם גול מפתיע. כבר הוציאו לו אין ספור כרטיסים צהובים ואדומים ושריקות בוז והוא בשלו. איך תזהי אותו ? גבוה, חסון למדי, חלקלק למדי מהחזית, מדבר קולח בלי פסיקים, מסתכל מהופנט על כפות הידים וחולם על משולשים ( פיצות כמובן ). איך להתגונן בפניו ? שימי ידים בכיסים כל זמן הפגישה ושברת אותו. להשתמע, אריק - חוות השקמים.

stay

New member
ידיים בכיסים

תודה על הטיפ, אריק
עטרה, לגבי הוראות כתיבת הטקסט, מה דעתך להוסיף סעיף: -נא לא למרוח קרם ידיים לפני הכתיבה
זה קרה לי היום. שאלה: כיצד אפשר לשלוח קובץ גדול יחסית כשמגבילים ל 250 K ? אני אנסה. תודה לכו
לם stay

אריק!

New member
נסוג בו - לא מה שחשבתם

בחיי היום יום נתקלים רבות במי שנסוג בו מהצהרה וכוונה קודמת. זה מכבר נסוג בורג מהסכמתו לתהליך מסויים, אחר שהצהיר אמונים ותמך ´ברגע האמת´ נסוג בו. להבדיל את מבטיח הנישואין שתימרן ותמרן עד שיצא המרצע מן השק והוא נסוג בו מפורשות. ומה לגבי עראפת שנסוג בו ולא קיים שום התחייבות. אין ספור דגמאות על מי שהתכוון לדבר, לקחת שותף, להעסיק מישהו, לצאת לבילוי ונסוג בו. כל התלבטות יש בה מרכיב פוטנציאלי של היסוס ונסיגה, האם לעשות אירוע רב משתתפים ? להזמין את השכן שפעם קודמת לא הביא מתנה ? אך כאשר ההימלכות הופכת לנסיגה משמעותית, לעתים תוך הצגת סבות והצדקות, מתגנב חשש שמלכתחילה לא התכוון ברצינות/בכנות, תמרן או תעתע. אפשר לראות זאת בכתב דרך מעקב אחר רוחב האות, הכוון ויסוד הצירה ( זוית, קער, חוט ) והשתנותם. כל שנוי, הצרה, כפופים, התחלפות יסוד מסויים באחר יש בה פוטנציאל של ´נסוג בו´. האם הנ"ל סתם לא בטוח/שלם עם עצמו, מתחבט, מושפע ומתקשה להחליט, או שנתן להבין שהוא מצדד ובעד דבר בעוד כל כולו ופנימיותו מתנגדים לכך, ועד זה שרק מתיימר ומשלה שאילו כוונותיו ובפועל מתמרן - הבחינה קשה יותר ולבטח לא ניתנת להסבר בלי המחשות. נגודי כוון ורוחב מורים על קונפליקטים ביחס לאותה מגמה, נגודי מוטיבציות, לחצים מופעלים ורגישויות בהקשר זה. למשל, זה שמצהיר על היותו אחד שאוהב לארח ולהזמין ברוחב לב, נסוג בו וחדל מכך בתרוץ זה חד צדדי. האמנם זה כך ? או שמא ´עלה תאנה´ לקמצנותו ? כמובן שזה בכל האזורים והשטחים, גולש למנטליות והעדפות ומי שירצה יוכל ממש לעשות דוקטורט בנושא. עד כאן גרפולוגיה על קצה המזלג. רץ לקנות גרעינים. אריק.

shonshon5

New member
אפרופו נסיגות...

לשורש נ.ס.ג. יש כמעט תמיד קונוטציות שליליות, ועל כן יש לומר מעתה, כנהוג בצבאנו, "שיפור עמדות לאחור". ומכאן שבשלב זה של היממה עבדך הנאמן משפר עמדות וכובש את המיטה, לתפארת מדינת ישראל! יאללה, ביי!

אריק!

New member
או קי. אז סיכמנו על ש.ע.ל - שפור

עמדות לאחור ועל ש.ע.ל.ו - שפור עמדות לאחור ו למיטה - הכל לתפארת מדינת ישראל. עכשיו, כשאתה רדום מנטלית ופיסית, הבט שניה בכתב ידך וזהה בוודאות את סימני האדישות. זנק עליה ימינה ( או שמאלה ) ראית את השנוי המידי ? עבור לתרגולת ג´ - נ. ח. ( נסוג חפוז ) זיהת את סימני התסכול ? חזור על התהליך מספר פעמים עד שהכתב יעבוד לפי התאוריה. מטעמי חסכון וצניעות נסתפק בכך. אריק - סוכן תחתונים בכיר - "סופר פארם"

stay

New member
עטרה יקרה

מה, אין שום דבר חיובי או בונה לומר על כתבי ? . . . תודה מראש

עטרה ב ט

New member
קצב מדוד עם התפרצויות יצירתיות

זה מה שאני רואה במבט ראשון ואין לי אפשרות להתעמק עכשיו מעבר לזה. מקווה מאוד שתוך שבועיים אוכל לחזור לכושר מלא פה בפורום, עד אז, אני רק יכולה להציץ לפה למעט זמן מידי יום, איתך הסליחה. מצד שני, בעוד שבועיים או משהו, כשיהיה לי יותר זמן, תוכלי להראות לי את הכתב שלך שוב.

stay

New member
y

זה היה קצר וקולע! כשיהיה לך זמן אשמח לשמוע עוד תודה עטרה

למעלה