ניתוח TTA

inbalbey

New member
ניתוח TTA

שלום ,

יש לי כלבה מגזע אקבש בת שנתיים לערך שעברה לפני כחודש ניתוח TTA בבית דגן (אני גרה בצפון) כחלק מהליך שיקום (היסטוריה לא ידועה).
לכאורה הכל מצויין- הכלבה הולכת היטב על הרגל המנותחת ומעיזה אפילו לנסות לקפוץ על זבובים, אין שינויים בצבע העור או במידת החום , היא אוכלת היטב והיציאות ללא בעיות. הוצאת התפרים עברה ללא בעיות לאחר קצת יותר ביום ה15 לאחר הניתוח ולא אובחנו בעיות מיוחדות.
בשבוע השני נאלצנו להוריד אותה למטה (23 מדרגות הלוך וחזור עם שמיכה שתמכה באגן והרימה אותו באויר) משום שהיא סרבה להוציא יציאות בבית אולם לאחר שהסתגלה מסתובבת בבית כבר 3 שבועות מלאים ללא בעיות.
אבל....בירך הפנימית שלה הופיע לפני מספר ימים גוש עגול סימטרי לחלוטין (כמו פד גזה עגול) ומעט נפוח. מאז הופעתו יש שינוי באופן הליכתה (לרעה) ובעמידה שהיא כפופה יותר.
הכלבה היסטרית למדי אולם היום נגעתי בעדינות בגוש והוא נראה לי נוקשה.
הוטרינרים שאיתם התייעצתי ושלחתי סרטונים ותמונות , כולל הוטרינר המנתח, טוענים שאני זו שהיסטרית ושכל זמן שהכלבה דורכת על הרגל אין בעיה והגוש הזה הוא תופעה שולית בהחלמה. הם לא ממש רוצים לבוא לביקור בית.
אני חוששת שאולי זה חלק שהתנתק לאחר הניתוח משום שהיינו צריכים להעלות אותה 23 מדרגות (ורכב) הביתה לפחות מספר פעמים בשבוע הראשון והשני .
האם אני באמת היסטרית סתם?
אני לא מוצאת שום עדויות קליניות באינטרנט לתופעות אלו. בכלל- מה יכול להשתבש בניתוח כזה ולמה עליי לשים לב?
אני ממש לא רוצה להגיע לניתוח נוסף בכלבה. היא עברה המון בפרק זמן מאוד קצר.

תודה ענבל

sapirdvm

New member
הי ענבל

קצת קשה להבין מהתיאור שלך את הלקות. האם בצד המנותח? האם סמוכה לאזור הניתוח? האם ליד התפרים?
לדעתי, כדי לקבוע ביקורת אצל המנתח ASAP ולוודא שאין מדבר בתהליך בעייתי ואם כן צריך לתפוס אותו בזמן. נכון שזה יגדרוש ממך יום לנסוע מהצפון לבית דגן אבל זה נשמע לי חיוני

למעלה