ניתוח תוספתן...

pizza200

New member
ניתוח תוספתן...

לפני כחודש עברתי ניתוח לכריתת תוספתן לאחר יום של כאבים בצד ימין של הבטן התחתונה. לפני כשבועיים, במהלך הוצאת התפרים, אמר לי הכירורג המנתח כי התוספתן לא היה "מודלק" ולמעשה היה תקין והכאבים נבעו כנראה ממקור אחר. למעשה הניתוח היה לשווא. האם ישנה כאן רשלנות רפואית ?

תלתל11

New member
לא

האבחנה של תוספתן מודלק היא קשה, מאחר ואין בדיקה שתאשר את המחלה באופן חד משמעי. לעומת זאת, הנזק שייגרם במקרה ש"יתפספס" תוספתן מודלק ולא ינותח בזמן הוא גדול. לכן מקובל לנתח כאשר יש חשד סביר, במיוחד שמדובר בניתוח קל יחסית עם סיכון מינימלי. במרכזים הרפואיים הטובים ביותר, כ-30% מהניתוחים לכריתת תוספתן מגלים תוספתן תקין. כורתים אותו בכל זאת כדי שלא יהיה מצב בעתיד, שאכן תהיה דלקת אך מצלקת הניתוח יסיקו הרופאים שהתוספתן כבר הוצא ולא ינתחו.

תלוי...

לדעתי, זה תלוי: האם רופא סביר אחר בנסיבות העניין היה חושב שמדובר בדלקת בתוספתן או לא. ייתכן שיש כאן קייס של רשלנות רפואית וייתכן שלא- : צריך לראות את המסמכים. בנוסף, צריך לבחון את כדאיות התהליך: האם נגרם לך נזק קבוע ? נכות? או שמדובר רק בכאב ובסבל הנובעים מניתוח מיותר?

תוספתן

ברוח התשובה שניתנה כאן כבר - כירורגים נוהגים לומר שמנתח שלא מוציא לפחות 5% תוספתנים בריאים - סימן שהוא לא עושה את עבודתו נאמנה כי בטוח הוא פיספס כמה מודלקים ובכך הרג כמה אנשים בדרך... כמובן שצריך לבחוןאם היו סימנים שמעידים על דלקת אפשרית בתוספתן ואילו חלופות נבדקו ונשללו לפני הניתוח, אבל בגדול -הוצאת תוספתן שאינו מודלק אינה כלשעצמה "רשלנות" בהגדרה. ועוד ציטוט מרופא - "אני מעדיף שיתבעו אותי על הוצאת תוספתן בריא מאשר על אי-הוצאת תוספתן בזמן, שהתפוצץ אח"כ".

למעלה