ניתוח שני

ניתוח שני

בוקר טוב לכולם נותחתי לפני 17 שנה ניתוח טבעת קבועה והורדתי 50 קג'. לצערי הרב יש לי עוד 40 גק' להוריד ואני נלחמת בהם כל השנים ללא הצלחה. חושבת לעבור שירוול... מאוד אשמח לשמוע באם מישהו מכם עבר תהליך של ניתוח טבעת מלפני שנים ושוב נותח בשירוול. מפני שהחששות כבדים והפחד משתלט עלי. המלצה על מנתח/ת טוב/ה בעניין זה יתקבלו בברכה. אני יודעת שזה אפשרי..שמעתי על כאלה שעברו שרוול אחרי SRVG אבל הם מעטים שבוע טוב

אופירA

New member
מנהל
תבררי אצל מנתחים

עד כמה שידוע לי לא עושים שרוול אחרי SRVG, אלא רק מעקף קיבה. את יכולה לשאול מנותחים בקומונת מעוקפי קיבה ותריסריון בתפוז, כולל כאלו שעברו מעקף לאחר טבעת קבועה.

חמ סה

New member
../images/Emo41.gif רק מעקף קיבה אחרי SRVG

אם את במכבי - גשי לדר אסנת רזיאל באסותא רמת החייל, 03.7645444 את מוזמנת לקרוא את הסיפור שלי המקושר לחתימתי פה ולקרוא את מה שכתבתי לדובית... וכמובן להצטרף לקומונה השכנה - המיועדת למעוקפי קיבה ותריסריון - ביניהם גם כאלו שבעברם ניתוחים כדוג' SRVG. בהצלחה

רוייקו

New member
ניתן לעשות הכל - כל סוגי הניתוחים - לאחר SRVG

חשוב לבחור את סוג הניתוח המתאים. הסברה היא שאם ניתוח הגבלת קיבה התאים (טבעת) יש סבירות גבוה שניתוח מאותו סוג יצליח שוב (החלפת טבעת, תיקון SRVG בטבעת מתכווננת וכיוצ"ב). עם השנים התברר ש SRVG היה ניתוח שהלך ואיבד מהאפקטיביות שלו ומנותחים שבו והעלו במשקל. הפתרון היעיל והבטוח ביותר שיושם בהצלחה עד היום על מנת להשיב לניתוח הזה את האפקטיביות חזרה הוא הכנסת טבעת מתכווננת על הניתוח הישן והוצאת הטבעת הישנה (לעיתים משאירים אותה) אופציה אחרת היא המרה לשרוול קיבה או מעקף קיבה. שתי האופציות ניתנות לישום לפרוסקופי ודורשות מיומנות גבוה. אין סיבה לפתוח את הבטן בכל אחד מהמקרים.

חמ סה

New member
זה דבר חדש?

ב2008 האופציה הניתוחית הייתה רק מעקף קיבה, וגם הוסבר ט"מ מדוע יש להימנע משרוול. מה השתנה מאז ?

ליבי3617

New member
טעות

שרוול אחרי SRVG גורם לסיכון גדול לדלף. ראיתי מקרה אחד שנעשה בעבר (ונגמר בניתוח המרה דחוף למעקף).

אלישבע24

New member
אני ממשלא יודעת את התשובה

אבל רציתי לשאול אם לטבעת יש תוקף של מס' שנים מסויים ואז היא כבר לא משפיעה?

אופירA

New member
מנהל
השרשור מדבר על טבעת קבועה

פרוצדורה ניתוחית מסוג SRVG, שהיתה קיימת עד לפני 15 שנה. היום לא עושים אותה. לא מדובר על הטבעת שלנו, השוודית המתכווננת. כעיקרון, אין לשוודית המתכווננת תוקף של מספר שנים. כל עוד היא שלמה ותקינה, היא משפיעה. תשמרי עליה (לא לדחוף אוכל בכוח, לא להקיא), והיא תהיה לך שימושית ולא תצטרך החלפה.

תודה

תודה לכם על התשובות..הייתם זריזים. חייבת לציין שלא העליתי את המשקל שהורדתי, 50 ק', ליהפך אני שומרת עליו בדבקות. פשוט יש צורך לעוד הורדה מסיבית.כמו כן אין לי בעיות עם הטבעת ..אנחנו מיודדות היטב והיא עדיין אפקטיבית,עברתי איתה הריונות וכד' אבל לא מספיק עבורי. כי אחרת לא יודעת לאן הייתי מגיעה. שוב תודה ..שוחחתי עם מרפאת דר' רזיאל ואני אתחיל בתהליך לבדיקת העניין. בהצלחה לכולם..מבטיחה לעדכן

למעלה