ניתוח שלי לשיר

ITAIX

New member
ניתוח שלי לשיר

הרי הוא אומר שם: "קבלי אותי כמו שאני- מהמר כפייתי שאוהב לשחק באש, אם את כמו אש..." זאת אומרת: שהוא אוהב להמר בה, או באהבה שלה / או שלהם... אולי ההתמכרות מדבר פה על ההימורים...

ofir rachmian

New member
שלום לכולם הניתוח שלי לשיר

לאחר שקראתי את מה שכתבו חבריי הלהקה על השיר לקחתי את זה לכיוון אחר משחשבתי והוא היחס של להקת אתניקס כלפי המדינה כל הבית הראשון מדבר על הקמת להקת אתניקס נפתחה בפנייהם דלת כולם התרגשו מזה התחשמלו כולם קראו לך השורפת שקורבנות אוספת לא כולם הצליחו להכנס לזאנר המוסיקה ונפלו מהר תני לי לבוא מבחירה להיות לך קורבן הם רוצים לנסות את המוסיקה שלהם ומוכנים להקריב הרבה עשי בי כוויות של שפתיים קבלי אותי כמו שאני כוויות זה דבר רע בדרך כלל אבל של שפתיים תעתפי אותנו באהבה בדרך שלנו ולאחר מכן מהמר כפייתי שאוהב לשחק באש שוב הם הביאו זאנר חדש והימרו שזה יצליח או לא אבל אם זה יצליח השמיים הם הגבול וימשך כל שנה אבל לא תמיד יש פידבק אז ננסה שוב ונחזור כל פעם. לא אכתוב תבית השני רק אפרש כל המדינה מלאה עשן מהמוזיקה המזרחית שמציפה אותה לאחרונה אתניקס לקחו צעד לאחור גרסו דיסק שלם הקשיבו לצרכיי הקהל ולפנטזיות של המדינה לאחר שהפנימו שהם קצת תמימים יצאו עם דיסק חדש ומקווים לטוב עכשיו מה שמפחיד אותי זה שהוא כותב לא תשאר בי צלקת אם נעשה אהבה ולמה לקחתי את זה לכיוון אם הדיסק הזה לא יצליח הם פשוט לא רוצה לכתוב תבינו לבד אבל אפרשן בקלות ואכתוב שאם הדיסק יצליח לא יכאב הלב על הדיסק הקודם שנגנז וכולם ישמחו מזה אבל חוזרת בי התקווה שהוא כותב בכל סיבוב יש תקווה נשמיך עוד ועוד כל שנה אז חוזר אלייך שוב ואז כל הדאגות שלי לחינם כי אתניקס ימשיכו כל הזמן כל עוד יש להם כח ואותנו מחכה לתגובות אופיר

ניתוח מעולה, אופיר. כמובן שאיני מופתע מיכולות

הניתוח שלך. אני זוכר את הניתוח המדוייק ש'ך בזמנו, כש'אמריקה' יצא...

נטלייי

New member
ניתוח מעניין ../images/Emo13.gif

נהנתי לקרוא את של כולם

דודי 87

New member
הייתי מאוד שמח אם זאב היה קורא את הניתוח הזה

כי זה ניתוח ממש מעניין ונכון, השאלה אם לזה התכוון זאב , כי אם לא אז הוא יהיה מאוד מופתע איך מנתחים את השירים שלו ולוקחים אותם לכל מיני כיוונים מעניינים...בכל אופן אופיר,ניתוח מצוין!!

ghony

New member
מה שאני תוהה זה

"אם את כמו אש.. אני מים" אם זה באמת הכוונה לקהל הישראלי בשיר, למה זאב מייחס את הלהקה והקהל כשני הפכים? הרי אתניקס מאוד אהובים פה והם ממש לא הפכים.. אפילו היום שהמזרחית שולטת (כמו שזאב אמר שהוא לא אוהב 80% ואוהב 20%) מה גם שהרי מים מכבים אש.. ולמה שזאב ירצה לכבות את הקהל?

ofir rachmian

New member
למה לא המשכת יחד נהייה עננים

אתחיל בזאת שאודה לכולם יפה יוסקה שאתה זוכר חח שלחתי לגל וליורם עוד לא קיבלתי תשובה האמת שקיצרתי בביקורת הייתי רוצה לפרט יותר אבל מקוצר הזמן אפילו סימניי פיסוק לא עשיתי סליחה לגביי מה שghony בויי כתב אז זה כמו מגנט אם תשים פלוס לפלוס ידחו כמו מינוס למינוס אבל הפכים נשמכים בגלל זה הם יהיו עננים זיווג מושלם אמשיך לפרט בהמשך ביי וסליחה

yogya

New member
חשבתי דווקא על הקטל בדרכים

"החום בגופי משתלט ועולה בי עשן" על האנדרנלין המציף את הלב כמו הדלק את המנוע "כולם קראו לך השורפת שקורבנות אוספת תני לי לבוא מבחירה להיות לך קורבן" על הקורבנות בעל כורחם שהזדמנו לתאונה ונהרגו. "מהמר כפייתי שאוהב לשחק באש אם את כמו אש אני מים יחד נהיה עננים" על הנהג הנוהג בפראות, "גונב" רמזורים ובסוף עושה תאונה ונהרג

ghony

New member
אני אוהב את הכיוון הזה

אני לא אומר חלילה שהניתוח הראשון לא נכון, אבל נראהלי מוזר שגם מתי לחזור וגם במכונית יהיו שניהם על אותו נושא של החזרה אחרי ההפסקה שאתניקס לקחו (ובמתי לחזור זאב בעצמו אמר שזה מדבר על הקהל והחזרה של אתניקס) במהמר כפייתי שאוהב לשחק באש - כולנו שמענו על סיפורים של אנשים ששתו ועדיין נהגו למרות הסכנה.. כי הם הימרו שלא יקרה להם כלום והוא גם אומר את כמו אש אני מים - אם המכונית היא כמו אש הוא אוהב לשחק בה, הוא לא לוקח אחריות. הוא מים - אוהב לשתות אולי? עננים כמו שאמרו אולי זה הזיה, חוסר ראות או ערפל או שאולי הכוונה אפילו שביחד שניהם יגיעו לעננים (ימותו) או שאולי גם אפשר לקחת את הכיוון שאמרו שזה יותר תשוקה או התמכרות (לאו דווקא להימורים)

ghony

New member
אגב לדעתי "כויות של שפתיים"

זה יותר הכוונה לביקורת/קללות/מילים קשות. למה? הרי איך שפתיים יכולות לגרום לכויה? הכוונה שהן גורמות חבלה או כאב כתוצאה מדיבור

shifo

New member
מצטער, אך ממש לא נראה לי...

לא נראה לי שמילים כל כך יפות בעצם מדברות על עצמם, זה יותר גדול מזה. לי זה נראה כמו שיר של גבר לאשה, כמו שכבר נאמר פה..

Shauliii

New member
מה שאני חושב

אני הולך להפתיע אתכם (או שלא), אבל מה שאני חושב לגבי השיר הוא מאוד פשוט: לפי דעתי מדובר על שיר אהבה ענקי, שבו נעשית הקבלה בין אהבה לבין אש. וזה הכל. המטאפורות, לפי דעתי, שזאב השתמש בהן הן מופלאות. הן מתארות נפלא את ההקבלה הזו. "כוויות של שפתיים" = נשיקות. "אם את כמו אש" = אם את אהובה. "אני מים" = אני מאהב. ויש עוד.

למעלה