ניתוח שלבי החלום

aviax1

New member
ניתוח שלבי החלום

בדקתי את זה דרך נסיון להכנס לחלימה צלולה אך לא הייתי עייף מספיק אך רשמתי הרבה שלבים הגעתי עד לשלב האחרון ושם התעוררתי לא הצלחתי להכנס לגוף המדומה : רציתי לספר לכם על חוויה רוחנית שעברה עליי לפני כמה ימים עצמתי עניים כי הייתי מעוד עייף לאט לאט שיחררתי חלק חלק בגוף עד שהסדרתי את הנשימה ואז דימינתי זמזום מסביב לאוזניים וזימזום מסביב לעניים ואז הרגשתי את העניים נעות ומסתובבות (אני חושב שזה התחלה של כניסה לשנת rm ) בכל מקרה ניסיתי לנתח חלקים שונים בחלום סמתי לב לחלקים שונים הנה קצת ממה שניתחתי שלב א: רגיעה: הגוף עובר למצב רגוע חשוב להרגיש בטוח שלב ב': הסדר הנשימה :הנשימה מוסדרת הפה נפתח והדמיון מתחיל לעבוד גם עם צבעים ותחושות חזקות יותר מהרגיל שלב ג' : התרגיל : בשלב זה משחק התת הכרה בהכרה הוא מבצע תרגיל דומה להיפנוזה הוא גורם לה לשוקע בדיאלוג או דו שיח עם חלק דמיוני בתוכה ותוך כדי שההכרה מנהלת את הדיאלוג הוא יוצר דיאלוג כפול עם עוד דמות שלב ד:פתרון הדיאלוג והמעבר : ברגע שההכרה מבינה שהיא מדמיינת דברים היא בבעיה כי התת מודע ניצל את הזמן שבו היא דמיינה דברים ליצור דיאלוג סמוי היא כרגע בטוחה שהיא דמיינה את שלב ג' אך לא רואה שהיא כבר בשלב ד' תוך כדי שהיא דמיינה משהו (לדוגמא שהיא ברכבת\כיתה ) התת מודע יצר מקום מקביל כאשר היא תפסיק לדמיין את המקום היא תהיה בטוחה שהיא במקום השני ולא תפקפק בכך ובכך תעבוד על הההכרה שלב ה' הזמזום : שלב המאופיין בזמזום חזק ובתחושת נפילה לאזור הנמצא מאחורי העניים שלב ו' החושך : בשלב זה הגוף נכנס לרדימה וההכרה עוברת למעיין חור שדרכו היא תצא אל הזמן האחרון שלב ז' זמן אשלייתי : בשלב ז' ההכרה תימצא בזמן ובמרחב אשלייתים כלומר לא אמייתים אך עדיין יהיה קשר לגוף כל פעם שיכנס גוף חיצוני לדוגמא ישפך מים על האדם הישן או תזמזם דבורה ותעיר חלק בהכרה ההכרה תעבור לזמן האשלייתי לאזור שבו זמן החלום ארוך וקובע שלב ח הזמן המדומה : בשלב זה ההכרה שוקעת לגמרי ויש הופעה של גוף החלום בשלב זה ההכרה מנותקת מההשפעות החיצונית של הגוף (מלבד המוח ) והזמן נחווה לפי הבנתי רק כאשר ההכרה עוברת לזמן האשלייתי . לכן אם תעיר מישהו והוא יחזור לישון שלב ז' יהיה ארוך יותר ולכן זמן החלום יהיה ארוך יותר ויותר יש גם את אזור ט': שהוא אזור מסתורי בדיוק באמצה זמן החלום שאותו איני מסוגל לזכור אני זוכר לעיתים חלקים בחלום מיסתוריים של הופעה של חפצים הרגשת ריק וחושך אך בדרך כלל את החלומות העמוקיים ביותר הכי מתקשים לזכור וזוכרים כמה שיותר את החלומות שהיו כמה שיותר קרובים לזמן האשלייתי פעם הבאה שאתם הולכים לישון נסו לראות כמה מדהים הוא המוח מקווה שנהנתם מהקריאה aviax1 הגב כתבתי את ההודעה בפורומים שונים לשמוע דעות שונות אשמח לשמעו את דעתכם

makron2

New member
מהנה...

אבחנות טובות אבל אני חייב לציין שאנשים שונים לעיתים חווים תחושות שונות(שגם משתנות) חלק מהמונחים מעט מבלבלים במיוחד בנושא של הזמן,אני עברתי לחלום מודע מספר פעמים מיד לאחר הרגשת השיתוק ו"מעבר התודעה" לפעמים אפילו את זה לא הרגשתי. ציינת שבשלב ח "יש הופעה של גוף החלום" ולעומת זאת בשלב ז "תעבור לזמן האשלייתי לאזור שבו זמן החלום ארוך וקובע" באיזה שלב מתחיל החלום לפי האבחנה שלך? האם הצלחת להכנס באופן מודע לחלום בעבר? יצא לך לראות אך חלום נבנה מ"שחור"?,זה קרה לי בכמה מקרים.(תופעה יפה) "זוכרים כמה שיותר את החלומות שהיו כמה שיותר קרובים לזמן האשלייתי " - חלומות זוכרים בדרך כלל ברגע שמתעוררים במהלכם.

aviax1

New member
תודה ... וכן הנה תגובה

אני מבין מהו השחור עליו אתה מדבר לרגע חשבתי שאני היחיד שחווה אותו הוא התחושה של העברה של הגוף הפיזי לגוף המדומה של החלום . הזמן האשלייתי קשור לזמן ההתעררות הכוונה היא עם יעירו אותך המוח שלך יעביר את התחושה שאתה קיים במעיין גוף מדומה לגוף הפיזי או המציאותי שלך ברגע שזה יקרה יהיה תחושה של התעוררות עוד בזמן החלום תחושה שגם קוראת כאשר נכנסים לגמרי לגוף הלא פיזי בחלום לאזור הזה בזמן החלום קראתי הזמן האשלייתי . בקשר למתי מתחיל חלום אני מחלק את החלום לשתיים החלום המתעתע שלפני שאתה מרגיש שאתה ממש בגוף אחר והחלום שאתה בגוף האשלייתי הגוף הלא פיזי שלך החלום החלום לפי הבחנתי מתחיל כאשר אתה ממש לגמרי בגוף הלא פיזי שלך ולקטע לפני אפשר לקרוא אזור הדמדומים כי הוא מוזר מעוד ובמהלכו אתה נכנס לחלום . וכן מגיל 6 יש לי חלומות צלולים בהתחלה זה הפחיד אותי והייתי צעוק בחלום שאני רוצה להתעורר בזמן האחרון לא היו לי הרבה דווקה מאז שהפסקתי לגמרי לפחד נהיו לי הרבה פחות אבל בדרך כלל יש לי כאשר אני קם מוקדם בבוקר אחרי שישנתי הרבה בדרך כלל בימי שישי ואז נכנס עוד להרדם אני חייב לציין שזה אחת התחושות הכי כיפיות שיש פעם נרדמתי קמתי מן המיטה הכל היה כרגיל אז עפתי יצאתי מהקרוואן (של אבא שלי ) ורק אז הנוף הפך לחלום לפני זה הכל היה כמו במציאות וזה היה תחושה כל כך מגניבה וכיפית לגבי : חלק מהמונחים מעט מבלבלים במיוחד בנושא של הזמן,אני עברתי לחלום מודע מספר פעמים מיד לאחר הרגשת השיתוק ו"מעבר התודעה" לפעמים אפילו את זה לא הרגשתי. הזמן בחלום במיוחד שאתה לגמרי שקוע בגוף אם תסים לב הוא שונה הזמן בחלום יכול לעבור מהר או לאט יותר אך זה רק באזור הזמן שבו אתה בגוף המדומה האשלייתי שלך בזמן שאתה רק מעט הוזה ועדיין מודה לזה שאתה בגוף שלך במיטה הזמן בדרך כלל עובר כרגיל לכן המעבר לזמן האשלייתי ולזמן החלום הוא מעבר חשוב כי הוא מציין את המעבר לציר הזמן הפיזי וממנו לציר הזמן של החלום .זה מעוד מעניין המנגנון הזה ומעניין איך הוא עובד שמעתי שאצל נמלים הזמן הוא לגמרי סובייקטיבי וכאשר קר הזמן עובר הרבה יותר לאט מאשר שחם שאז הזמן אצלם במידה מוגזמת עובר הרבה יותר מהר וגם אצל חרקים אחרים אשמח לדבר אתך בפורום בהודעות נוספות ותודה שהגבת aviax1 :)

aviax1

New member
אה עוד משהו בקשר לשחור

יש עוד סוג של שחור שברגע שאתה לגמרי מנותק מהגוף שלך ומצד שני גם לא בגוף של החלום שלך יש מן שחור מוזר שדומה לחור אני קורא לו החור השחור במיוחד . יש הרגשה שהכל רוטט ובעצם אתה יוצא מהגוף זה הרגשה מדהימה פעמיים בחיים יצא לי לחוות אותה לגמרי ופעם אחת מעט בעת ההתנסות שלי שתיארתי בהודעה מקודם הראשונה . פעם אחת חלמתי שאני מת יצאתי מגוף החלום ואז הרגשתי רטט וממש הרגשתי מעיין תחושת אני מעבר לגוף אני מת ואז בום התעוררתי מזיעה מפחד ופעם שניה חוויתי תחושה של אוקיי זה מעוד מסובך אני יסביר את זה ככה : אני עיגול וגם משהו בילתי נראה בתוך העיגול שאין לו גבולות ובכל זאת אני רואה איפה אני ואז נהיה מעיין ריבועים קטנים בתוך הכלום הזה מין כלום שחור ללא כלום והריבועים כולאים אותי וכואב לי ואני מנסה לצאת ואני תקוע בן ריבועים וצורות וכאילו המרחב מתקפל ונבנה בצורות שונות ואתה מרגיש כאב שהוא לא מהעולם הזה ומין תחושות של הנאה זמן ומרחב שלא קייימים במציאות מן תחושות של בנייה של כל מיני תמונות מרחביות של " שחור " בחלום ואז יצאתי מהעיגול הזה ואז היה לי את ההרגשה של יציאה מהגוף ושל רטט ואז התעוררתי ככה שחוויתי שלוש סוגים של "שחור " 1.רטט התחושה שאתה יוצא מהגוף ומהמוח וכאילו קיים מחוץ לגוף 2. תחושה של בנייה בחלום ושל מעיין מרחב לא אמיתי ושל תחושות שמעבר לתחושות הקיימות ביום יום 3. שחור של מעבר בן המציאות לחלום שבו אתה מרגיש מעיין חור שחור ואתה מרגיש שאתה נשאב לחלום שהייתי קטן הייתי יכול לומר ואני יודע שזה נשמע לא אמיתי אבל נשבע לך שזה אמיתי הייתי אומר : אוקיי נשארו לי עוד שלוש דקות בעולם הזה אבל אל תתדאגו אני יבוא גם מחר בלילה ואז הייתי נפרד מהחברים הדמיוניים שלי וקופץ לתוך מערבולת ואז בום מתעורר בדיוק בזמן שאמא שלי הייתה מעירה אותי כלומר הייתי מודע בחלום לרגע לפני שאני מתעורר ויוצא מהגוף בחלום שניה לפני שמעירים אותי . אפשר לומר שהייתי קטן הייתי ילד שחצי גר בתוך החלומות ולאט לאט מאט התנתקתי (אבל זה היה בגיל מוקדם יחסית הקטע עם חברים דמיוניים אפילו שהרבה אחרי זה התגעתי לכל מיני דמויות לא קיימות ראיתי פעם אחת מן אישה על המדרגות (שוב בגילאים מעוד מעוד מעוד מוקדמים כמו 3 או 4 ) אבל תמיד הייתה לי תחושה מוזרה שהחושים שלי הם חלקים קטנים בתוך מציאות גדולה הרבה יותר כלומר שכמו שאי אפשר להסביר לעיוור מזה צבעים ככה קיימים דברים שהם מוזרים ומרתקים ושאין אנחנו מסוגלים לתפוס אותם ועכשיו שגדלתי (ואני כבר בן 16 ) אני מנסה לקתלג ולכתוב על תופעות מוזרים בחלומות ובחלומות צלולים ולראות כיצד המנגנונים של ההכרה והנפש עובדים ויש לי הרגשה שהשחור שאתה מדבר אליו הוא מנגון מעוד חשוב באנרגיה או במימד המרחבי של התפיסה בחלום .

בקשר לרטט...

דבר ראשון, אני ממש קטונתי בהקשר של החלומות לעומתך... אני עד לפני שבועיים לא זכרתי בכלל חלומות שלי בטח שלא צלולים. בזמן האחרון אני נכנס לקטע של החלומות צלולים, אבל לא היה לי עדיין חלום צלול שאני זוכר לפחות. אני מנהל יומן חלומות ומנסה תוך כדי ליצור לי חלום צלול ראשון. אבל לפני יומיים כשעשיתי סוג של מילד, בשביל ליצור חלום צלול, הייתה לי בדיוק תחושה חזקה כזאת של רטט ועברתי ממצב של חלום (רגיל ככה'נ) למצב של התעוררות.

makron2

New member
המשך...

'שהכל רוטט ובעצם אתה יוצא מהגוף' - זה הרגשה דיי נפוצה בשיתוק שינה,יש גם כמה סוגי "יציאה" היה לי כל מיניי שטויות:תחושות נפילה,תעופה,"רכבת הרים",היפוכים הרגשה של "שמיכת עופרות" שמתחילה ברגליים ומסתיימת בראש ועוד,גם פעם אחת דחפתי את עצמי מ"הגוף הישן" ב"כוח",כל אלו כידוע הם תופעות לוואי של שיתוק השינה. "מעיין תחושת אני מעבר לגוף אני מת ואז בום התעוררתי מזיעה מפחד" - זה קרה לי גם מספר פעמים בודדות בחלומות רגילים ומספר פעמים מועט בווילדים,אולי זה רק מעיין הלם ראשוני שקורה במצבים שחווים מעיין "נזילות קיומית/תודעתית" ואז חוזרים למצב יותר "קבוע" ומוגבל,ייתכן. - כל זה שולי מאחר וזה קורה מעט. בקשר ל"שחור" אני נתקלתי גם בסוגים דומים 1.שחור של טרם חלום(שחור מעולה)שכולל תופעות של שיתוק שינה כולל בניית החלום משלב 0 עד מעבר אל תוכו בצורה מודעת. 2.שחור של קריסת סצנה - מעיין "לכודים בחלל שחור",במידה ונלחצים מתעוררים - לרוב אפשר לצאת ממנו ע"י שפשוף ידיים לזמן ארוך(הגברות צלילות כמובן). 3.שחור קצר של סוף חלום,ברגע שמודעים להתעוררות עצמה. האם קראת על השיטות המתקדמות באתר של אלון?

makron2

New member
שיטות שמגבירות את כמות החצלולים

והסברים נוספים,ניתן למצוא באתר - http://planet.nana.co.il/lucidity/

למעלה