ניתוח שיר

ניתוח שיר

מהרגע הראשון ששמעתי את מלטף ומשקר, התחברתי אליו בצורה הכי חזקה שיכולה להיות. שיר עם כל כך הרבה כאבים, ועם אמירה כל כך חזקה. התרגשתי ממנו, ואני חושב שזה השיר הטוב ביותר שלו. ניסיתי לנתח אותו. הניתוח הוא על פי דעתי בלבד. אין לי ולא תהיה לי אפשרות להיכנס לראש של עברי ולהבין מה בדיוק הוא כתב, אבל זה מה שאני הבנתי מהשיר שלו. אשמח לשמוע אם אתם מסכימים איתי, או שאולי יש לכם פירוש שונה ממה שאני חשבתי עליו. מלטף ומשקר. "ולפעמים, כשאני מחייך, אני רואה את הפנים שלו, בראש שלי. ומשכנע את עצמי בלב. שאני לא דומה לו, אני מישהו אחר." לפעמים, כשאני מאושר, אני רואה פנים אחרות. עברי חי במציאות שבה הומוסקסאליות היא לא דבר נורמאלי. זה דבר חריג. הוא רוצה להיות מאושר, הוא חושב על הבחור שאיתו הוא רוצה להיות, אבל בעיני החברה זה לא נורמאלי, והוא מנסה לשכנע את עצמו שהוא מישהו אחר. שזה לא הוא חושב את המחשבות האלה על גברים. "כי תוך כמה חודשים, אני מחליף את החיים, בגירסא אחרת, במשהו יותר נעים ובמקום האנשים יהיו לי מכשירים שיעשו מה שאני אגיד ולא מה אחרים". תוך כמה חודשים, הוא נתן לעצמו מטרה שהוא יצא מהארון. הוא יחליף את החיים. בגירסא אחרת, במשהו יותר נעים. במקום שבו האנשים הם מכשירים ולא עם הדעות שיש כיום על הנושא הזה. מקום שבו לא ישאלו שאלות ויקבלו אותו כמו שהוא. "כי גם אני אוהב מלטף ומשקר כשמדברים על זה הרבה אני שותק ומסתגר והפנים האחרות שלי את מכירה אותן שנים נראות דומות אבל הם לא בדיוק כמו שאר האנשים" עברי מתאר כאן מערכת יחסים עם אישה. הוא מעדיף גברים, אבל נמצא עם מישהי. אולי חברה שלו, אולי אהובה זמנית שהוא מצא כדי להתנחם. הוא מנסה להסביר שגם אם הוא נכנס איתה למיטה ואיתה ברגעים אינטימיים (מלטף), הוא בעצם חי בשקר ומשקר גם לה, כי זאת לא האמת שלו. הפנים האחרות שלו הן משהו אחר. הוא כמו כל האנשים. ההעדפה שלו מעט שונה, אבל כולם בצורה זאת או אחרת שונים. הוא שונה כמו כל האנשים. "ולפעמים האהבה נגמרת החשבונות הישנים מהצגה אחרת וכל האנשים שהיו כאן והולכים משאירים אותי לבד בחדר נשיקה ונפרדים רק נשיקה ומשאירים את הדברים הלא פתורים עומדים החושך הוא חבר שלי ברגעים הכי יפים שותים ומנגנים ואוהבים אחד את השני כי ככה אנשים כשזה זמן ללכת נגמרות לי המילים" לפעמים התשוקה למישהו נגמרת. אולי התשוקה לבחורה שהוא איתה, אולי התשוקה לגברים. בחיים יש לנו מערכות יחסים שונות, ולפעמים עולות השאלות שנשארו פתוחות. כאילו הצגה אחרת מזמן אחר בחיינו נכנסה לכמה רגעים לחיינו ואנחנו מתעסקים בה פתאום, למרות שהיא נגמרה. לגבי האנשים שהיו כאן והולכים, יש לי שני פרושים: 1. החברים הנוכחיים שלו, אלה שלא יודעים מה קורה אצלו בפנים. 2. פגישה עם אהוב, או כמה אהובים בחשאיות. נפרדים בנשיקה כאילו הכל בסדר, כשבעצם שום דבר עוד לא נפתר. החושך החבר הכי טוב, כי שם אפשר לחלום על מה שרוצים מבלי לפחד. החושך הוא בריחה למציאות טובה יותר. אותה הפעולה עושים גם המוזיקה והשתיה. הוא חי בהדחקה. הזמן ללכת, נגמרות המילים. אולי כי כואב מדי, אולי כי טוב מדי ולא רוצים לסיים את הקשר. עברי מתאר בשיר הזה קונפליקטים של הומו בארון, שנמצא בזוגיות עם אישה, שאולי יודעת עליו, אבל כנראה מדחיקה את זה. הוא נלחם בחברה שלנו, שתקבל אותו כמו שהוא, ואפילו מתוך איזה יאוש, נלחם קצת בעצמו, כאילו יש מין תחושה, שאם החברה לא מקבלת אותך, זה אומר שאולי אתה לא בסדר, שהוא צריך להיות מישהו אחר. שיר כואב ויפיפה. וגם אני אוהב מלטף ומשקר כשמדברים על זה הרבה אני שותק ומסתגר והפנים האחרות שלי את מכירה אותן שנים נראות דומות אבל הן לא בדיוק כמו שאר האנשים ולפעמים כשאני מחייך אז אני רואה את הפנים שלו בראש שלי ומשכנע את עצמי בלב שאני לא דומה לו אני מישהו אחר. עברי לידר, מלטף ומשקר. מילים ולחן: עברי לידר.

זה יהיה מגניב...

אם כל שבוע נבחר שיר של עברי וכל אחד ירשום את הניתוח הפרטי שלו... ואז אפשר להכניס למאמרים. מה דעתכם?

מדהים. ../images/Emo68.gif

באמת באמת מדהים. אני לא מהאנשים שנוטים לפרש כל דבר..
ולפעמים פירושים של אנשים אחרים מסוגלים ממש לעצבן. אבל שלך? מדהים..
נ.ב.- ידוע כבר כי הבית הראשון בשיר מדבר על אבא של עברי.

ניתוח מפורט ויפה מאוד

אני לא בטוח אם עברי התכוון בידיוק למה שאתה חושב אבל נראה לי שאתה דיי נוגע בכוונה של השיר וגם לי נראה שהוא מדבר על אבא שלו בכל אופן ניתוח מצוין של שיר מצוין

בזעט

New member
מקסים וחזק

כל הכבוד, וכמובן כל השירים של עברי מורכבים והקסם בהם זה שכל אחד מתחבר אל חלק שונה בשירים ויכול פרש את זה איך שהוא מרגיש... דרך אגב...אני הבנתי שהשיר מלטף ומשק כמו גם ואולי מספר על ילדים מוכים, עברי בתור ילד הוכה ע"י אביו, המידע אינו 100% נכון אז אל תכעסו עליי אם אני טועה... :)

כל הכבוד, ועוד...

אז כמו שכתב עוגי... כל הכבוד על הניתוח! עוגי חשב פחות או יותר על אותן משמעויות כשהוא שמע את השיר, למרות הטענות החוזרות ונשנות שהשיר על אבא של עברי. בתור הומוסקסואל (עוגי), כששומעים דברים, לפעמים מעדיפים לפרש אותם כמו שנוח. כתוצאה, בתקופה של הדיסק הראשון, היה לעוגי ויכוח קשה עם ידידה שלו. עוגי טען שיש המון רמיזות הומוסקסואליות בשירים של עברי. היא טענה שהוא סטרייט. מה יש לומר? תאכלי את הלב... ולגבי הרמיזות - עוגי מצא את הדברים הבאים (מתייחס לדיסק הראשון כרגע), תגידו מה דעתכם...:
קודם יש שירים בלשון נקבה, שזה לא ממש רמז, אבל זה גם משהו - "אישה לוויתן".
אח"כ יש שירים עם אוירה, שלא אומרים במדיוק, אבל יש הרגשה של רמיזה למערכת בין בנים: "כמה כוכב" - המשפט ´אז בלילה בים, שנינו בלי מכנסיים, ולא צריך לדבר כשאת הכל אומרות העיניים´ גרם לעוגי להרגיש משהו, כאילו מדובר בשני בנים. וגם העניין שמשווה ל´ילד שחי בתוך סרט´. "אף אחד משנינו" - נו, באמת צריך לדבר? "הג´קט הכי יפה בעיר" - מדבר על כמה שהוא לא שונה (´כשאני אגדל אני אהיה כמו כולם, ותהיה לי אהבה גדולה שתחכה לי בעולם´). "מלטף ומשקר" - בן אצולה כבר אמר הכל...
שירים קצת יותר ברורים: "תמיד אהבה" - ´הוא פשוט כל כך מוצא חן בעיניי, שרציתי לדעת איך כדאי להתחיל לדבר´... "לאונרדו" - ´בחורף הזה, הוא החליט לספר, מה שיש לו בלב, מה שכואב´ (אתם יכולים להגיד "לצאת מהארון"?), ´בקיץ הבא הוא יהיה באירופה, כי שמה לא חם והוא לא צריך לפחד מה יגידו כולם"... "מרי לנצח" - ´אני בעצם בחור´, כל מילה נוספת מ-י-ו-ת-ר-ת...
בנוסף, היו עוד 3 שירים שעברי המלך היה שר בהופעות - "רעל", "אלף בנות דתיות" ו-"לידו". ובהם: "לידו" - סיפור על בחורה שמתאהבת ב...הומו? "אלף בנות" - ´בשביל אלף בנים דתיים, הכל תלוי בתנועת הידיים, כשחברים לספסל לימודים, אז חברים למקלחת בשניים(!!!) וגם אני כשאני שם משקפיים, אז אי אפשר לראות לאן הולכות העיניים´. [לא סגור על המילים אחת לאחת, אבל משהו כזה...] אז אולי עוגי מחפש דברים במקום שאין. ואולי לא? מה דעתכם?

כי גם אני אוהב מלטף ומשקר

"ולפעמים שאני מחייך אני רואה את הפנים שלו בראש שלי ומשכנע עצמי בלב שאני לא דומה לא אני מישהו אחר" עברי מציג את זה שאנשים רואים אותו אבל לא באמת יודעים מי הוא. הוא מישהו אחר. אני קשור לשיר הזה ואני לא יודע איך אני מאוד אוהב אותו איך לי כח לפרש את השיר כי כל פעם אני יכול לפרש אותו בצורה אחרת כי גםאני אוהב מלטף ומשקר שמדברים איתי על זה הרבה אני שותק ומסתגר והפניםהאחרות שלי את מכירה אותם שנים הם נראות דומות אבל הם לא בדיוק כמו שאר האחרים גם הוא אוהב אבל האהבה שהוא מציג היא שקר שמדברים על נשים על אהבות שהוא לא אוהב הוא לא מגיב מעדיף לשתוק.וגם פה הוא אומר שאנשים מכירם אותו בצורה אחרת אבל הוא לא כמו שאר האנשים.

למעלה