ניתוח שיר - The Road Not Taken

Siwnu

New member
ניתוח שיר - The Road Not Taken

במטלה שהתבקשתי לעשות עליי לנתח את השיר באקספקטים הבאים - צורה (FORM), קצב וחריזה, צבעים, רגשות העולות מן השיר, רעיון ומטאפורות. להלן מילות השיר - http://www.ketzle.com/frost/roadnot.htm אני מוצא את השיר דווקא מאוד קשה (בניגוד לדעות חבריי) ואני מתקשה מאוד לנתח אותו... אני חושב שהצלחתי להבין ממנו שההולך הוא למעשה הסופר, שמספר על התלבטות הדרך שבה בחר בחייו, כאשר לסופה החליט לבחור בדרך הפחות נפוצה, הקשה יותר, והשיר נגמר בתמיהתו - 'מה היה אילו היה בוחר בדרך השניה?' וזה פחות או יותר, מה שהצלחתי להבין מהשיר. אשמח אם תוכלו לעזור לי על סמך הנקודות שהעלתי בשורה השניה. תודה רבה!

שיר יפהפה. יש שיר תגובה אליו מאת

נתן זך (בתשובה לרוברט פרוסט), אם אינני טועה, ב'כל החלב והדבש'. אשמח אם תמקד את השאלה שלך - במה לעזור לך?

Siwnu

New member
תשובה.

נתתי את האספקטים של ניתוח שאני צריך בהודעה הראשונה, זה בדיוק מה שאני צריך. ואני מתקשה בדבר מאוד לא רק בגלל שאני מעולם לא ניתחתי שיר לבדי, אלא גם מכיוון שאני מתשקה אמוד מאוד להבין את השיר עצמו.

ראשית, לא הייתי אומר שהשיר נגמר

בשאלה. הוא טוען - זה מה שעשה את כל ההבדל! (העובדה שבחר בדרך בה פחות הולכים). מעבר לזה - בגדול אני חושב שהבנת את השיר נכון - ישנן בחירות בחיים שמובילות את החיים עצמם למקומות שונים. כל בחירה כזאת היא בהכרח ויתור על התוצאות של הבחירות האחרות. כמה נקודות קטנות למחשבה: שים לב שהוא הולך ביער צהב (ולא ירוק). מה יכולות להיות המשמעויות של זה? שים לב שהוא לא "בחר בדרך אחת" (Then took one למשל) אלא באופן מוזר מבחינה לשונית (Then took the other). הכל מסתובב בשיר סביב ה"אחר" על אף שהוא טורח בכמה מקומות להזכיר שהיא as just as fair מבחינת חריזה - אני משער שהיא די ברורה (תקן אותי אם אני טועה), על אף שהמשקל לא חמור. מבחינת רגשות שעולים מהשיר - אלו רגשות לדעתך עולים ממנו? אלו תחושות הוא מלווה? אלו תחושות הוא נותן לך כקורא? מטאפורה - כל ענין היער - כמו שכתבת - ברור גם לך שלא מדובר ביער של ממש, אלא ביער שהוא מטאפורה. אם כן - אלו עוד מטאפורות יש בשיר, ומטאפורות למה הן?

Siwnu

New member
תשובה,

מה עולה לפי דעתי שהיער צהוב? אני משער שבגלל שהוא בתקופת הסתיו, כלומר יש שלכת וצבע העלים צהוב. מה מסמל הסתיו לפי דעתך? יכול להיות שהוא מסל התחלה (סתיו הינה העונה הראשונה של השנה, מסמל התחלות חדשות), יכול להיות שזוהי בחירה שהוא עשה בתחילת חייו? או בחירה שגרמה לתחילתו של עידן חשוב בחייו? מה הקטע עם זה שהוא דואג להדגיש את האחר? באמת שלא הבנתי. לי כקורא הוא נותן תחושה תמוהה, בגלל שכל המילים שלא מובנות לי גורמות לי לבלבול ותמיהה
אבל ממה שאני כן מבין, זה מעלה בי רגשות ייאוש, רגשות של - מעניין מה היה קורה אילו היה בוחר בדרך האחרת... היער הוא מטאפורה לחיים? והדרכים ביער הן הבחירות שאנו לוקחים בחיינו (תקן אותי אם אני טועה
), אלו הן המטאפורות היחידות שאני מוצא.

בענין הסתיו, זו גישה ישראלית-יהודית

אבל סתיו בכל העולם הלא ישראלי והלא יהודי, אינו התחלה של כלום, אולי לבד מתחילת החורף. האביב הוא התחלה צעירה. נסה לחשוב על משמעויות היער צהוב ביחס לזה הירוק בהתיחס לתוספת שציינתי עכשיו. אני מסכים שיש כאן הרבה הגרשה של "מה היה אילו", עם כמעט התנצלות על זה שבחר בדרך אחת ולא באחרת (או כמו שהוא קורא לזה - שבחר באחרת ולא באחת). אני לא מרגיש יאוש בישיר, במיוחד לא לאור הסיום המאוד מרוצה מעצמו. בענין ה"אחר" נסה לבדוק באיזה הקשרים בשיר הוא מופיע, וכמה. נסה לבדוק אם במקום ה"אחר" יכולה היתה לבוא מילה שונה (רמז - לפעמים כן). רמז נוסף - במה מתעסק השיר כולו. לאור כל זה - מה הוא רוצה להעביר בענין ה"אחר". אכן היער הוא מטאפורה לחיים והדרכים הן הבחירות. עכשיו תבדוק אלו דברים עוד מתוארים בשיר ונסה לחשוב מה הם מסמלים.

Siwnu

New member
לא הצלחתי...

למצוא משמעות ליער הצהוב, באמת שניסיתי
לגבי הממטאפורות - And be one traveler, long I stood - ייתכן שהוא נאלץ לעשות את הבחירות שלו לבדו, ולא היה מי שיתמוך בו או יעמוד לצידו לאחר שלקח את בחירותיו? הוא בחר בדרך שפחות אנשים לקחו בה - ייתכן שהוא החליט לקחת את הדרך הקשה יותר? את הדרך עם פחות הסיכויים להצלחה? אלו המטאפורות שהצלחתי למצוא :-S

יש שיר

באיטלקית, שאני מאוד אוהבת, ונזכרתי בו: חיילים "ישנם כמו בסתיו על העצים העלים" האסוציאציה של המשורר הזה (לא זוכרת את שמו) הפוכה משלך בעניין הסתיו. אמנם לא קראתי את השיר באנגלית, רק את השירשור, אבל אולי זה יעזור.

בוא ננסה עם כמה מטאפורות.

מטאפורה היא כשמשתמשים בדימוי לתאר משהו אחר, תוך המנעות משימוש בעמצאי שמורה על כך שמדובר בדימוי (למשל 'כמו'). אם אומר "החיים הם כמו דרך ארוכה ויפה" הדרך היא דימוי לחיים. אבל אם גולדברג כותבת "הדרך ארכה עד מאוד, אמר הגבר; ישב הזקן לנוח בצד הדרך" אז הדרך היא מטאפורה לדברים שאני עוברים בחיים. בענין הסתיו - נסה לחשוב על מה שכתבה לך אפרת. ועוד כמה מטאפורות: הוא מתיחס לעצמו כאל traveler בשיר. האם יש לכך משמעות? הוא מתאר את הדרך כ it was grassy and wanted wear ; מה זה מסמל? לסיום, יש משהו מאוד פוסטמודרניסטי בשיר, אם נבדוק את שלושת השורות הבאות: Oh, I kept the first for another day! Yet knowing how way leads on to way, I doubted if I should ever come back. מה זה מעביר בך? יש כאן סתירה, כן/לא? למה?

Siwnu

New member
אממ...

תייר... טראבלר יעני... כמו מישהו שלא בא או יכול להשפיע או לשנות אתה דרך, אלא הוא רק בא להתבונן מהצד ולבחור לאן להמשיך להתבוננות הבאה... לגבי תיאור הדרך - כאילו בדרך יש קשיים רבים ושהיא לא נראית מדהימה לכל אורכה? את השלוש שורות שהבאת לא ממש הבנתי :S

בסוף נשברתי,

וקראתי את השיר (לא אוהבת לקרוא באנגלית להנאתי) וגיליתי שהשיר מדבר על yellow wood- זה לאו דוקא יער בשלכת, אלא סוג מסויים של עץ. אני הכרתי אותו בטיול בדרום אפריקה, שם מגדלים אותו לייצור.

shellyland

New member
מה קדם למה -

דורותי לפרוסט או פרוסט לדורותי? כי אני ישר חשבתי על דרך הלבנים הצהובות, מהקוסם מארץ עוץ.

shellyland

New member
לא כזה פשוט.

האם היא היתה כה מוטמעת בתודעה התרבותית כבר אז, כמו היום? יש לנו איזכורים נוספים של רמזים מתוך "הקוסם מארץ עוץ" מהשנים המוקדמות של המאה הקודמת?

בויקפידיה (ראוי לסיוג, ובכל זאת),

כתוב: "הספר זכה לפופולריות רבה מיד עם צאתו"

למעלה