ניתוח ל-whipping-
אז ככה, פרל ג'ם של ויטולגי (תורת החיים) - מייק מקריידי חוזר לאלכוהול והרואין, אדי וידר נדפק פסיכולוגית מהשינוי של פרל ג'ם, קורט קוביין יורה לעצמו בראש וכל סצנת הגראנג' מסתכלת על פרל ג'ם שגם ככה לא רצו ת'אחריות הזאת... יאפ, תקופה קשה לפרל ג'ם...בגלל זה אלבום שרובו מדבר על מהות, על חיים ומוות, דיכאונות, תסכול והדבר שלא אפיין את הכתיבה של אדי וידר - אין פתרון. בכל השירים שלו, תמיד יש רמיזה למשהו אופטימי בסוף, בגישה של "החיים חרא...אז אני אחרבן עליהם..". זה מתבטא ב-alive, במה שהוא אמר על Jeremy ("הנקמה הכי טובה זה להוכיח לחראות שאתה יותר חזק ולא נשבר..." פלוס מינוס) ב-Rearview mirror, ב-Porch ובעוד...
לא זקוק למקום כפרי, got a hard head (לא ידעתי איך לתרגם לנכון את hard head) קיצור...מקום כפרי תמיד נותן קונוטציה למשהו מנותק, שלוו, פסטוראלי והרחק מן הרעש העירוני. hard head נראה לי הכוונה פה למשהו דעתנתי, הקושי שלו להתנתק בכל מקרה...
לא צריך מעיל קשם, כבר התרטבתי לא צריך פלסתר, יש יותר מידי דם... קיצור זו הנוסחא של הבית הזה, הוא מרים ידיים פחות או יותר. הוא מיואש תחת בשביל לפתור ת'בעיות של עצמו...
אחרי רגע...נראה כאילו הולך להתגלגל הלאה מכיר ת'מטאפורה של "כדור שלג" שאי אפשר לעצור אותו והוא רק גדל כל הזמן?... - הדיכאון/ייסור של אדי וידר.
whipping - יש למילה הזאת יותר מידי פירושים...בכל מקרה, היא זאת שמשנה ת'גישה שלו..אחרי כל הסבל שלו הוא הולך "להביס/להכניע/להצליף את ה"דבר" (סבל שלו) שמתגלגל...
לא צריך יד, הזרועות תמיד מוצמדות/דבוקות give me a hand, זה ניב באנגלית שהרעיון שלו זה "להגיש עזרה". מצד אחד, הוא לא אומר שהוא לא רוצה עזרה; העניין שעזרה במקרה הזה לא תעזור לו כי "מישהו" קשר לו ת'ידיים..אז הוא לא יכול להושיט אותן...
או אל תשעני אחורה/תפתיעי מאחור, אני לא יכול ליפול למה אנחנו חייבים להאמין למעקות המחלידים האלה? הם לא רוצים שום שינוי שכבר עברנו הם מכניעים/מביסים קיצור - הוא על גבול מאוד עדין לליפול כל הזמן מדיכאון גם שהוא במצב פסיכולוגי בריא. הדבר שמחזיק אותו מלא ליפול זה מעקה עם חלודה...אתה מבין ת'אירוניה?
לא התכוונתי ל-push, אבל shoved שמע עברית היתה רוצחת ת'משפט הזה... משחק מילים שכזה...push ו-shove שניהם זה לדחוף משהו... הוא לא התכוון לעשות משהו רע, אבל עשו לו... (דוגמא - מישהו לא רצה להרביץ, אבל הרביצו לו... מן צחוק גורל..)
אוו אני בדיוק כמוך, נראה לי עברנו מספיק אני לא מאמין לשום דבר שהם רוצים שנעשה אוו לכולנו יש צלקות, גם להם מגיע הם מביסים/מכניעים הם מביסים/מכניעים קיצור, אין לשיר הפי אנדינג...הוא מרגיש חסר אונים שהוא נדפק כל הזמן, שהגורל צוחק עליו...שמשהו למעלה "מביס אותו"... מקווה שעזרתי... שיר לא הכי קל..