ניתוח שירים #2

Eloola

New member
ניתוח שירים #2../images/Emo79.gif

והשבוע שיר אהוב עליי במיוחד
איך זה מרגיש
ובגלל הנטייה המטורפת שלי לעשות שגיאה בכל הודעה, הקישור שלי למילים בשירונט לא עובד, ולכן תאלצו [אם ברצונכם] לחפש את השיר באתר
(איימ סורי...]

Eloola

New member
אוייי אני כ"כ טיפשה..

זה אמור להיות #3.............

N o l o g o

New member
חפיף בובה

אנחנו אוהבים אותך בכל מקרה..:) ואני אנתח אותו יותר מאוחר, יומטוב בינתיים..:)

cowgirl Ms

New member
קישור ישיר לשיר../images/Emo80.gif

והניתוח שלי ^^. אני חושבת שהשיר מדבר על ההרגשה שיש להרבה אנשים בימינו, מן סוג של אכזבה מהעולם ומהחברה... "אין עתיד באופק"- סוג של ייאוש מעצמך, הרגשה שאין בשביל מה לחיות. אפשר לראות את האכזבה הזאת גם בשורה "אין מקום שיש סיבה טובה להיות בו". כל העולם הזה כל כך מסריח שקשה למצוא בו כבר מקום מאושר. וגם השיר מדבר על בדידות, על חוסר תפקוד בחברה... חוסר "מקובלות". בכללי מה שיש לי להגיד על השיר- האדם הדובר הוא אדיש למצבו הלא כל כך אופטימי ונותן לזמןן ולחיים לקחת אותו לאן שמתחשק לו, מה שלא תמיד יהיה טוב. ושוב, ייאוש מהעולם ומהסביבה. אני חושבת שהשיר הזה מאוד מתאים לימינו, המצב בעולם, המלחמות, האבטלה, האסונות והטרור גורמים לכל כך הרבה אנשים לתחושת חוסר אונים ולבסוף גם לאדישות. זה כמו שאומרים שאנחנו כבר כל כך התרגלנו לפיגועים ולההרוגים הרבים באינטיפאדה שכשרואים שמות ותמונות של אנשים הרוגים בפיגוע זה או אחר בעיתון, קוראים את הכותרות, מרפרפים על הפיסקאות, נאנחים ומעבירים דף וכאילו שוכחים. פיתחו כבר אדישות למוות הזה שכל הזמן נצא מסביבנו... ארר..

Eloola

New member
אחחח איזה שיר ../images/Emo9.gif

פשוט אוצר... אני רואה את השיר בתור תיאור להרגשה של הרבה אנשים , במיוחד בני נוער, שהמעמד החברתי שלם לא מבוסס כ"כ והם נורא מנסים להיות ב'פסגה', אבל משום מה זה לא תמיד קל ואיכשהוא אתה מוצא את עצמך מנודה מהחברה, להיות תמיד בצד, אף פעם לא באמצע, אף פעם לא קרוב . ההמשך אומר לי על המצב הנורא בימינו, מצב שלא כ"כ כיף לקחת חלק בחיים בו. לי בכל אופן (תקראו לי טיפשה) זה מזכיר את ההרגשה שיש לי הרבה פעמים - אי רצון להיות במקומות מסויימים כי הם לא נותנים לך סיבה מספיק טובה, ואתה מרגיש שיש באותו מקום חוסר-אינטיליגנציה שוררת, ואתה לא מבין בכלל מה אתה עושה שם [ אין מקום שיש סיבה טובה להיות בו] . ואז, הפזמון כאילו מספר לי על הרגשת הריקנות הזאת ששוכנת שם אצל הרבה מאיתנו, אתה שט בזמן, אין לך חלום, אין לך געגוע , כבר איבדת כל עניין בדברים שפעם היית נפעם מהם ואוהב אותם. זה פחות או יותר מה שהשיר אומר לי... והיכרתי אותו ע"י חברה שלי , שבגלל זה הוא מאוד מזכיר לי אותה
אחלה שיר- כבר אמרתי..
אלה

daveScorpions

New member
../images/Emo25.gif

תודה על זה שאת ממשיכה את הפינה מתוקה
אוקיי אז הניתוח שלי
איך שאני רואה את השיר למשהו אני נורא מזדהה עם השיר.. למה? שאלה טובה אני אנסה להבין באמת למה זה.. איך זה מרגיש, אין עתיד באופק אין מקום שיש סיבה טובה להיות בו. אני למשהו רואה בשיר הזה חיפוש כמשהו שהוא חלק מחיפוש עצמי חיפוש אחר מישהו להיות איתו להיות בשבילו... שאתה מבין שאתה לבד בשבילך שאין לך מישהו להיות איתו אתה מגלה שאתה לא שייך למשהו מוגדר שאתה לבד... שאתה חושב שאין לך סיבה אמיתית להתעורר בשבילה בבוקר...
ככה אני רואה את השיר שלכם עד הפעם הבאה, דייב.

N o l o g o

New member
שלי..:)

הדובר בשיר הוא מאד פסימי, בנאדם שאיבד את התקווה לעתיד טוב יותר, ולא מוצא שומקום שיש סיבה טובה להיות בו. הוא מרגיש לבד, תמיד בצד, אפעם הוא לא באמצע ואז הוא שואל את עצמו איך זה מרגיש לא להיות אפעם קרוב מספיק, איך זה מרגיש לא לקחת חלק? מה שמראה על סתירה, כי את זה שואל בנאדם שאפעם לא היה בכזה מצב, שהוא תמיד במרכז. כנראה שהוא היה בשני הצדדים, והוא מעביר ביקורת על אלה שתמיד מנסים להיות באמצע, תמיד לקחת חלק בדברים ואיך שהם מתנהגים לאלה שתמיד בצד. סיום השיר הוא פסימי "אין לי חלום",הוא איבד את התקווה לגמרי, הוא חי מיום ליום ללא געגוע, ללא חלומות. עכשיו הוא לא חי יותר אלא רק קיים. :) שיראל

טוף עכשיו אני..!!

רוב השירים של הכנסייה הם שירים על אהבה.. על אכזבה מאהבה... בניגוד להרבה אומנים אחרים הם לא נוטים לכתוב על מציאות היומיומית שלנו בארץ.. היה להם רק שיר אחד שעסק במציאות שלנו שהיה "בואי מהפכה" שנכתב בעזרתו של אהוד בנאי אם אני לא טועה והתוצאה (לדעתם) היתה מאכזבת!! איך זה מרגיש הוא ניסיון לעסוק במציאות בצורה עקיפה. המציאות דרך עניים מיואשות ועייפות שמנסות לברוח למקום בטוח ששם יהיה אפשר להרגע ולחלום על עתיד טוב יותר..

למעלה