ניתוח קיסרי

מילי7777

New member
מעודד לשמוע

נחכה לראות מה המצג של העוברים. הלוואי ואוכל ללדת בלידה רגילה, אכן אצטרך להתאושש בעז״ה מוקדם ככל האפשר ובלידה רגילה ההתאוששות קלה יותר
כמה זמן ארכה הלידה שלך?
הרבה תודה!

מילי7777

New member
ניתוח קיסרי

היי, שאלה- עד כמה ניתוח קיסרי שכיח בלידת תאומים?
בהנחה שהתאומים במנח הנכון, האם הייתן מתכננות לידה רגילה?
עבורנו מדובר בהריון יקר מאד שהגיע אחרי טיפולים של שנים
אני מאד מתחברת ללידה טבעית אך כמובן מעונינת להימנע ממצב של סיכון ובניתוח יש משהו בטוח יותר
מה דעתכן?

לולי283

New member
אם איני טועה הסטטיסטיקה היא בערך

חמישים חמישים בתאומים (חצי בלידה רגילה וחצי בקיסרי). אני אישית הייתי מנסה לידה רגילה, אבל אצלי זה לא היה הריון טיפולים ואני גם הייתי מאוד בקטע של לידה טבעית ופעילה אז אני רק אומרת מה אני הייתי עושה. אני לא בטוחה אגב שניתוח הוא באמת בטוח יותר. בטח שלא טוב לך יותר (לא רק במובן של נזק לגוף, אני יותר חושבת על תפקוד לאחר הניתוח, התאוששות, לטפל ולהרים שני תינוקות, להניק שני תינוקות, אם את מעוניינת בזה כמובן. הכל נהיה יותר מאתגר אחרי ניתוח)...

ננסית12

New member
אם הם במצג הנכון

למה שניתוח יהיה בטוח יותר??? זה רק במצב של חשש למצוקה שלך/של העוברים... טוב שיש את האופציה הזו, ב"ה... אבל למה שזה יהיה בטוח יותר מלידה טבעית?
אצלי המובילה היתה עכוז אז נותחתי בקיסרי אלקטיבי. וגם אני הריתי מטיפולים ב"ה (לא אחרי המון שנים של המתנה) ואם היתה לי את האופציה ללידה טבעית הייתי מנסה בשמחה...
&nbsp
החלטות טובות! ובע"ה בעיתו ובזמנו לידה קלה!

לי היה ברור שאני מעוניינת

בלידה רגילה ולא בקיסרי , והאמת שהנושא אפילו לא עלה באף אחת מהבדיקות
התאונות היו במנח הנכון וילדתי בלידה רגילה
בעברי שתי לידות קודמות רגילות
שיהיה בהצלחה בכל דרך שבה תבחרי :)

מילי7777

New member
מרגש ממש

לידת תאומים אורכת זמן רב יותר מלידה של עובר אחד? הרגשת שוני לעומת הלידות הקודמות?

תראי ,כל לידה היא משהו אחר

אין דין לידה ראשונה כדין לידה שלישית
השוני העיקרי הוא בכך שלידת תאומים לרוב מתבצעת בחדר ניתוח כדי שאם יקרה משהו או חלילה יתפתח מצב שדורש קיסרי הכל היה בהישג יד
זה לטעמי ההבדל המהותי
אצלי באופן אישי היתה ירידת מים ללא צירים כך שחיברו אותי לפיטוצין ולקח בערך 8 שעות עד שהיתה פתיחה של 10
משלב הפתיחה הלידה עצמה היתה מאד קצרה עם הפרש של 5 דקות בין התאומות

למעלה