ניתוח קטרקט

katsd1

New member
ניתוח קטרקט

אני בת 65, עברתי לפני שבוע ניתוח קטרקט.
אני רואה טוב אבל יש לי סינוור נוראי. בעיקר במשך היום יש לי פס שחור ארוך בצד העין הימנית עד סוף הפנים (כמו שערה אבל רחבה). זה התחיל יום אחרי הסרת הכיסוי על העין. אם אני מסתכלת שמאלה הפס זז למרכז העין. בנוסף, יש לי כל הזמן הפרעות מול האישון, כמו עננים שמרחפים מול העין וחולפים לשניות. זה פשוט מוציא אותי מדעתי. בלילה זה יותר טוב. כל הימים אני הולכת עם משקפי שמש, אבל האור חודר מלמעלה. התופעה קיימת גם מול מחשב ואני צריכה להכהות את המסך.
הייתי בבדיקה אצל הרופא והוא אמר שהכל תקין. הוא עשה גם הרחבת אישונים וגם בדיקה מיוחדת עם ג'ל.
רציתי להוסיף כי אני הולכת עם משקפים אנטי רפלקס מאז ומתמיד.
האם זה חלק מהמהלך התקין של הניתוח והתופעה תעבור או שזה משהו שקשור לעדשה שהותקנה? או שיש בעיה אחרת? שוב, בבדיקה הכל בסדר. מושלם! אבל אני סובלת.
תודה רבה
דליה

ניתוח קטרקט

לאחר ניתוח קטרקט גם מוצלח שומעים הרבה תלונות מהמטופלים. המשותף להם הוא שבדרך כלל לאחר כמה שבועות התלונות חולפות. גם תלונות כמו שלך שומעים מדי פעם אך הכי חשוב הוא להיבדק. אם נבדקת כמו שאת מתארת והכל תקין ולפי תיאור הבדיקה אני מבין שהרופא שלך גם שלל קרעים ברשתית, אז את יכולה כנראה להיות רגועה. חשוב להקפיד על הביקורות כמו שהמליץ המנתח שלך ובכל הופעה של תלונה חדשה כמו הבזקים או נקודות שחורות או הופעת מסך, או שינוי באופי התלונות יש להיבדק באופן מיידי.
צריך לדעת שלפעמים העדשה יוצרת צל קבוע בצד העין וזו תופעה ידועה. בדרך כלל לאחר זמן התלונה חולפת אך לא תמיד.
בברכה,

למעלה