ניתוח ציר הזורע:

Erez Shalev

New member
ניתוח ציר הזורע:

אני אוהב את הניווטים ה"קטנים" האלה שמאורגנים ע"י משפחה/חברים/ועוד. ההקפדה על מקום הכינוס היפה, הכיבוד, האוירה המשפחתית, ילדי הגנים של המשק שמעודדים - כל זה הופך את הניווט לחוויה. ואגב, גם בגן השלושה זה היה כך. מסלול האופניים נראה במבט ראשון פשוט מאוד, אך כשנכנסים למסלול נזכרים שזה עוזי המתכנן וצריך לנסות להבין איפה הוא מנסה לדחוף לנו עליה ואיך אפשר להתחכם לו. אני לא הצלחתי: מנקודה 2 ל-3: רציתי לטפס עם האופניים דרך השטח ישר מהכביש. טעות. היה מצוק לאורך כל הדרך ולכן רכבתי עד למקום בו יכולתי לחתוך וירדתי חזרה. מנקודה 3 ל-4: "הלג של המסלול"- אפשר היה לטפס טיפוס אכזרי ולבוא מצפון, ואפשר היה לטפס בפיתולים כמו שעשיתי. הדרך הנכונה היתה פשוט לרכב על קו גובה ולבוא מדרום, עם טיפוס קצר לתחנה מלמטה. מנקודה 4 ל-5: מגוון אפשרויות. אני החלטתי על ניווט קל. לרכב ישר עד לכביש, בעיקול החד להמשיך לדרך עפר ואז לאורך הגדר עד לתחנה. אפשר היה לעשות זאת קצר יותר. סה"כ - 52 דקות, 350 מ' טיפוס מצטבר. אין לי מרחק מקס'(הספידומטר כבה באמצע).

מצטרפת לתשבוחות על האירוע!

אחרי שראינו את אזור הכינוס, הצטערנו שלקחנו את אופירי לגן במקום להנות בכינוס (סוסים, כלבים, תפוזים, קצת טבע...), הצטערנו גם שיצאנו מוקדם כדי לאסוף אותו ושלא יכולנו להשאר לטקס. לגבי המסלול: לדעתי, לנקודות 2 ו3 הדרך העדיפה צ"ל כפי שסימנתי, למרות שרכבתי כמוך (כולל החיתוך הטפשי של העיקול בו דחפתי את האופניים; היה עדיף או לסיים את העליה על הכביש או לרכוב על קו גובה לכיוון הנקודה). מנקודה 6 ל7: העדפתי רכיבה על הכביש. זו נראתה לי הדרך המהירה יותר, הקצרה יותר (ושדורשת הכי פחות ניווט). היא הוכחה כטובה מאחר והצלחתי ל"תפוס" בתחנה 7 שלישית רוכבים שיצאו לפני מנקודה 6. <סימנתי בכחול את הדרך של עוזי שוויצר> בין 7 ל8: ליד העיזים היה כלב מפחיד יותר גדול ממני שפחדתי שהוא עומד לקחת לי רגל...
<רכבתי מהר
> היה כיף, להתראות מחר

liorca

New member
אני תוהה על הקטע 8-9

אני ירדתי אותו כמו ארז. הקטע ברובו לא היה רכיב עם דרופים של חצי מטר ולקח לי הרבה זמן . (יש לי בעית ברך שאני סוחב מנפילה שלא קשורה לאופניים דבר שהאט אותי). בין תחנות 2-3 עליתי ישר (מערבה ותקפתי מצפון). העליה היתה לי מאוד קשה וגם לקחה לי המון זמן. היה טעות לבחור בנתיב הנ"ל.

גם אני הלכתי/רכבתי אותו כמוכם

לדעתי בזבוז זמן. רכבתי כ 20 מטר ראשונים ולאחר מכן כל הירידה ברגל, על סלעים שנעלי הרכיבה שלנו לא כ"כ אוהבות (סכנת החלקה), וגם נוגד את העקרונות שלי,
שעם אופניים רוכבים ולא הולכים. הטעות הגדולה שלי במסלול היתה בין 6 ל 7, יצאתי מהר מדי מ 6 בלי לבחון מספיק את המפה, לא שמרתי על קו גובה ו"תפרתי" עליות כעונש, כשה"דובדבן שבקצפת" היה כמובן תפירה ברגל
ששוב הזכירה לי את העקרונות מהפיסקה הקודמת.

Erez Shalev

New member
נפלת במלכודת של עוזי...

6->7: זה מה שעוזי רצה. שלא יסתכלו על המפה ויצטרכו לרדת ולעלות. עליה מטורפת...

IlanShacham

New member
לא ידעתי בכלל שיש שם ניווט אופניים

חבל שלא הודיעו כאן...

למעלה