ניתוח פזילה

ניתוח פזילה

יש לי בעיה רצינית.אשמח אם תייעצו לי מה לעשות.מגיל עם קטן סבלתי מקוצר ראיה גבוה עד גיל 18 כבר עמדתי על מינוס 20 כמה שזה נשמע מספר דמיוני.ואז המליץ לי האופטומטריסט שטיפל בי לעבור ניתוח לייזר.הוא גם המליץ לי על רופא מסויים ואכן עברתי את הניתוח אצל אותו רופא והמספר אכן ירד ל 3.5 מינוס בלבד.חצי שנה לאחר הניתוח החלה פזילה חמורה בעין ימין פזילה שהתפתחה באופן הדרגתי והיום זה עומד במצב של בין 45-50 פריזמות.הרופא המנתח טוען שאין שום קשר בין הניתוח לפזילה.רופאי עיניים מומחים ממליצים על ניתוח פזילה רציתי לשאול א.האם יכול להיות קשר בין הלייזר לפזילה ב.אצל איזה רופא מומחה כדאי לעבור ניתוח פזילה רגיש כמו זה.תודה מראש.

פזילה וניתוח

שלום וסליחה על ההמתנה. פזילה לאחר ניתוח להסרת משקפיים הינו דבר ידוע. חולים עם קוצר ראייה גבוה הנושאים משקפיים אינם זקוקים להתפעיל על מנגנון המיקוד (האקומודציה והקונורגנציה) מכיוון שהמשקפיים "עושות זאת" באופן אוטמטי בשל האפקט הפריזמטי שלהם. ברגע שחולה כזה עובר ניתוח להסרת המשקפיים הוא פתאום זקוק להפעיל את מגנון זה, שחלש אצלו, והדבר עלול לגרום לפזילה. לאחר התיעצות עם מספר רופאים נאמר לי כי הפזילה לרוב חולפת עם הזמן ושכדאי להבדק אצל אורטופטיסט על מנת ללמוד דרכי חזוק מנגנון המיקוד. עם זאת, אבקש להזכירך שהתשובה הנ''ל נתנה ללא בדיקתך ורק על פי המידע שמסרת. אני מאוד ממליץ לך להבדק אצל רופא עיניים העוסק בפזילה על מנת לבצע מספר בדיקות נוספות. (יש גם בבית חולים איכילוב במרפאת עיניים). בברכה ד''ר אורן מן

למעלה