ניתוח ניתוח!

the sofa city

New member
ניתוח ניתוח!

"Dumb" I'm not like them אני לא כמוהם But I can pretend אבל אני יכול להעמיד פנים The sun is gone השמש הלכה But I have a light אבל יש לי אור The day is done היום נגמר But I'm having fun אבל אני עושה כיף I think I'm dumb אני חושב שאני טיפש or maybe just happy או אולי רק שמח Think I'm just happy אני חושב שאני רק שמח my heart is broke הלב שלי שבור But I have some glue אבל יש לי קצת דבק help me inhale עזרי לי להדביק And mend it with you אני יעשה את זה איתך We'll float around אנחנו נצוף And hang out on clouds ונתלה על העננים Then we'll come down ואז נלך למטה And I have a hangover... ואז יהיה לנו הנגאובר Have a hangover יהיה הנגאובר Skin the sun הפשט את השמש Falkl asleep תלך לישון Wish away בקש רחוק The soul is cheap הנפש חולה Lesson learned שמע ולמד Wish me luck אחל לי הצלחה Soothe the burn החלק את השריפה Wake me up הער אותי ניתוח: בית ראשון פה מוצגות בעיות שיש אבל גם את הצד החיובי זאת אומרת שפתרו אותם! במשפט הראשון הוא צוחר על החברה ואומר שהוא יכול להעמיד פנים שהוא כמוה למרות שהוא שונה... הוא מראה את הצורך להיות שייך גם אם אתה לא. בית שני פה הוא אומר שהוא טיפש אבל אחרי זה הוא אומר שהוא רק שמח, זאת אומרת שהטיפשות שלו נובעת משמחה! בית שלישי הוא אומר שהלב שלו נשבר, אבל יש עוד תיקווה\פיתרון. הפיתרון הוא שמישהיא תעזור לו להדביק אותו (זאת אומרת שהוא מתאהב בה) הם יעשו זאת ביחד, זאת אומרת שהלב האנושי נשבר אבל אפשר ל"תקן" אותו בעזרת אנשים (אהבה) לאחר מכן הוא אומר שWe'll float around זאת אומרת שההרגשה של אהבה זה כאילו הוא צף על העננים ואז שיורדים יש הרגשה רעה כמו של האנגאובר (מתי שכבר לא מאוהבים ההרגשה הטובה של הריחוף הופעת למשהו רע..) בית רביעי הפשט את השמש- לילה (השמש הופכת לירח) ולך לישון. תבקש רחוק (תבקש לחלום) הנפש חולה ולכן היא יושנת כדי לברוח (כנראה הוא עצוב) שמע ולמד אחל לי הצלחה והחלק את השריפה זה חלק מהחלום הוא לא יודע מה לעשות אז הוא שומע ולומד ומבקש שיאחלו לו הצלחה לכבות את השריפה. הער אותי זה החלום שהפך לסיוט והוא מבקש שיעירו אותו (ויצילו אותו) ולפי דעתי הוא מבקש שיעירו אותו בכלל ושהוא יפסיק לחיות בעולם שהוא יצר לעצמו.... כללי לשיר לא מצאתי (יותר נכון לא היה לי כוח לרשום...) אבל תגיבו תשנו תביעו דעה תכתבו רעיון כללי לשיר... תהנו...

פששששש..... מעולה....

איזה יופי של ניתוח אף פעם לא ממש הקשבתי למילים.... הארת את עיני... חח.....

ש ו ק ה

New member
השיר שאני הכי מזדהה איתו...../images/Emo163.gif

אבל כמה דברים: אני חושבת שבsooth the burn זה הרגע את הכוויה (כוויה כלומר הכאב שבאהבה/אהבה נכזבת/וכו'...) וwish away זה כאילו תבקש משאלות כמה שאתה רוצה... אבל אני כל כך אוהבת את השיר הזה! רוב הזמן זה בדיוק מה שאני מרגישה
בכלל כל הבתים הם כאילו נכתבו על ידי מישהו טיפש... כאילו נשבר לי הלב אבל זה בסדר יש לי דבק.. והוא בעצם לא טיפש רק פשוט כזה אירוני... לא אירוני אני לא יודעת איך להסביר את זה... הוא בנאדם פשוט ותמים כזה... טוב לא חשוב אני מדברת שטויות...

DUDE5

New member
יש לי את היומן של קורט קוביין

חזרתי מלונדון לפני יומיים שם קניתי אותו. הקיצר יש שם דף בו הוא כותב הערות על השירים מ in utero הנה ההערות על dumb all that pot. all that supposedly unaddictive, harmless, safe refeer that demaged my nerves and ruined my memmory and maid me feel like wanting to blow up the prom. and the patience to play guitar for 5 hours every day after school. and to sleep during the day when i should have paid a bit more attention to my studies. especially english sometimes an at sometimes an x on my hand or forehead and the feeling that itt poppie. not everyone does the latter so ive learned one lesson, i have absolutely no right to express my opinions until i know all the answers. far out. קצת קשה להבין על מה הוא מדבר, בעיקר אולי כי הוא כתב את זה לעצמו, אבל אפשר להבין מזה שחלק מהשיר הוא על ההתמכרות שלו להרואין.

ב נ נ י

New member
חחח...

*אהבתי את הקטע של קורט כותב לעצמו...גם את המכתב ההתאבדות דיי קשה להבין, הוא מכניס מלא נושאים, ואז חוזר עליהם בכל מיני ואריאציות (ככה רושמים את זה?!) *וכל אופן אהבתי איך שניתחת את השיר!!!...במיוחד הבית השני, צחקתי לא יכלתי להפסיק (יש לי לפעמים יציאות כאלה, מצב כפית!!). *הרעיון העיקרי של השיר: "תעזרו לי"!...אין לי עדיין הסבר!

made in china

New member
אורחן, חשבת על להיות מורה לספרות?

ניתוח נחמד ביותר.. המורה שלי לספרות אמרה שאפשר להביא לכיתה איזשהו שיר ואז ננתח אותו ביחד, אז אולי אני אקח את אחד השירים המתורגמים שלכם
אני תמיד חושבת למה קורט התכוון כשאני שומעת איזשהו שיר. כל הכבוד!

life style

New member
nice ../images/Emo8.gif

תמיד המילים בשירים שלו מלאות משמעות... וזה נחמד לדעת שמאחורי ההלחנה הגאונית עומדות גם מילים....

למעלה