ניתוח מערכות

Klios

New member
ניתוח מערכות

הי , אני מתכנתת והוטל עליי לבצע איפיון ל DWH.
אודה באם תוכלו ילתת לי קווים מנחים לאיפיון וניתוח נכון.
אתרים / המלצות/טיפים ואיפיוןנים לדוגמא.
תודה.

pitoach

New member
מצאתי אתר מעולה שיכול לעזור לך

אולי שמעת עליו... קוראים לו גוגל

מעט יותר ברצינות אז הנה כמה קישורים שמצאתי כרגע שנראה לי שיכולים לעזור להתחיל. תחילה אני מציע ללמוד מה זה Data warehouse ורק אז לעבור לנסות לאפיין.

נתחיל מהסבר כללי:
http://en.wikipedia.org/wiki/Data_warehouse
נעבור לאתר שאני לא מכיר טוב אישית אבל נראה טוב עוסק בדיוק בתחום זה
http://www.dwh.co.il/
ונקנח עם שאלות לראיון
http://www.dwhworld.com/dwh-interview-questions-1/
* תמשיך עם גוגל ותמצא מליוני קישורים מעולים

הערה: אם זו משימה חיצונית אני מאוד ממליץ לך לחשוב טוב ולא לקחת עלייך את המשימה הזו ללא ניסיון קודם בהקמת ואפיון מערכות מידע. Data warehouse הוא נושא רחב מאוד וכל מי שעוסק בו צריך להיות עם הרבה נסיון במערכות מידע ומסדי נתונים בפרט לפני שהוא עובר אליו (לדעתי). לא כל DBA עוסק ב Data warehouse אבל כל מי שעוסק ב Data warehouse צריך להיות DBA טוב.

במשפט אחד: Data warehouse זה מסד נתונים (או מסדי נתונים רבים) המשתמש לדוחות וניתוח נתונים. אני חושב שהנסיון הכי חשוב של מי שעוסק בכך זה היכולת לייצר שאילתות מיטביות מורכבות מאוד (הצלבות נתונים שונים ממקורות שונים).

לגבי אפיון מערכת להקמה אז לא ניתן לבצע את זה על גבי הפורום ועצם השאלה בעתית. הקמת מערכת מידע מורכבת לארגון תלויה באפיון של המערכת שאתה צריך ובשביל לאפיין את המערכת צריך לדעת יעדים, מטרות, משאבים, ישע, ועוד הרבה מידע על הארגון. אפיון שמתאים לארגון אחד לא יתאים לארגון אחר

* לסיום: יש כללי אצבע אם רוצים להקים עמרכת לארגון שלא מכירים. זה טוב להקצת מערכת בסיסית שעם הזמן מבצעים לה מיטוב והתאמה לצרכים האמיתיים. חפש חומר בגוגל על הקמת מערכות DWH:
https://www.google.co.il/search?q=dwh+design

0 אור 0

New member
אחד הדברים המפתיעים ביותר

הוא כמות המערכות שמבוססות על אפיון גרוע שנעשה על ידי אנשים שאין להם מושג מה הם עושים,
ולפעמים כשזה כבר לא עובד טוב אז קוראים לך לתקן, אבל לך תתקן מערכת שכל הבסיס שלה דפוק לגמרי - הרבה יותר קל לכתוב הכל מהתחלה

pitoach

New member
הבעיה היא שרוצים לחסוך לטווח הקצר. בדרך כלל

אני מאבד פרוייקטים לטובת חברות/אנשים אחרים בגלל הרצון לחסוך בטווח הקצר (אני יקר יחסית לשוק). אין יותר כיף מלהגיד "אמרתי לך" כשאותו לקוח חוזר ומבקש לתקן את מה שעשו לו

כן ירבו...

אפיון יותר חשוב לדעתי מהביצוע של הפיתוח עצמו. אפיון וארכיטקטורה של מערכת הרבה יותר קשה לתקן מאשר את הקוד עצמו. את הקוד אפשר לתקן במקטעים (למשל מחלקה אחרי מחלקה) אבל לפעמים את האפיון הראשוני לא ניתן לתקן וחייבים להתחיל מאפס.

הצעה שלי: תמיד קחו איש מקצוע מעולה לבצע את האפיון ולבצע מעקב אחרי הפיתוח הראשוני לפחות עד העלייה לאויר. אפילו אם צריך לקחת עזרה חיצינית לנקודה זו.

0 אור 0

New member
בהקשר של עזרה חיצונית לנושא אפיון

היו לי שני מקרים שנאלתי לעבוד מול יועצים חיצוניים שלא מבינים מהחיים שלהם - אחד כלכלן שניסה לבנות סוג של BI , ואני בשיחות טלפון ארוכות (השיא היה 5 שעות !) מנסה ללמד אותו כללים בסיסיים במיחשוב ומתמטיקה (מה לעשות שכשאתה מבצע סיכומי ביניים לפי כל מיני הקבצות שונות - הסוף צריך להסתכם לאותו סכום של כל השורות המפורטות, וכל תיאוריה אחרת שהוא ממציא מבחינתי לא קבילה)
אחד איזשהו סוג של יועץ עסקי , שכנראה מה שהוא למד זה אימון אישי, אבל בתהליכים לוגיסטיים הוא לא מבין ומנסה בתוכנה במחיר אפסי לקבל גם חוברות אפיון וישיבות הדרכה והטמעה כאילו שהוא קנה ERP במליון $ (ומבינתי אפילו ישיבה אחת פיזית בצפון הארץ זה עלות לא סבירה לפרויקטי אקסס)
במקרה הראשון זה נגמר טוב, כי באיזשהו שלב הוא הבין שהידע לי יעשה לו את הפרויקט ונתן לי לגמור אותו בשקט,
במקרה השני, לצערי הבן אדם זרק את הכסף שהוא התקמצן עליו בתוכנה על היועץ ובסוף נשאר בלי זה ובלי זה (יש לו תוכנה אבל לדעתי עד היום הוא לא התחיל לעבוד אתה)

pitoach

New member
מה ההבדל בין זה לבין לקיחת גננת בגן שנותנים

לה ללמד בתיכון פיזיקה 5 יחידות ?!?

כיצד אפשר להגיב על "כלכלן שניסה לבנות סוג של BI"
או אולי
או אולי
ואפילו מצאתי שזה יכול להתאים אם מכירים את המילה מאחורי האייקון
. דרך אגב מעניין ה
הגדול יותר. זה שלוקח את הגננת מהגן ללמד בתיכון או הגננת שמסכימה לקחת את העבודה על עצמה (כמובן אלו אמירות כלליות ולא נוגעות למקרה זה או אחר ספציפי שאיננו מכירים לעומק).

דרך אגב יועץ חיצוני שלוקח על עצמו לתת שירות בתחום שהוא לא שולט מראש פוסל את עצמו כאיש מקצוע טוב ופוגע בשם שלו. למי שעובד במיקור חוץ/ייעוץ חיצוני אני ממלית תמיד לא להסכים בצורה עיוורת לכל עבודה.

0 אור 0

New member
למרבה הצער יעוץ לא מקצועי נפוץ מאד

אין ספק שאנשים כאלה גורמים נזק רב, גם ללקוחות שלהם וגם למקצוע היעוץ באשר הוא- אחד כזה ש"נשרף" יגיד לך כשתגיע אליו ש"אני לא מאמין ביועצים חיצוניים" (עד השרלטן חלק הלשון שיגיע אליו שוב יצליח לשכנע אותו)

למעלה