ניתוח ממצאי חפירה

shareton

New member
ניתוח ממצאי חפירה

שלום, אני מחפש מחקרים או מקורות מידע אחרים המציגים איך ניתוח הממצאים במהלך החפירות או לאחריהן מתבצע. איך מחלטים איזה עיר ומאיזה תקופה העיר קיימת. יתרה מכך, איך מחליטים כי הממצא הוא חדר מגורים ולא רחוב או חנות. (טכניקות /כלים לניתוח ממצאים) אינני מהתחום, אשמח לכל הפנייה למקור מידע בנושא. תודה

shay4442

New member
המלצות שלי

1. בשביל "רמת מתחילים" וספר כתוב בעברית הייתי ממליץ: "הזמנה לארכיאולוגיה" מאת יוני רייך 2. בשביל רמת מתקדמים(וכמובן באנגלית)ממליץ:renfrew c. & bahn p. 2001. Archaeology- Theories, Methods and Practice 3. אם בארכיטקטורה עתיקה(וזיהוי של ארכיטקטורה)ממליץ: האדריכלות בארץ ישראל בימי קדם מן התקופות הפרהיסטוריות ועד התקופה הפרסית:לזכר עמנואל דוניבסקי 1987

רוני רייך

ולא יוני, כמובן. הספרים באלו מצויינים להיכרות עם הנושא. אם יש לך שאלות ממוקדות - תנסה אותנו.

רוני או רונית?

מצאתי את זה רק באתר אינטרנט אחד (של בוקמי) וכתוב רונית. זה הספר המדובר?

Lakedaimon

New member
עוד המלצה

ארכיאולוגיה כהרפתקאה, ספר של NGC שכתב בריאן מ. פאגן. גם לויקיפדיה יש ערכים לא רעים. אם אתה רוצה "hands on experiance" יש כמה חפירות בלוחות אליהן אתה יכול להתקשר ולראות האם אתה יכול לבוא ולצפות.

1בוק

New member
ועוד המלצה..

הספר 'מקרא וארכיאולוגיה ' של דניאל משה לוי יצא עכשיו חם מהתנור. ביקורות על הספר: ד"ר אילת מזרחופרת עיר דוד-"מצאתי עניין רב בחיבור הכתוב בשפה יפה ובהירה ומצביע על בקיאות רבה.. פרו' אילן שילה: הספר מעניין מאוד כדאי לקרא ולחשוב על האמור בו".

למעלה