ניתוח ל-hate this&I'll love you

gloria23

New member
ניתוח ל-hate this&I'll love you../images/Emo20.gif

אוקי סוף סוף נתחתי את השיר, רציתי לעשות את זה כבר הרבה זמן ולא היה לי זמן בגלל כל הבגרויות האלה גררררר שלא תחשבו שיצאתי מהם עדיין חחחח אוקי הנה הניתוח, מקווה שתהנו, או לפחות תגידו מה אתם חושבים..אהה ועוד דבר אחד שאני מבקשת ממכם, לפני שאתם קוראים את הניתוח שלי, אז לשמוע את השיר קודם..לא יודעת זה יהיה נחמד חחח,סתם בשביל להיכנס לזה עוד יותר..:) אוקיי תהנו... "hate this&I'll love you" הו אני גודל עייף מלהרשות לך לגנוב כל מה שיש לי ואת גורמת לי להרגיש כאילו נולדתי לשרת אותך אבל אני גדל עם השעות ומתחזק בכל יום השארת אותנו הרחק מאחור אז כולנו השלכנו את הנשמות שלנו והיתלקחנו בשמייך... כל כך לא פוחדים למות כי אני נולדתי להרוס אותך ואני גדל עם השעות ואני מתחזק בכל דרך..כן.... את הולכת אותי שולל... את הולכת אותי שולל... ואני מתחזק בכל דרך...כן.. זה לדעתי השיר הכי מקסים של מיוז מבחינת התוכן. ששמעתי אותו פעם ראשונה, אפילו לא ניסיתי להבין על מה הוא מדבר זה בא לי סתם ככה, יום אחד, ונדהמתי.אני אסביר בהודעה הבאה איך הגעתי לזה. השיר במשמעות שלו כפי שאני מבינה אותו מדבר על התמודדות יום יומית עם סיטואציה שהרסנית מבחינת הפגיעה שלה בך וההשפעות שלה עליך, כל כך הרסנית עד שהיא מאוד מזכירה לדעתי התמודדות עם מחלת הסרטן, זאת אותה ההתמודדות. אם חושבים על זה, סרטן, המחלה הנוראית הזאת מאיימת לקחת את כל מה שיש לך, הכול, אתה לא יכול לעבוד, אתה לא יכול לתפקד ביום יום, אתה שבור מבחינה נפשית ופיזית. זה מתחיל בבריאות שלך, זה מאיים לגנוב לך את היכולת תפקוד שלך, את מקום העבודה שלך, את המשאלות ואת החלומות שלך ולבסוף את היקר לך מכל, המשפחה שלך. זה מתבטא בשיר בשלושת השורות הראשונות: "הו אני גודל עייף מלהרשות לך לגנוב כל מה שיש לי..." בהמשך מתואר בשיר מה שאותה סיטואציה הרסנית גורמת לדובר, תחושת השעבוד: "ואת גורמת לי להרגיש כאילו נולדתי לשרת אותך" אתה משועבד לאותה סיטואציה הרסנית, כביכול סוג של סרטן, אתה מתנהל לפי הרצונות שלה, אתה יכול לעמוד על הרגליים רק שזה מתאפשר לך, כלומר הכול תלוי באיך שאתה מרגיש ואם אתה מסוגל, אז אתה מסוגל, ואם לא אז לא. זהו. ואני חוזרת לתיאור של אותה מחלה כי אני חושבת שזה בדיוק אותה הסיטואציה , אותה ההתמודדות.אתה לא יכול לעבוד כי אתה צריך להיות בטיפולים כימותרפיים, או אתה לא יכול להיות במקום איקס כי אתה פשוט לא יכול בגלל המצב שלך, אני לא צריכה לפרט עוד. אבל פה באה ההתמודדות, ה"אני לא אתן!" החלק של מה שאתה עובר וזה מחשל אותך..."אבל אני גדל עם השעות ומתחזק בכל יום" אותה ההתמודדות עם הסיטואציה מחשלת אותך וגורמת לך לצאת מחוזק יותר, תחושה שכן אפשר לעבור את זה באיזשהו אופן. אני חושבת שזה מה שמנסה השיר להעביר לנו, לא לוותר, להתחזק ולהתמודד. כלומר ההתמודדות שלך, זה שלא ויתרת, זה מה שבסוף יגרום לך לצאת הצד המנצח ולצאת גם מחוזק. "השארת אותנו הרחק מאחור" עכשיו, בואו נחזור לאותו ה"סרטן". המחלה הזאת פוגעת לך בתאים ומתפשטת מהר, מאוד מהר, לכן אני חושבת שזה מתאים בשיר לשורה"השארת אותנו הרחק מאחור" המחלה מתקדמת ומתפשטת, פוגעת בנו בעוד אם לא נעשה משהו, גם מבחינה נפשית, נשאר באותו מקום ואילו המחלה רק תלך ותתעצם... "אז כולנו השלכנו את הנשמות שלנו והתלקחנו בשמייך..." ופה שוב חוזרת הדרך של ההתמודדות, הסרטן כשהוא פוגע בך, או סוג של הסרטן, אני כבר לא יודעת איך לקרוא לזה, בדרך הפיזית, מאוד קשה להתגבר, מבחינת ההבראה הפיזית, לא רוצה לשחק את הרופאה, אבל אני חושבת שמה שמאוד עוזר לנצח, ולא פחות חשוב מהטיפולים עצמם זה ההתמודדות הנפשית. לכן זה מתבטא בשיר בצורה כמעט מצמררת, כאשר ההתמודדות, אותו הקרב מבוצע במגרש אחר, לא בגוף עצמו, או איך שאתם חושבים, אני כבר מסבכת את עצמי, אלא במגרש אחר, ההתמודדות הנפשית, אותו השורש, אותו הגרעין כדי לנצח במלחמה הזאת. להשליך את הנשמה במובן מטפורי, עוד פעם, אי אפשר (בנתיים) לנצח באותו מגרש שאתה נמצא בו, אז ננצח במגרש שלה, בהתמודדות הנפשית: "והתלקחנו בשמייך..." עשינו את זה, ניצחנו אותך במגרש שלך, נלחמנו בזה. ונכנס לזה יותר לעומק- חומר לא יכול להתלקח אם אין אויר בסביבה שיכול לאפשר לו..(זה מה שאני זוכרת משיעור מדעים בכל אופן..) כלומר, התגברות על אותה סיטואציה לא תבוא, כלומר לא יכולה להתממש אם לא יהיה משהו, אותו "אויר" שיאפשר לו בכלל להגיע למצב של "התקלחות" של בעירה... אותו "ניצחון". ההתמודדות הנפשית היא האויר כאן, הניצחון המנטאלי. מה שבשיר מתואר בצורה מטפורית מאוד יפה, התמונה הציורית הזאת, מן אותו כדור אש שמתלקח בשמיים מכוערים ודוהים מרוב מאבקים, ובוער ברוב עוצמתו כסמל לניצחון. " כל כך לא פוחדים למות כי אני נולדתי להרוס אותך" הדובר ממשיך לציין את ההתקדמות שלו במלחמה, אם בהתחלה היה חששות, מצב של חסר אונים כמו שמתואר בהתחלה"אני גדל עייף מלהרשות לך לגנוב..." ולא היה שום תיאור של ניסיון להתמודדות, אלא כמעט מצב של ויתור, עכשיו זה התהפך ויש מצב של מלחמה עד הסוף, עד מוות. הכול רק כדי לנצח. הדובר אומר לעצמו שהוא נולד להרוס את אותה סיטואציה. תחשבו איזה שינוי ענקי זה ממה שהיה מתואר בהתחלה. הדובר ממשיך למנות את אותם יתרונות שהוא מחזיק בהם כעת: " ואני גדל עם השעות, ואני מתחזק בכל דרך..." כל מאבק רק מחזק... אותה סיטואציה שמתוארת בשיר כל כך הרסנית עד שהדובר מעיד עליה שהיא הוליכה אותו שולל, ולבסוף השתלטה על נפשו וגופו, וזה כמובן לפני שהוא החליט להילחם בה, מה שמתבטא בשורה האחרונה בשיר וחותם אותו כמסר מאוד כואב וחזק בו זמנית: " ואני מתחזק בכל דרך...כן.." ההתחזקות, החישול הזה, זה המסר של השיר, לא לוותר, פשוט לא!, להילחם ולצאת בסופו של דבר מנצח. עכשיו מבחינתי נשאר רק לנתח את הכותרת של השיר שנקרא:"hate this &I'll love you" בכוונה לא תרגמתי את הכותרת שלו כי לא ידעתי איך... חשבתי על שני פרושים: הראשון זה גם מה שאני חשבתי פעם ראשונה "שונא את זה ואוהב אותך" אבל יש גם "תשנאי את זה ואוהב אותך" ובאמת שאין לי מושג מה מבין השניים נכון, נצטרך לשאול את מאת'יו חחח לכן אני משאירה את זה לכם שתקבעו מה שנראה לכם לנכון...

gloria23

New member
וכמו שאמרתי מקודם...

רציתי לשתף אתכם איך הגעתי לזה בכלל...אני ממש חייבת לשפוך את זה...כמו שאמרתי בהתחלה לא ניסיתי לנתח את השיר ולא כלום...רק הקשבתי ונהנתי..ואז קרה מה שקרה, עבר זמן...ונעבור לחיים הפרטיים שלי, גיליתי שלמישהי שאני מכירה יש סרטן(מורה שאני מאוד מעריכה, לצורך העיניין).וזה בא לי בבום, לא חשבתי שזה מה שיש לה ושרק תהיה לי בריאה...אז אני רוצה לשתף אתכם...אז אוקי אז היא המשיכה ללמד ואז יום אחד הפלאפון שלה צלצל, היה הפסקה, נשארתי בכיתה ושמעתי דיסקמן, אבל לא שמעתי כל כך חזק ויכולתי לשמוע את השיחה שלה..אז בקיצור היא מדברת עם הבייבסיטר של הבת שלה, והבת שלה , ילדה קטנה, עשתה צרות, רצתה ללכת עם לבוש חגיגי לגן והיא לא רצתה ובצדק, שהיא תלכלך את זה...טוב אז למה אני מספרת לכם את זה..כי זה מאוד נגע לי ללב , הצורה שהיא דיברה איתה, שרק חשבתי, עם המחלה המזופתת שלה ועם כל הבלאגנים שמסביב, איך היא מתמודדת? אז המשכנו את השיעור והלכנו הביתה...ושהלכתי הבייתה. אוקי הלכתי לנוח שמעתי קצת מיוז.כן ניחשתם נכון, שואוביז, שיר מס' 11...ואיכשהו בבום..אני מתחילה לשמוע את מאת'יו שר את" מהלרשות לך לגנוב את כל מה שיש לי..." והכל בא לי בבום..וחשבתי איך שהשיר הזה מתאר את כל מה שכתבתי בניתוח. בקיצור הייתי חייבת לספר לכם את זה...זה גרם לי להעריך עוד יותר את השיר הזה ועוד יותר את הכתיבה של מאת'יו , זה משהו גאוני..השיר הזה גורם לי לבכות..אךךך טוב אבל אני ממשיכה עם הסיפורים שלי...נלך לישון..בגרות במתמטיקה עוד עשרים ומשהו שעות, ומה אני עושה, מנתחת שירים חחח טוב לילה טוב לכם

NiKi†a

New member
ואוו..

אפעם לא חשבתי על זה ככה, תמיד חשבתי שהוא מדבר על מישהי שפגעה בו. אני לא יודעת אם הוא התכוון למחלה הזאת, אבל זה ממש ניתוח יפה ודרך מחשבה מדהימה. כל הכבוד..באמת

the papercut

New member
כבוד../images/Emo45.gif

כל הכבוד על ההשקעה ממש ניתוח טוב ורציתי להוסיף........אם זה לא נכנס למאמרים אז אני קוף שוודי מועפף

ramoni

New member
התגעגתי...

והפעם לשם שינוי אין לי מה להוסיף למה שאמרת, המילים נבלעו בלע כתיבתך... תמשיכי ככה, אני מקוה שאם יהיה לי זמן אני וסיף ניתוח מוזיקלי לשיר הזה(וזה לא פשוט, יש בו שישה כלי נגינה)

gloria23

New member
../images/Emo51.gif../images/Emo9.gif

for some reason,I can't write in hebrew...nevermind lol I just want to say thank you for your comments,I'm very glad to see such comments:)and I just got back from the bagrut-it was shit..but what the hell.... take care and thank you again and wellcome to pa..thank you for the right meaning of the first line..u can count on it.. peace!

A Quiet Cat

New member
נראה לי שהתרגום הנכון לשם השיר הוא

"תשנאי את זה ואוהב אותך" כי יש את "i will love you" אז זה נשמע נכון יותר... אני לא בטוחה בקשר לפירוש השם כי איך שאני רואה את זה, זה לא מתקשר ממש לפירוש הנפלא שאת נתת לשיר (כל הכבוד!
) אבל ככה אני חושבת: אם השיר מדבר על יחסים בין בני אדם אז אולי מאט מתכוון שהוא יוכל לאהוב את אותו האדם (זו לא חייבת ליהיות אישה, אולי חבר קרוב שלו) רק אם הוא ישלים עם העובדה שלא מתייחסים, כמו שהוא מתייחס, למישהו שאתה אוהב. אולי אותו אדם נהנה מכל הקטע שמאט מנסה להילחם בשליטה שיש לו עליו והוא אומר שאם תשנא את זה שאני מנסה להתנגד לך, אדם שיקר לליבי, אז רק אז אני אוכל לאהוב אותך. <זו רק דעתי, לא יודעת מה איתכם...>

gloria23

New member
thanks../images/Emo13.gif

thats what I mean when I didn't want to anlize the title...I think we defently can see it that way, like your meaning

למעלה