ניתוח לפרסקופיה

ragazza82

New member
ניתוח לפרסקופיה

שלום לכולן,
כמה שאלות, מקווה שמי מכן תוכל לעזור..

אני סוחבת איתי את האנדומטריוזיס כבר למעלה מעשר שנים (!!) ומאחורי כבר שני ניתוחים (באיכילוב) אחד לפרסקופיה והשני בפתיחת בטן מלאה (החל גם הוא כלפרוסקופיה והסתבך)
אך אף אחד מהניתוחים לא נתן פתרון לאנדו' אלא רק ניקו את ההדבקויות והוסרה ציסטה. למעשה אני מבינה רק כעת, באיחור רב ולאחר סבל מתמשך, שלא התייחסו אלי כאל מקרה של אנדו', רק ציסטות. החצוצרות שלי (שתיהן) נראות תמיד באולטרסאונד נפוחות ומלאות בנוזל..
לאורך אותן שנים ועד לפני כמה חודשים טופלתי אצל גניקולוג, ואושפזתי פעמים רבות למתן אנטיביוטיקה כל עת שהיתה התפרצות של דלקת באיזור.
מאחר והניתוחים מעולם לא פתרו דימומים כבדים שהיו כל החודש- אני מבינה כעת, משעשיתי הפסקה ארוכה בנטילת הגלולות (אותן לקחתי ברצף) שהן היו חלק מהגורמים להחרפה במצב.
הייתי ביעוץ אצל דר' סוריאנו שהמליץ על לוקרין וניתוח דחוף בגלל מצב החצוצרות ובגלל שאני ארצה ללדת בעתיד (30, רווקה) ושלח לסדרת בדיקות.
כחוות דעת שניה, פניתי לד"ר שיינמן במרכז אנדו' בבי"ח מאיר (חדרי בדיקות עלובים, מכשור מימי ני"לי, אך קרן אור בדמותו של שיינמן) שערך תחקיר מקיף, בדיקה (האולטרסאונד בתיקון, פיסקתי אם כן רגליים למכשיר עינויים המתכתי שנראה כמו פריט לשימור) המליץ גם כן על ניתוח וכמה שיותר מהר כי כבר קיבלתי לוקרין.

לשאלות- יש לי ביטוח רפואי פרטי- האם עדיף לבצע הניתוח באסותא? אם יש צורך ברופאים נוספים במהלך הניתוח בגלל ההדבקויות, כדאי שיהיה בבי"ח ציבורי בגלל הנגישות או שיש גם באסותא??
מי תתרום קצת מידע על שיינמן? הרגשתי שהוא מסביר טוב, לא מתנשא, וידיו לא רועדות.
אם אני מתחילה הליך בפרטי אני אוכל להיות אחר כך במעקב גם דרך קופ"ח? (אני בכללית, שיינמן מקבל במרכז בריאות האישה של הכללית.) או שאצטרך להגיע כל הזמן לקליניקה פרטית?

סליחה על כמות המלל, אבל אם קראת כבר עד הסוף את מוזמנת להגיב לי.
תודה

narkis18

New member
אני לא יודעת לענות על הכל - אבל חלק כן

אז ככה...
גם לי יש ביטוח פרטי, ואני עשיתי את הניתוח ב"מדיקל סנטר" בהרצליה. אני ממליצה בחום - אין לי ולו מילה אחת רעה לומר על המקום הזה.
אני מטופלת של שינמן במרכז לבריאות האישה והוא גם זה שניתח אותי. אני יכולה לומר לך שאני מרוצה מאוד, גם מהפגישות ה"רגילות" וגם מהניתוח שהוא ביצע.
הוא בנאדם מקסים, רופא טוב והיה שם בשבילי גם לפני וגם אחרי הניתוח (כולל שיחות היסטריות מאמא שלי על כל פרט קטן..).

ועכשיו להסתייגויות!
קודם כל, מעולם לא נפגשתי עם סוריאנו, לא טופלתי בתה"ש ולמעשה, כבר מההתחלה שינמן היה הרופא שלי. אז אני יכולה לדבר רק עליו ואין לי איך להשוות בינו לבין סוריאנו. וגם אם היה לי - שמתי לב בזמן שאני בפורום, שכל אחת תופסת את הרופא שלה בצורה שונה לחלוטין..
אני בטוחה שכמו שיש הרבה כמוני שמהללות את שינמן, תהיינה גם כאלו שתאמרנה לך שהוא רופא מתנשא/ מכאיב/ לא נחמד.. אני מעולם לא נתקלתי בצדדים האלו שלו - אבל כל אחת רואה דברים אחרת.

דבר שני, המקרה שלי יחסית קל.. היו לי 2 מוקדים שטחיים על הרצועות שמחזיקות את הרחם, מוקד אחד רקטו-ואגינאלי לא עמוק מדיי, הידבקויות ואדנומיוזיס שגילו בניתוח.
המקרה שלך נשמע לי הרבה יותר מסובך, אז אולי כדאי שבנות עם מקרים קשים יותר יענו גם.

בכל מקרה - אני מאוד ממליצה על שינמן (לניתוח הפרטי והטיפול הציבורי השוטף אח"כ) והמדיקל-סנטר.
המון בהצלחה!

פז08

New member
הי........ברוכה הבאה

קודם כל, לדעתי את בידיים ממש טובות. אני מכירה את ד"ר שיינמן מספר שנים, ויש לי רק דברים טובים לומר עליו.
אני אישית סומכת עליו מאוד, הוא ניתח אותי מספר פעמים (מה לעשות, היה צורך בניתוחים נוספים, לא שהוא לא עשה עבודה טובה חלילה) וניתח את אחותי. הפניתי אליו בנות רבות שכולן חזרו להודות לי....
לדעתי היתרון שבו הוא שהוא גם מקצועי אבל בד בבד מאוד אנושי ומקסים. ככה אני אישית רואה אותו.
ככה שאם תבחרי בו כמנתח, לדעתי זו בחירה טובה. .
כמובן שיש עוד רופאים בתחום וגם הם טובים אבל הוא ההעדפה האישית שלי.
לגבי היכן להינתח- בהחלט, אם יש אפשרות בפרטי, הרי ששם המלונאות הרבה יותר טובה ואין מה לדאוג לגבי ציוד

ברור שתוכלי להמשיך לראות אותו בקופת חולים. אין שאלה בכלל... את יכולה לעבור מפרטי לציבורי ולהפך....לפחות שאצלו לא נראה לי שצריכה להיות לך בעיה. ברור ביותר שאישה יכולה להחליט שמבצעת ניתוח בפרטי אבל המשך מעקב בקופה.... הרבה בנות עושות זאת.
אם יש לך עוד שאלות, אשמח לענות, בהצלחה.....

ragazza82

New member
שמחה להצטרף לפורום

פז תודה,
אעבור את הניתוח במדיקל, עם שיינמן.
שנים של עלויות כספיות גבוהות על מיני רופאים פרטיים, ניתוחים ושיקויים.. אז למצוא שיש רופא קרוב לבית, מומחה לעניין ועוד דרך קופ״ח זה גילוי מרעיש! הולכת על זה...
תודה על התגובה

יסמין259

New member
הי

כשנותחתי באסותא ת"א ע"י סוריאנו (גם בביטוח פרטי), היה צוות של 4 אנשים שעזר לו (שתי אחיות, מרדים ורופא נוסף). אני לא חושבת שצריכה להיות בעיה באסותא, אלא דווקא להפך. אבל רק בשביל השקט הנפשי שלך כדאי באמת שתשאלי את סוריאנו עצמו מה קורה אם המצב מסתבך במהלך הניתוח.
את יכולה להיות רגועה שידיו של סוריאנו לא רועדות

באופן גורף, כל צוות המקום היה נחמד מאד, מהפקידות, דרך האחיות ועד לרופאים. עברו עשרה ימים ועדיין מתקשרים אליי מדי פעם לשאול למצבי ואיך אני מתאוששת.
ממה שידוע לי, באותו בי"ח מנתחים גם ניתוחים מורכבים יותר (יש מסך שמעדכן את משפחות המנותחים ולמיטב זכרוני ראיתי בהודעות מחלקה נוירוכירורגית ועוד).
איני מכירה את שיינמן כלל.

Eiv82

New member
אני גם מצטרפת לממליצות של שינמן

בתור מנותחת טרייה שלו (לפני חודש וחצי) אני ממליצה לך בחום רב. הוא מאוד מקצועי ומאוד אנושי, כשהייתי במצוקה לאחר הניתוח, לאחר שהוא בישר לי שהאנדו' שלי בדרגה 4, בין המסובכים שהיו לו, הייתי מאוד מבולבלת והוא הרגיע אותי והסביר לי ולבעלי בצורה מאוד ברורה מה לעשות הלאה ואיך להתמודד...
הוא ניתח אותי בפרטי במדיקל סנטר (אין לי תלונות, בית חולים טוב...) ועשינו תיאום ציפיות לפני מה הולך להיות בניתוח (חשוב מאוד). סיכמנו מראש שהוא לא יבצע מהלך כירורגי מסובך וזו תהיה לפרוסקופיה אבחנתית וטיפולית ולכן הוא לא הוציא את המוקד שהוא מצא במעי, אך כל האגן שלי היה מפוצץ הדבקויות בחצוצרות, שחלות שאת כולם הוא הפריד ומוקדים בעוד מקומות שהוא הוציא. גם נמצאו הידבקויות בתוספתן (שהופרדו) ולכן הוקפץ כירורג באמצע הניתוח להיוועץ עימו אם להוציא את התוספתן ובסוף הוחלט שלא. כך שאם החשש שלך אם יצטרכו לבצע מהלכים כירורגים בניתוח, או שאם יהיה צורך בכירורגים נוספים חשוב שתשוחחו על כך מראש ותתאמו ציפיות.
אני הייתי לפני ואחרי הניתוח במעקב אצלו דרך כללית במרפאה בכפר סבא, אין עם כך שום בעיה.
לגבי סוריאנו לא פגשתי אותו מעולם, טופלתי רק ע"י שינמן בניתוח הנ"ל היחידי שעשיתי כך שאין לי ממש למה להשוות ואני גם לא יודעת להגיד לך עדיין אם בוודאות הוא עבד (אני עכשיו בדיכוי לפני טיפולי IVF) אך מההתרשמות שלי עם ההתמודדות של שינמן עם המחלה הנוראית הזו הוא נראה לי מאוד מקצועי מכיר ויודע להתמודד עם המקרים המסובכים שלה.
המון בהצלחה!
ותהיי בריאה

liats80

New member
כמו שכתבה לך יסמין

כדאי בכל מקרה לשאול את הרופא (בין אם זה שיינמן או סוריאנו) מה קורה אם הניתוח מבוצע באופן פרטי ויש צורך ברופאים נוספים (למשל כירוג).
בדר"כ בציבורי יותר פשוט לערב/להזעיק רופאים אחרים.
באופן אישי עברתי את הניתוח במדיקל סנטר בידי סוריאנו והייתי מאוד מרוצה.
את שיינמן אני לא מכירה, אבל בהחלט שמעתי עליו דברים טובים.
התנאים במדיקל מצוינים.
אצלי לא היה צורך בעירוב כירוג או רופא מומחה נוסף אחר. אבל זו בהחלט שאלה חשובה לרופא לפני ניתוח.
ובנוגע למעקב דרך הכללית - לדעתי לא צריכה להיות שום בעיה. תקבעי את התורים לרופא דרך הכללית וכשאת אצלו תאמרי לו שתרצי לעבור את הניתוח אצלו באופן פרטי ולהמשיך מעקב בציבורי. סתם שיהיה ברור מראש.
בהצלחה!!!
ֿליאת.

למעלה