ניתוח לייזר

rann1608

New member
ניתוח לייזר

מבקשת לדעת מה הסיכונים בניתוח לייזר להורדת משקפיים (אני בת 22, יש לי צילנדר בשתי העיניים אך מספר נמוך, בבדיקה באמריקן לייזר אמרו לי שבגלל שהקרנית של העין עבה יחסית (568 - בשתי העיניים) אזי אני אידיאלית כביכול לניתוח)אך יש לי יובש בעיניים.. אודה לדעתך המקצועית בנושא רונית

ניתוח לייזר + סיכונים

שלום , עם יובש בעיניים את ממש לא מועמדת אידיאלית לניתוח ! אני ממליץ לך להבדק ב 3 מכונים שונים ואז להחליט. לגבי סיכונים : 1. זיהומים ודלקות רגילות של אחרי ניתוח. 2. סגירה לא טובה של הפלאפ ( החלק של קרנית העין המורם בזמן הטיפול) 3. עודף תיקון, יצירת מספר אחר שלא היה קודם לכן, או הפיכה מקצר רואי לרחק רואי. 4. יצירת צילינדר שלא היה. 5. יצירת מבנה אי-רגיולרי בקרנית העין שלא ניתן לתיקון ע"י משקפיים, אלא רק ע"י עדשות מגע מיוחדות ויקרות. 6. המספר יכול לחזור מתי שהו. 7. יובש חמור בעיניים. 8. פגיעה בראיית לילה וראיית הילות. 9. פגיעה באפשרות של מדידה מדויקת של הלחץ התוך עיני בעתיד כאשר יהיה צורך. 10. יצירת מבנה קרטוקוני של הקרנית. 11. לא יודעים איך תתנהג קרנית שהפכו אותה דקה יותר בעיניים "זקנות" בגיל מבוגר. 12. חדות ראייה מופחתת לאחר הניתוח. אני מתאר שיש עוד, לא זוכר כרגע... רק להבהרה - אני לא נגד הניתוחים ( למרות שאני מרכיב משקפיים ולא מוכן לעבור ניתוח זה, כך גם הרופאים המנתחים עצמם), אך אם חלום חייך לראות טוב ללא תלות במשקפיים ואתה מוכן לקחת את הסיכונים, עליך להכיר אותם. בברכה, אייל ברקו אופטומטריסט-קליני.

ניתוח להורדת המשקפיים

שלום, ניתוח לייזר להורדת משקפיים צבר פופולריות בשנים האחרונות והוא כיום אחד הניתוחים הנפוצים ביותר. הניתוח נחשב לבטוח ומוצלח ואף קיבל את אישור ה FDA האמריקני. מצד שני קיימים גם סיכונים בניתוח כפי שפרט מר ברקו, כשהחמורים שביניהם הם: זהום בקרנית, תיקון יתר, והפרדות רשתית. סיבוכים אלה אמנם נדירים אך יכולים לגרום לירידה משמעותית בראייה. כמו כן, לא כל אחד מתאים לניתוח ויש אנשים שלגביהם לא מומלץ הניתוח. לדוגמא: קרנית דקה מידי, מספר לא יציב במשקפיים, בעיות ברשתית ועוד. ידוע גם שהניתוח יכול לגרום ליובש בעיניים שהוא בדר"כ זמני אולם באנשים עם יובש משמעותי בדר"כ לא מומלץ הנתוח בחשש להגברה של היובש. בכל מקרה חשוב להבדק ע"י רופא עיניים באופן יסודי לפני הניתוח ולציין בבדיקה שאת סובלת מיובש.

לדר' מן

שלום דר' מן, ציינת שהפרדות רישתית היא סיבוך נוסך לניתוחי הלייזר, כיצד הרישתית תהיה קשורה לניתוח ? תודה מראש על התשובה, אייל ברקו אופטומטריסט-קליני.

ניתוחי לייזר

מר ברקו שלום, בעבודות של סדרות גדולות של ניתוחי LASIK נמצאו מקרים בודדים של פתולוגיות כגון קרעים והפרדות רשתית שנצפו לאחר הניתוח. הקשר הישיר בין פתולוגיות אלה לבין הניתוח לא הוכח ויתכן שהן נובעות לא מהניתוח אלא מכך שמדובר בחולים בסיכון גבוה (מיופיה).ב review שפורסם בעיתון survey ב 2002 (פר' לבנשטיין) אכן לא נמצאה עדות לקשר סיבתי בין ניתוחי הרפרקציה לבין הפתולוגיה ברשתית. אולם ההמלצה הרווחת היא להמנע מניתוח לייזר בחולים עם פתולוגיה ברשתית.

למעלה