ניתוח לייזר-דחוף!!!

chikonino

New member
ניתוח לייזר-דחוף!!!

שלום,ד"ר. אני מתכוונת לעבור בקרוב ניתוח ליזר אצל מי שנחשב לגדול המנתחים בארץ,פרופסור ליפשיץ,ושעל פי הפרסומים הינו בעל הניסיון העשיר ביותר בארץ בניתוחי הליזר ומומחה בעל שם עולמי בתחום של תיקוני הראייה. להלן שאלותיי: 1)האם תוכל לאשש מידע זה? 2)האם שמעת על מקרים בארץ של כאלו שהתעוורו לחלוטין(או קרוב לכך) כתוצאה מניתוח לייזר( סופר לי דווקא השבוע על מקרה כזה,האם זה נכון???) כיצד בעצם ניתן לאבד את הראיה בניתוח מסוג זה....? 3)האם ייתכן שמכון מכובד ייתן אבחנה שאינה מדויקת ועלולה לפגוע דווקא באיכות הראייה של המנותח,רק לצורך הרווח הכספי(אינני תמימה כלל,והשאלה היא בעצם,האם יש צורך לבדוק את אמיתות התאמתי לניתוח בעוד מכונים?) תודה מראש על ההענות.

תשובת אופטומטריסט...

שלום, אני אנסה לענות לך במיגבלות האתיקה המקצועית ומבלי להתיחס למכון זה או אחר. 1. אין ביכולתי לתת לך חוות-דיעה על רופא ספציפי מסיבה אתית. 2. אני שמעתי על מקרה או שניים בארץ, גם בעולם מן הסתם קרה הדבר, אך יש לציין שאילו מקרים בודדים באחוזים זניחים. 3. תיאורטית זה ייתכן, אני נתקלתי במטופלים שלי שמכון מסויים אישר אותם לניתוח ומכון אחר פסל אותם. המסקנה - להשקיע עוד כסף ולהיבדק במספר מכונים. אם את מעוניינת ברשימת סיכונים חלקית הכנסי לקישור : http://www.doctors.co.il/forums/read.php?f=27&i=93666&t=93274 בברכה, אייל ברקו אופטומטריסט-קליני.

ניתוח ליזר

שלום. כמובן שאנני יכול להמליץ או לשלול רופא -הדבר לא קולגיאלי ולא אתי. יש מספר רב של מכונים בארץ. מומלץ להבדק אצל יותר מאחד על מנת להתרשם. לכל רופא עלולים להיות סיבוכים אך ככל שהנסיון גודל, כך גם הסיבוכים קטנים. בעיות ראייה לאחר ניתוחי לייזר נגרמים לרוב מזהומים, דלקות קשות ואי-דיוק במספר. ברוב המקרים סיבוכים אלו לא גורמים לעורון מוחלט אך יכולים לגרום לירידה בראייה או להפרעות שונות בראייה. דעתי האישית והמקצועית היא שצריך לבחור מנתח שיהיה זמין - גם לאחר הניתוח, בעיקר אם יש בעיות. בהצלחה ד''ר מן בהצלחה

למעלה