ניתוח כתח יד

just dandi

New member
ניתוח כתח יד../images/Emo13.gif

אשמח אם תוכלו לנתח את כתד ידי שבקובץ

pumiki25

New member
היי דנה - הנה כמה תובנות שלי

כתבת שאת מתעניינת באומנות, ובאמת - אני רואה אצלך רגישות ונטייה אומנותית - אולי קצת עצורה/מודחקת. אם אני לא טועה - מעט פנטזיונריות, שאיפה להגיע לגבהים ולמטרות שאת מבקשת להגשים - אולי כאלה שהן מעט בלתי מציאותיות או נתפסות בעינייך כבלתי מציאותיות. אני רואה הרבה דימיון וסגנון אישי וייחודי - ובכל זאת, מעט כפות ומשתדל לנוע לכיוון קונפורמיות והשתלבות. יש בך משהו שמבקש "להמריא" - אבל אני מקבלת את התחושה שאת עוצרת מבעדך. ופה אני מגיעה לאבחון קצת יותר "יומרני" (אני בתחילת הדרך, כך שעלולה לטעות!) - יש לי את התחושה שהביקורת העצמית והריסון העצמי שלך נובעים ממקום של הגנתיות, שבו את צריכה לשמור על עצמך ו"לכסות" - אולי בגלל משבר אישי שעברת לאחרונה? (לעמיתי המנוסים: "ארובה" קטנה אבל בולטת למדי לאורך ארבע שורות) ועוד שאלה לי אלייך - האם רשמת בעט כדורית? אם כן - אני חושבת שיש בך מידה של נוקשות ודריכות, משהו מאוד מחושב וזהיר. דבר אחרון, וגם פה אני מרשה לעצמי להעז קצת יותר - אני מרגישה שהצורך שלך להתאים ולהשתלב (אולי להיטמע, אפילו?) בא על חשבון הביטוי של האני-האמיתי שלך, שאת "מחביאה" אפילו מעצמך - כאילו שאת מטמיעה ו"שוכחת" את עצמך, את הקיום הייחודי שלך, הרצונות, הצרכים, המאווים האישיים שלך - בעת שאת עסוקה בלהציג מצג שווא לראוַות אחרים - ובניסיון (לא רצוני - אולי כזה שאת חושבת שחובה עלייך לבצע מסיבה זו או אחרת) להפוך להיות אותו האדם שאת "מייצרת". עד כאן לבינתיים - ושוב, מבקשת להזכיר שאני בתחילת הדרך, כך שעשויה לטעות

pumiki25

New member
והערה נוספת -

במידה ואני צודקת בניתוחי את כתב היד שלך (במידה
) - מרבית האלמנטים של הכיסוי, ההגנתיות, הצורך להשתלב ולהתאים וליטות לכיוון הקונפורמיות יחדיו עם היעדר ההעזה לבטא את עצמך באופן אותנטי הם, בסה"כ, אופייניים ונורמלים לגילך.

shamon51

New member
מצטרף

אני מצטרף בכללי למה שכתבה מיקי - עם כמה הסתיגויות
פנטזיונריות ? - לא נראה לי כל כך
מסכים +> "הצורך שלך להתאים ולהשתלב (אולי להיטמע, אפילו?) בא על חשבון הביטוי של האני-האמיתי שלך"
"עסוקה בלהציג מצג שווא לראוַות אחרים" לא ממש כדאי לומר שהיא נוטה לעזור לאחרים, לתת ופחות לחשוב על עצמה. לחובבי האניאגרם - נראית לי טיפוס 2 עם כנף 1

pumiki25

New member
שמעון, באשר ל - "פנטזיונרית" -

לא הייתי בטוחה בעצמי שהשתמשתי במילה הנכון. המילה שעלתה בראשי הייתה "פנטזיה", מן הסתם, אבל את התחושה הזו קיבלתי מהאותיות ה"מרחפות" מעל בסיס השורה. התחושה שעלתה בי היא שקיימת חלימה (מלשון "חלום", כמובן"), אולי חלום בהקיץ (ריחוף?), ואולי חלומות (משאלות) שהכותבת תופסת כ"גדולים" עליה באופן ספציפי, או גדולים בכלליות, באופן אובייקטיבי. כמובן, מקבלת לחלוטין את האפשרות שאני טועה!

just dandi

New member
קודם כל

תודה על ההתייחסות המעמיקה.רוב הניתוחים שלך הם אכן בעלי בסיס אמת.לפעמים אני מרגישה כאילו אני בעלת שתי זהויות - האחת אומנותית,הומנית,דמיונית,והשנייה בניגוד מוחלטת ריאלית,מקובעת לחוקים ולמה ש"נכון".והאמת היא שאני כבר לא בטוחה מי זו הדנה האמיתית. (אגב,שמת לב איך הצטיירתי בנתוח שלך?בתור בנאדם די מופנם וקודר שכזה,כלמעשה אני בדיוק ההיפך
) דבר נורא מוזר ששמתי לב אליו,לאחר הצצה בכמה מחברות מקצוע שונות זהה שהכתב שלי בכל אחת מהן שונה!(צירפתי לך כמה דוגמאות..)על מה זה יכול להעיד? אה,ואני רושמת בד"כ בעטי פיילוט ..סלחי לי על הבורות אבל אין לי מושג מה זה עט כדורי.

pumiki25

New member
דנה, לא-לא-לא! ../images/Emo12.gif

בשום פנים ואופן לא תיארתי אותך כאדם קודר ומופנם! כשדיברתי על קונפורמיות, כוונתי הייתה לנוהל התנהגותי שתואם את ציפיות החברה בה את חיה - את מתאימה את עצמך לאחרים על מנת להשתלב, על מנת להפוך לחלק אינטגרלי מהיחידה החברתית בה את נמצאת, על מנת להתחבר. נצפה, בדרך כלל, שאדם "מופנם וקודר" יטה להרחיק עצמו מחברת בני אדם (וכבר ראיתי כאן בפורום, למשל, כתב כזה - מרדני ו"בועט". רציתי להתייחס אליו, ולא היה לי זמן...)) - וודאי ובוודאי לא להתאמץ על מנת לדמות להם ולחבור אליהם (אני מדברת על שתי קצוות הסקאלה, כאשר בינן, כמובן, טווח רחב של אפשרויות פעולה - או היעדר פעולה). כשאני מדברת על עולם פנימי, על פגיעות כלשהי, אפילו על חוסר ביטחון - אף אחד מהאחרונים לא מחייב בהכרח, לדעתי, תיאור של אדם מופנם וקודר. לכולנו עולם פנימי, לכולנו נקודות האכילס הפרטיות שלנו, לכולנו הרגישויות שלנו - ואף אחד מאלה האחרונים שהזכרתי אינו חייב לאפיין אדם שהוא מופנם בהכרח - ובוודאי שלא קודר. אני מקווה שהבנת את כוונתי!

מיקי, הריסון העצמי והקונפורמיות

שמתבטאים בכתב, אופייניים מאד לבנות דתיות בגיל הזה.

pumiki25

New member
שייקה, תודה!

אבל מהיכן הנחת שדנה דתיה? או שדיברת באופן כללי? (ניסיתי למצוא אינדיקציה הן בכתב וכן בהודעות שלעיל, ולא מצאתי...)

כי19

New member
דנה,אם תוכלי לציין ממתי הם הכתבים

שצירפת לכאן בפעם השניה?

just dandi

New member
הראשון-לפני חודש וחצי

השני לפני שבוע וחצי והשלישי לפני 4 ימים

למעלה