ניתוח כתב ידי

ניתוח כתב ידי

שלום לכולם שמי הילה אני בת 25 מאיזור המרכז. אני סטודנטית למדעי החיים. צירפתי סיכום שיעור שנכתב בכתב ידי כמובן. אשמח לשמוע מכם ניתוח. תודה מראש

שוב שלום

מישהו יכול בבקשה להתייחס להודעה שהעלתי? אני בודקת מידי יום אם היו תגובות ואין. אני ממש אשמח אם תוכלו לכתוב מספר מילים בנוגע לכתב ידי. לא חייב להיות ניתוח מעמיק אפילו כמה נקודות. תודה רבה מראש
הילה

riki t

New member
אוקיי נולי, אבל בואי נעשה זאת כמו שצריך

כתבי שוב ע"פ הכללים הנ"ל: כתיבה ספונטאנית בעט כדורי על דף A4 חלק אשר מונח על ערימת דפים מתחתו, נסי לכתוב ככל שתוכלי ותחתמי בסיום המכתב, הקפידי לציין בגוף המכתב שהינך מאשרת את ניתוח כתב ידך וסרקי זאת לכאן, קחי את הזמן בכייף ועשי זאת כשאת רגועה , אני אשתדל לסייע ככל שאוכל, שיהיה בהצלחה.

תודה וסליחה ../images/Emo13.gif

אני מתנצלת. לא קראתי את ההנחיות. אני אקרא ואז אעלה מחדש את כתב ידי סרוק על פי ההנחיות. תודה

riki t

New member
היי הילה

אני מודה שהיה לי מאודדדדדדד קשה לנסות להבין את הדינמיקה שלך דרך כתב ידך, בכל פעם ניסיתי לכתוב לך מחדש ובכל פעם החלטתי למחוק ולנסות לחשוב שוב...במטרה להצליח להבין ולהעמיק יותר, בסופו של דבר החלטתי לנסות להכריע ולכתוב לך משהו כי הבטחתי שאשתדל מאוד, לא בטוחה שאני לא טועה ועם זאת אשמח לשמוע את חוות דעתך על מה שתקראי כעת , וכמובן- גם את חוות דעתם של החברים הנוספים בפורום. בחורה רצינית, אחראית, מהימנה, מאורגנת, מסודרת, בעלת טאקט, קפדנית ,יסודית, משדרת ביטחון ונחישות, בעלת מוטיבציה , כשרונית , מקצועית בתחומך , בעלת ביקורת עצמית ומשמעת פנימית חזקים , מתוכננת וזהירה. מתקשה להיפתח , לזרום ולפתח את כישורייך ביעילות בשל אי אלו מעצורים, בלימות , הסתגרויות , הדחקות וקושי להתגמש - הנ"ל מלווים בתעקשויות והצטדקויות. בולט מאוד הצורך החזק שלך לשמור על חזות מאוזנת, יציבה , בוטחת וגמישה כלפי חוץ, כאשר בתוכך ישנה התנגדות שוללנית לאקטים כלשהן שמלווה באי-גמישות כבר בגישתך ועמדתך ומקשה עלייך לפתח את כישורייך וקשרייך לאפיקים מקדמים, ייתכן מאוד שהמקור לשוללנות נובע מחוויות ומשקעי עבר שמלווים בלא מעט הדחקות ומאבקים פנימיים שהותירו משקעים לא פתורים שבולמים אותך.

riki t

New member
אודי, בא לך לעזור לי רגע?

אני לא יודעת למה הסתבכתי כ"כ עם ההכרעה בכתב הנוכחי , אשמח לשמוע את דעתך ונראה לי שאתה תדע להצביע על מה שבאמת הקשה עליי כאן, חשובה לי דעתך - אני מרגישה שאוכל ללמוד ממה.

נדמה לי שהתמודדת אתה בכלל לא רע

יש כוחות, יש השקעה, יש דרישות גבוהות וביקורת כלפי עצמה, ויש גם מחסומים והצדקות, בכל אלה נגעת והסברת וכל השאר זה מתחום הלבטים והלחצים האופייניים את היציאה מהחממה לניתוחים בשטח.

חן חן, אני ידוע באדיבותי וסבלנותי

טוב , לא תמיד. את תשומת לבי משכו בכתב ניגודי הכוונים, על פי רב קשתיים מאומצים, כ' פ' "כפי" ש' "שמי" נ' "סטודנטית" ש' "אשמח" נ' "ניתוח" כ' "כמובן" ש' "אישורי" בסיס ד' "תודה". מסתבר שהיא במקומה והתחברותה הטבעית בכוון הימני, ואילו המאמץ לאזן זאת שמאלה ובקשת ( קעורה ) כרוך במאמץ. יש לנושא השלכות מעניינות על כוונים מגוונים, הנה אפשרות אחת, נשאבת בעוצמה למעגלי השקעה ומתקשה לאזן זאת ולאפשר לעצמה התפנקות ונהנתנות, שהם כמובן, ע"ח השקעה/תפוקה/יעילות. דילמה דומה בתקשורת חוץ כאשר המאמץ לאזן הוא פשוטו כמשמעו - מאמץ לאזן את מה שאם לא תשים לב ותהיה מודעת אליו עלול להיות בלתי מאוזן אצלה כלפי פנים, בתקשורת חוץ. ויש עוד תחומים שבהם זה ניכר.

riki t

New member
חחח..נכון, אבל בדר"כ הצד החיובי שולט אצלך

ובגדול
, אממ...ובוא נאמר שזה מכפר על כל הזמנים המעטים שלא התאפשר לך להיות כזה. בקשר להילה- תודה על הפירוט - עוזר ויותר מרגיע ממרגיע. והנה עזרת לי להבין עכשיו למה ליוו אותי כל הדילמות לפני ההכרעה המהוססת שלי: הניגודים בכיוון וברוחב , המאמץ לייצר צורה שמלווה בגידום, עומס וסימטריות , תחליפי הצורה, ההיימנות המתוחות , המראה האסתטי , כשמול כל זה יש מתח, מרץ, מוטיבציה , כוחות, משמעת אולי כפוייה מידיי . אני מנסה עוד לחשוב על מה שכתבת כאן, ובקשר לשרשור שפתחת למעלה - זקוקה לחדש כוחות ורק אז להתעמת עם הכתב, מתברר שהילה והמרתון היומי המועמס הצליחו לשאוב את כל כוחותיי.

riki t

New member
אודי והילה

חשבתי על מה שכתבת , ואולי זה משקף איזה שהיא תק' מעבר בחייה של הילה (וזה המקום להשוות לכתב יד שלה מתק' קודמת) שבא בעקבות מודעות עצמית גבוהה שיש לפתח את כישוריה וקשריה בכדי לקדם את עצמה ביעילות , ומבחינתה זהו מעבר לא קל שכרוך בהמון קונפליקטים ומאבקים פנימיים שבין היציאה מהריכוז בעולמה המרכזי-פנימי- אישי לבין הצורך לשאוב את מיטב הכוחות הפנימיים בכדי לקדם, לשנות, לשפר, לאזן, ליזום , לפתח את כישוריה ועוד, ואין ספק שהמאמץ מצריך מבחינתה המון כוחות של משמעת ובקרה פנימית בכדי לאזן כלפי חוץ את הבלתי מאוזן כלפי פנים(בתוכה), ואותה בקרה חזקה - היא זו שמהווה מבחינתה מחסום/קושי להצליח להגיע למקסימום אפקטיביות, כי אותה בקרה כרוכה בעצם בבלימה של היכולת הפנימית , המרץ והכוח הרבים, הפנימיים והאמיתיים שטמונים בה. מה דעתך הילה? האם את מתחברת לזה?

וואו! ../images/Emo12.gif

זה הדבר הראשון שעלה לי בראש! וואו! לא ידעתי שאפשר לדעת כ"כ הרבה על בנאדם רק מניתוח כתב היד שלו. רוב הדברים שנכתבו היו מדויקים ביותר לגבי. האמת שאין לי ידע בכלל בנושא הגרפולוגיה, אבל תמיד חשבתי שיש בזה משהו, כי שמתי לב שבמהלך השנים, עם השתנות השאיפות שלי ותובנות שלי לגבי החיים, כך השתנה גם כתב ידי. אני רוצה להתייחס למה שנכתב: אני מצטטת מדבריה של ריקי - "...זה משקף איזה שהיא תק' מעבר בחייה של הילה שבא בעקבות מודעות עצמית גבוהה שיש לפתח את כישוריה וקשריה בכדי לקדם את עצמה ביעילות , ומבחינתה זהו מעבר לא קל שכרוך בהמון קונפליקטים ומאבקים פנימיים שבין היציאה מהריכוז בעולמה המרכזי-פנימי- אישי לבין הצורך לשאוב את מיטב הכוחות הפנימיים בכדי לקדם, לשנות, לשפר, לאזן, ליזום , לפתח את כישוריה ועוד, ואין ספק שהמאמץ מצריך מבחינתה המון כוחות של משמעת ובקרה פנימית בכדי לאזן כלפי חוץ את הבלתי מאוזן כלפי פנים" זה כ"כ נכון לגבי. הרצון לפתח כישורים באמצעות לימודים קשים ותוך כדי כך ניסיון לייצב את מצבי הכלכלי כסטודנטית בעבודה שהיא תובענית, ועם כל הקושי שבשילוב בין השניים וברצון העז שבסופה של הדרך המאמצים הרבים הכרוכים בכך יהיו לטובה. ותוך כדי קונפליקטים שאולי זו אינה הדרך, ואולי העבודה הקשה היא לחינם? ואולי לא יהיה לי מה לעשות עם התואר אותו אני לומדת. והאם לפרוש לאחר התואר הראשון או להמשיך לתואר שני. רק המשמעת העצמית החזקה היא שהחזיקה אותי, בלעדיה כנראה שהייתי פורשת מהלימודים. התחברתי מאוד גם ל: "בחורה רצינית, אחראית, מהימנה, מאורגנת, מסודרת, בעלת טאקט, קפדנית ,יסודית, משדרת ביטחון ונחישות, בעלת מוטיבציה , כשרונית , מקצועית בתחומך , בעלת ביקורת עצמית ומשמעת פנימית חזקים , מתוכננת וזהירה." ובמיוחד ל - "מתקשה להיפתח , לזרום ולפתח את כישורייך ביעילות בשל אי אלו מעצורים, בלימות , הסתגרויות , הדחקות וקושי להתגמש - הנ"ל מלווים בתעקשויות והצטדקויות." זה באמת נכון. אני מתקשה להיפתח ולא ברור לי למה. כל הניסיונות שלי לשנות את זה פשוט לא עזרו. גם לדבריו של אודי: "יש לנושא השלכות מעניינות על כוונים מגוונים, הנה אפשרות אחת, נשאבת בעוצמה למעגלי השקעה ומתקשה לאזן זאת ולאפשר לעצמה התפנקות ונהנתנות, שהם כמובן, ע"ח השקעה/תפוקה/יעילות" התחברתי מאוד. אכן קשה לי מאוד לעשות את האיזון בין ההשקעה בלימודים לבין התפנקות ונהנתנות. אבל ניתן לומר שגם ההפך הוא הנכון. כלומר אני הולכת מקיצוניות לקיצוניות. או שאני משקיעה את כל כולי בלימודים ובעבודה עד שאיני מוצאת זמן לעצמי ולדברים אחרים. ויש תקופות שבהן אני משקיעה את כל כולי בעצמי ואיני מוצאת זמן או רצון ללמוד או לעבוד. תודה רבה על הניתוח
נהנתי לקרוא! ואם יש מה להוסיף אשמח לשמוע.

דרך אגב

ניתן לציין גם תכונות שליליות (כי לא חסרות לי גם כאלה) אשמח לשמוע גם על זה. תודה שוב!

riki t

New member
היי הילה, תודה על הפידבק, הפתיחות והפרגון

דווקא מעניין אותי לראות במקרה שלך את כתב ידך מתק' קודמת, בפרט לאור הפירוט המאוד משמעותי שנתת כאן (לדעתי). אני באמת שמחה שהתחברת לדברים ואני חושבת שאת משקיעה ועושה עבודה מאוד חשובה ויעילה עם עצמך- המשיכי כך וכל הכבוד , התוצאות לא יאחרו להגיע! המשיכי להאמין ביכולותייך וכוחותייך, יש לך את זה, את תמצאי עם הזמן את נק' האיזון הנכונה והראוייה ביותר , שמרי על אופטימיות וגלי יוזמות חדשות ותתמודדי עם החדש בבטחה, המון בהצלחה וכמובן - תודה גם לך על הכל.

תודה לך ריקי, את מקסימה! ../images/Emo140.gif

לגבי כתב יד מתקופות קודמות. כתב היחיד שאני יכולה להעלות כאן הוא ממחברות שלי בעבר, וזה לא ממש עומד בקריטריונים של כתיבה על דף A4 חלק וכו'. אם בכל זאת תרצי לראות, אוכל לפשפש במחברות ולהעלות אותו לכאן. שוב תודה

riki t

New member
גם את כזו , תודה

אם יסתדר לך אז תסרקי אפילו את הדף מהמחברת , אני חושבת שזה יהיה מעניין ותורם (למרות אי העמידה בקריטריונים), אבל שוב- קחי את הזמן ובכייף, ואם השרשור הנ"ל יעלם מהדף הנוכחי , אז תפתחי שרשור חדש בכדי שלא אפספס אותך, תודה והמשך יום ושבוע נעימים.

למעלה