ניתוח השיר "כתמים"

ניתוח השיר "כתמים"

השיר מדבר על אישה מוכה, ומביע זאת בצורה מופתית שפוגעת בלב. מוטיב חוזר בשיר הוא השפה: שפת הדיבור וההבנה שהגבר לא מכיר כי הוא מכיר רק את שפת האגרוף והמכות ("נפנף בשמאלו הגבר כשיד ימין מכה מונפת לכל עבר") ושפת החוק שגם אותה הגבר הזה לעולם לא ישמע. הדובר בשיר הוא ידיד שמסתכל מהצד ורואה איך האישה סובלת בשקט ולא מדברת (את זה אנחנו רואים הפזמון: אוי לא, אני מכיר אותך, אל תשקרי לי בשבילו/אוי לו, אני מכיר אותו, את מכירה את כף ידו...). בשיר יש חזרות ומוטיבים חוזרים: אין שפה כזאת נפנף בשמאלו... ואז שוב בבית השני: אין שפה כזאת אבל שמעתי צעקות. המשלב הלשוני: הלשון בעיקרה בשיר היא בינונית ואיננה גבוהה במיוחד ועם זאת המילים מצליחות לחדור ללב ולנשמה ולפגוע בדיוק במקום הנכון. פוליקר וגלעד ידעו לכוון בדיוק במילים הנכונות, כאילו ידעו מה אישה מוכה מרגישה, מה גבר מוכה מרגיש ומהו בכלל גבר מוכה ("לכל טירוף יש שק אגרןף סמרטוט רצפה ופח אשפה...") - והם מביעים את דעתם בשיר ("החוק הוא תיק סגור באדמה/שפה כזאת הוא בטח לא ישמע"). גם בלחן יש מוטיבים חוזרים וחזרות וה"הו, לא" פוגע בנשמה ובמיוחד ה"הו, לא" הסופי. הגבר מכה, האישה שותקת וסובלת, הוא מתנצל, טלוויזיה ולישון. שיר שלקוח מהחיים המציאותיים שלנו, מחיי היומיום. על כמה נשים מוכות שנהרגו בידי בעליהן שמענו, לצערנו? שיר נכון, במקום הנכון (בדיסק "הילד שבך" שמכיל שירים על המציאות שלנו), שפוגע בדיוק בנושא שמדבר עליו בצורה מושלמת כ"כ - מילים, לחן ועיבוד, כיאה לצמד יהודה פוליקר את יעקב גלעד האדירים!

רינה? לא זוכר../images/Emo3.gif

אבל איך הניתוח שלי? זה לבקשתה של שירן (ניתחתי שיר שאני אוהב) ששירן תכניס אותו לניתוחי השירים... .

ספי סול

New member
רינה או ליז? אני חושב שאתה כישרון

יאיר....סחתיין יצא אחלה אבל השיר ברור מדיי ידוע שזה על אישה מוכה אולי תיקח שיר שיותר קשה להבין למה מתכוונים פוליקר וגלעד?????? נגיד...תנתח בשבילנו את השיר ספרדיטיסה...... משימה קשה הא???

ברור שהשיר ברור (איזה משפט, אה?)|4U

אבל זה אחד השירים היותר אהובים עליי. זה וסאליק! (שגם הוא ברור!) יש גם "הנסיך המאושר", "סוף הזיכרון", "והילדים באים" (מוכר לי השם הזה - זה מישהו מהפורום, לא?).

ו..תודה על המחמאה

(טוב, סיימתי גם תואר ראשון בספרות ואני כותב שירים וסיפורים - יש לי יותר מ-4230 שירים, שאת חלקם הקטן הלחנתי, ו-30 סיפורים קצרים).

../images/Emo3.gifספרדיטיסה - אה, זה קל../images/Emo98.gif../images/Emo151.gif|כ

זה הכול ביוונית, (אתה יודע לקרוא יוונית? פעם ידעתי, למדתי שנה שלמה בשביל התואר השני, אבל שכחתי הכול), מאד פשוט - הכול בסיומת סיגמא (ס) בסוף חחחחחחחחח

willo1

New member
../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif ../images/Emo45.gif כבר מכניסה!../images/Emo8.gif

willo1

New member
../images/Emo9.gif

אהבתי.. החלק הלשוני..
חחחח גדול. זה דווקא חלק מעניין שאפשר להוסיף לניתוחי שירים. אחלה ניתוח
אתה תמיד מוזמן לנתח

willo1

New member
הניתוח הוגדר כמאמר../images/Emo45.gif

אפילו הוא הוכנס כמאמר נבחר לתכנים בעמוד הראשי..

למעלה