ניתוח הכנסת שתל

rikaaa

New member
ניתוח הכנסת שתל

בוקר טוב לכולם סוף סוף הוחלט שאני מועמדת רצינית להכנסת שתל מאחר ואני באוזן אחת לא שומעת מאה אחוז ובשניה 90 אחוז זו כמעט חרשות מוחלטת. כי 10 אחוז זה כלום ממש. אני רוצה לדעת 2 שאלות כמה זמן לוקח הניתוח הזה ? והאם קודחים חור בגולגולת או השבב נשתל מתחת לעור. הבנתי שהאשפוז הוא כ 4 ימים. הבעיה היא שאני הולכת לבד לבדיקות אין לי מלווים ולא הכל אני זוכרת מה שאומרים שם. תודה רבה מראש למי שישיב לי על כך.

צלף

New member
תלוי בשיטת ניתוח אבל את לא חלק מהסיפור...

יש שני שיטית ניתוח אחת של קרוננברג בתל השומר שלוקח שעה וחצי והשניה הקלאסית שלוקחת שלוש שעות. בממוצע בשיטה הקלאסית קודחים חור דרך המסטואיד לא יודע איפוא בדיוק - ובשיטה של קורננברג כמודמני הקידוח הוא במקביל לאוזן התיכונה - לא כול כך בקי.. השבב מושתל מתחת לעור וגם המגנט מתחבר לגולגלת והוא מתחת לעור, חשים בבליטה קלה שמשמשיים, ומנתח טוב עושה את החיתך כך שהצלקת מוסתרת מתחת לשערות... טוב אבל את מורדמת אז את לא חשה בכלום אותי הירדימו ב- 12 התעוררתי בחמש שש.. אם אין לך מלווים תבקשי את כול הנאמר לך בכתב - גם כך את צריכה לחתום על התחיבות אז את צריכה וזכותך לבקש הסבר על כול סעיף.. ואם את לא שומעת את הכול זכותך לבקש לחזור על כול מה שאומרים עד שאת שומעת את הכול - אם לא היו לך בעיית שמיעה לא היית מגיעה אליהם... לא זוכרת: אז קחי פינקס או מחברת ותרשמי מה שנאמר - את יכולה להיות קצת סטודנטית
כתבתי את הבלוג רשמים מיום הניתוח - אז הקישור: http://cafe.themarker.com/blog/165038/?p=10

rikaaa

New member
הזרקת חומר ניגוד בבדיקת סי טי לפני ניתוח שתל

לצלף. תודה רבה על תשובתך כתמיד אתה מגיב מהר ומוסר אינפורמציה מעולה. ובכן אני מועמדת בתל השומר ואמרו לי שזה יקח בין שלושת רבעי השעה לשעה. לגבי הדרך להגיע לשיב"א מסרת לי אינפורמציה בזמנו שהיתה מועילה ביותר. ובזכותה איך אומרים הגעתי עד הלום. נקוה שאצליח הלאה לבקש מהקופה שלי הכללית להמשיך בתהליך. כל טוב לך ואני תקוה שאם יהיו לי שאלות נוספות תוכל לעזור לי גם כן. לדוגמה אם בסי טי מקבלים חומר ניגודי כי בהפניה לא כתוב ואני שאלתי את הרופאה שקיבלה אותי אמרה שלא יודעת במכון ידעו והם שאלו אותי ואמרתי לא כתוב.

צלף

New member
עשיתי בדיקת CT בזמנו - אבל לא זוכר אם מקבלים

חומר ניגודי, נדמה לי שכן - פשוט צריך לברר איתם - וגם לתת להם את רשימת הרגישויות שלך - אולי את אלרגית לאיזה חומר או יש לך תרופות שאת לוקחת. כול הבדיקות CT ו- MRI זה לברר אם השבלול תקין מבחינת המבנה ואפשר לשים שם את האלקטרודה...

rikaaa

New member
תשובה

שוב תודה רבה צלף. הרופאה שנתנה לי את ההפניה היא לא זו שכתבה אותה שאלתי אותה במקום והיא אמרה שהיא לא יודעת הרופא שכתב את המכתב להפניה לא היה כבר. על כן שאלתי במרפאה מחוזית שלנו רופאת א.א.ג לא ענתה בכלל . ובמכון שעושים את הבדיקה שאלו אם צריך עם חומר או בלי. אתה מבין בודאי את הדילמה. כשעשו לי פעם הראשונה אמרתי שאני רגישה ליוד אז עשו בלי כל חומר ניגודי. זה אפשר לראות אבל דורש יותר מומחיות וידע. על כן התמקדתי בענין. בכל אופן אני מודה לך מאד על ההשתדלות לעזור. אגב בני שהוא רופא בקנדה אמר שבשיבא כיום השיטה מאד מפותחת ולוקחת עד שעה להכניס את השתל. ושזמן האישפוז קצר ביותר . כשאעבור את ההליך אני מבטיחה לכתוב לך על גבי הפורום שתוכל לעזור לאחרים כמו שעזרת לי

rikaaa

New member
פתרון לגבי בדיקת הסי טי

אני כותבת לכל מי שנתקל בבעיה של בדיקת סי טי עם חומר ניגודי או לא. עברתי את הבדיקה ביום ראשון האחרון והרופא אמר לי שבפרוש אסור לקבל חומר ניגודי לבדיקת מח הם קוראים לזה לפני הכנסת השתל. אז מי שעוקב על שאלותי בנושא יש לו תשובה

ריקה

תודה לך על האינפורמציה אני גם מועמדת לשתל וצריכה להזמין תור לסיטי וMRI טוב לדעת שאסור לקחת חומר ניגודי ככה אדע רוב תודות אגב יהיה מצב שנהיה באותו חדר בתל השומר???

למעלה